Microsoft lancerer ny platform for big data-analyse

I kølvandet på Microsofts overtagelse af ​​det californiske statistical computing-selskab Revolution Analytics lancerer Microsoft nu en big data-platform.

Microsoft er gået et skridt videre i understøttelsen af big data-anvendelsen med lanceringen af en avanceret business analytics-platform, som er baseret på open source-programmeringssproget R.

Skridtet følger i kølvandet på Microsofts overtagelse af ​​selskabet Revolution Analytics, et it-selskab i Californien, der leverer software og services inden for statistical computing.

Det skriver flere medier, herunder Computerworld.com og Zdnet.com.

Den nye Microsoft R Server-platform fungerer med Windows-, Linux-, Hadoop- og Teradata-software og er gjort tilgængelig på Microsoft Developer Network og via Microsofts Dreamspark uddannelsesprogram.

Læs også: Maskinlæring er blevet tilgængeligt for masserne

R-platformen understøtter en bred vifte af moduler inden for big data-statistik, prædiktiv modellering og machine learning, som alle er kompatible med R-programmeringssproget.

R er ikke et særligt effektivt programmeringssprog

»Det er et godt træk fra Microsoft, men jeg håber bestemt ikke, de lægger alle deres æg i R-kurven,« siger Mike Gualtieri, som er analytiker hos Forrester Research.

»R er populær blandt dataloger, men jeg tror også, ​​de fleste erkender, at det ikke er et meget elegant, effektivt eller højtydende programmeringssprog til ethvert formål,« sagde han og tilføjer:

»R ligner Cobol til sofistikerede udviklere.«

Andre mere moderne programmeringssprog som Python er i stigende grad populære.

R er et fortolket sprog, som især kan anvendes til matematik og specifikt statistik, og både Oracle, IBM, MATLAB og SAS tilbyder i forskelligt omfang understøttelse for R til big data.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017