Microsoft lancerer ny platform for big data-analyse

I kølvandet på Microsofts overtagelse af ​​det californiske statistical computing-selskab Revolution Analytics lancerer Microsoft nu en big data-platform.

Microsoft er gået et skridt videre i understøttelsen af big data-anvendelsen med lanceringen af en avanceret business analytics-platform, som er baseret på open source-programmeringssproget R.

Skridtet følger i kølvandet på Microsofts overtagelse af ​​selskabet Revolution Analytics, et it-selskab i Californien, der leverer software og services inden for statistical computing.

Det skriver flere medier, herunder Computerworld.com og Zdnet.com.

Den nye Microsoft R Server-platform fungerer med Windows-, Linux-, Hadoop- og Teradata-software og er gjort tilgængelig på Microsoft Developer Network og via Microsofts Dreamspark uddannelsesprogram.

Læs også: Maskinlæring er blevet tilgængeligt for masserne

R-platformen understøtter en bred vifte af moduler inden for big data-statistik, prædiktiv modellering og machine learning, som alle er kompatible med R-programmeringssproget.

R er ikke et særligt effektivt programmeringssprog

»Det er et godt træk fra Microsoft, men jeg håber bestemt ikke, de lægger alle deres æg i R-kurven,« siger Mike Gualtieri, som er analytiker hos Forrester Research.

»R er populær blandt dataloger, men jeg tror også, ​​de fleste erkender, at det ikke er et meget elegant, effektivt eller højtydende programmeringssprog til ethvert formål,« sagde han og tilføjer:

»R ligner Cobol til sofistikerede udviklere.«

Andre mere moderne programmeringssprog som Python er i stigende grad populære.

R er et fortolket sprog, som især kan anvendes til matematik og specifikt statistik, og både Oracle, IBM, MATLAB og SAS tilbyder i forskelligt omfang understøttelse for R til big data.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Partnernyheder

Welcome to a seminar on tools that help you become GDPR compliant!

Getting GDPR compliant by May 2018 implies a lot of activities covering the legal aspects, internal business processes, data management, and security technology.
28. feb 2017

Maja Rosendahl Larsen ansat hos Affecto

24. jan 2017

Introduction to Jedox – Affecto Seminar, Copenhagen

12. jan 2017