Microsoft lancerer ny platform for big data-analyse

I kølvandet på Microsofts overtagelse af ​​det californiske statistical computing-selskab Revolution Analytics lancerer Microsoft nu en big data-platform.

Microsoft er gået et skridt videre i understøttelsen af big data-anvendelsen med lanceringen af en avanceret business analytics-platform, som er baseret på open source-programmeringssproget R.

Skridtet følger i kølvandet på Microsofts overtagelse af ​​selskabet Revolution Analytics, et it-selskab i Californien, der leverer software og services inden for statistical computing.

Det skriver flere medier, herunder Computerworld.com og Zdnet.com.

Den nye Microsoft R Server-platform fungerer med Windows-, Linux-, Hadoop- og Teradata-software og er gjort tilgængelig på Microsoft Developer Network og via Microsofts Dreamspark uddannelsesprogram.

Læs også: Maskinlæring er blevet tilgængeligt for masserne

R-platformen understøtter en bred vifte af moduler inden for big data-statistik, prædiktiv modellering og machine learning, som alle er kompatible med R-programmeringssproget.

R er ikke et særligt effektivt programmeringssprog

»Det er et godt træk fra Microsoft, men jeg håber bestemt ikke, de lægger alle deres æg i R-kurven,« siger Mike Gualtieri, som er analytiker hos Forrester Research.

»R er populær blandt dataloger, men jeg tror også, ​​de fleste erkender, at det ikke er et meget elegant, effektivt eller højtydende programmeringssprog til ethvert formål,« sagde han og tilføjer:

»R ligner Cobol til sofistikerede udviklere.«

Andre mere moderne programmeringssprog som Python er i stigende grad populære.

R er et fortolket sprog, som især kan anvendes til matematik og specifikt statistik, og både Oracle, IBM, MATLAB og SAS tilbyder i forskelligt omfang understøttelse for R til big data.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017