Microsoft lancerer Surface-tablet den 26. oktober

31. juli 2012 kl. 09:53
Den kommende Windows-tablet kommer på markedet i USA sammen med styresystemet Windows 8. Samtidigt lancerer Microsoft nyt hardware-tilbehør.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsofts bud på en iPad-konkurrent, Windows Surface, rammer gaden samme dag som næste version af Windows.

Lanceringsdagen, nemlig den 26. oktober, bliver afsløret i dokumenter, som Microsoft har afleveret til det amerikanske børs-tilsyn (SEC). Det skriver amerikanske PCWorld.

Indtil nu har Microsoft ellers – måske for at skabe mere hype om den kommende tablet – holdt både pris og lanceringsdag hemmelig. Da en svensk webbutik for nyligt gjorde det muligt at forudbestille en Windows Surface-tablet, var prisen sat til 6.200 kroner for den billigste version, hvilket gik verden rundt.

Men prisen var sat tilfældigt og med vilje højt af svenskerne og afspejlede ikke den reelle pris, som kun Microsoft endnu kender.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Microsoft Surface markerer et strategiskifte for Microsoft, som med hardware-satsningen går partnere som HP og andre producenter i bedene. Men faktisk har Microsoft produceret hardware i 30 år og er især kendt for mus og lignende tilbehør.

Og netop en ny serie af mus og tastaturer er på vej, i anledning af Windows 8 og Windows Surface, skriver Infoworld.com. Musen Sculpt Touch Mouse har en berøringsfølsom strimmel i midten, man kan bruge til at scrolle i alle retninger, og kommer til at koste 50 dollars. En anden ny mus, Wedge Touch Mouse til 70 dollars, er designet som en dørstopperkile og har også en berøringsfølsom overflade til fingerkommandoer, som Windows 8 vil gøre mere brug af end Windows 7.

To nye tastaturer ser også dagens lys, med funktionsknapper tilpasset Windows 8, og designet som følgesvend til Microsoft Surface. Det ene er i fuld størrelse og kommer med et låg, der ligner Apples iPad-cover, mens det andet har et knæk på seks grader i midten, ligesom Microsofts klassiske ergonomiske tastaturer.

Alle enhederne kører via Bluetooth, og batteritiden for tastaturerne er opgivet til 10 måneders daglig brug.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger