Microsoft lancerer dræberknap til smartphones før tid

20. juni 2014 kl. 08:365
Det skal være slut med at stjæle Microsoft-telefoner og slippe godt afsted med det. Selskabet indfører nu en såkaldt dræberknap. Flere andre selskaber i industrien følger snart trop.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

For nyligt blev smartphone-producenter og teleselskaberne i den amerikanske brancheforening CTIA enige om et fælles fodslag, der efter juli 2015 betyder, at alle smartphones i USA bliver udstyret med en såkaldt dræberknap.

Men nu går Microsoft solo. De vil allerede gør knappen tilgængelig inden den aftale deadline om et år. Det skriver flere internationale IT-medier, heriblandt Techcrunch, der dog ikke giver svar på, hvornår knappen i så fald bliver en realitet.

Knappen skal gøre det muligt at slette al data og indhold fra sin telefon i tilfælde af, den er stjålet eller bortkommet. På den måde håber de store virksomheder at gøre telefonerne så godt som værdiløse eller i det mindste minimere efterspørgslen på stjålne telefoner så meget som muligt.

Skulle den dukke op igen, skulle det være muligt for den retmæssige ejer at genskabe indholdet.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
20. juni 2014 kl. 14:38

Knappen skal gøre det muligt at slette al data og indhold fra sin telefon i tilfælde af, den er stjålet eller bortkommet. På den måde håber de store virksomheder at gøre telefonerne så godt som værdiløse eller i det mindste minimere efterspørgslen på stjålne telefoner så meget som muligt.

Det lyder da mest af alt som en service for tyvene, så slipper de for selv at lave en factory reset. Jeg vil da håbe der sker mere end bare det.

3
20. juni 2014 kl. 17:43

Den oprindelige historie forklarer det bedre. Telefonen er død efter brug af kill switch

4
21. juni 2014 kl. 09:05

"Forklarer det bedre" som i forklarer det rigtigt. Come on version2! Remote wipe er noget andet, som ikke er en ulempe for tyvene. En "kill switch" (kan vi ikke nok lade være med at sige dræberknap?) forhindrer telefonen i at blive brugt. iPhone har haft den funktion siden iOS 7 i form af "activation lock".

1
20. juni 2014 kl. 11:42

Jeg har sgisme aldrig hørt den benævnt med dét ord... er V2-læserne ikke kloge nok til at forstå "kill switch"?

;-)