Microsoft lancerer decentral identifikation med blockchain

Illustration: Rioviertoy/Bigstockphoto.com
Det britiske sundhedsvæsen tester it-kæmpens identifikationssystem.

På konferencen Ignite, der gik i luften tirsdag, løftede Microsoft sløret for produktet Azure AD verifiable credentials.

Det er verificerbar identifikation, som gør det muligt for organisationer at bekræfte oplysninger om eksempelvis eksamensbeviser eller professionelle certificeringer, uden at indsamle og gemme deres personlige data, hvilket forbedrer sikkerhed og privatliv. Det skriver Microsoft i et blogindlæg.

»Hvis du har en decentral identifikator, kan jeg verificere hvor du gik i skole, og jeg har ikke brug for, at du sender mig alle oplysningerne. Alt, hvad jeg har brug for, er at få de digitale legitimationsoplysninger, og fordi de allerede er verificeret, kan jeg stole på dem,« siger Joy Chik, som er chef på området hos Microsoft, til Wired.

Systemet testes i øjeblikket blandt andet i det britiske sundhedsvæsen. Det er baseret på blockchain og bruger en åben protokol med navnet Sidetree.

Microsoft frigiver i de kommende uger en udviklerpakke, som kan bruges til at skabe applikationer, der udsteder og anmoder om legitimations-oplysninger med systemet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere