Microsoft: Lad være med at opdatere manuelt til Windows 10 Creators Update

27. april 2017 kl. 15:306
Microsoft er i færd med at udrulle den seneste større opdatering af Windows 10, men hvis man ikke har fået den endnu, kan der være en god grund.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft fraråder, at man forsøger manuelt at opgradere til den nye store opdatering til Windows 10: Creators Update. Det kan lyde usædvanligt, men Microsofts anbefaling har en forklaring.

I et blogindlæg forklarer Microsofts chef for udrulning af opdateringer til Windows, John Cable, hvorfor der kan gå lang tid, før man får tilbudt opgraderingen til sin pc.

Microsoft indsamler nemlig løbende rapporter fra brugerne om, hvorvidt opgraderingen har givet problemer, og der har eksempelvis vist sig at være en bestemt type Bluetooth-radioer, hvor driveren ikke fungerer korrekt efter opdateringen.

Blokeres

Derfor sætter Microsoft en midlertidig blokering for opdateringen på alle de pc'er, hvor Windows registrerer en af de pågældende radioer. Blokeringen vil blive ophævet, når producenten har leveret en opdateret driver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Så hvis man undrer sig over, hvor opdateringen bliver af, så kan det skyldes, at man har en hardwarekomponent, hvor der er kompatibilitetsproblemer.

Microsoft frigav officielt opdateringen i begyndelsen af april, men ruller den løbende ud, netop for at kunne opdage problemer og forhindre, at de rammer samtlige brugere. Det er stadig muligt at gennemtvinge en opdatering manuelt, men så kan man altså risikere at løbe ind i driverproblemer.

Derfor er anbefalingen fra Microsoft altså at vente, indtil problemet er løst, hvorefter Microsoft vil fjerne blokeringen, så den automatiske opdatering kan gennemføres.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
28. april 2017 kl. 19:35

Hvis en MS medarbejder, voldtager en som siger nej. Hvad er svare ?

Når MS voldtager installationer samt din pengepung, så kan du opleve.. "det er til dit eget bedste.. nødvendigt for kvaliteten af... øger produktiviteten.. hastigheden forbedret med ..%.. fremtidssikring af.." et al ;)

Alle har gennem flere årtier været på en og samme melodi "vi har en endnu bedre løsning i morgen, som du bliver glad for".

3
28. april 2017 kl. 15:35

OneDrive plagen er tilbage..

Sig til når du er sluppet af med det lort, og hvordan ? Vil som sagt ikke bruge tid og energi på det nu, MS får den sidste chance når den næste LTS kommer. Før kunne man afinstallere det under programmer, sammen med nogle af de andre plager. Lærte de ikke af papirclipsen- men det kan jeg ikke finde det længere. Nok for mange som har fravalgt deres "tilvalgs" lort.. Har også pænt bedt det ikke om at starte op med OS, samt har set i service og startup. Fik der kvalt 4 service for X Boks, som også bare køre uden jeg har noget at bruge det til.

Nå der kommer nok snart noget kommandoer til shell.
At de har fatte at det ikke er smart at rulle alt ud på en gang, har åbenbart ikke betydet at de har forstået hvad nej betyder.

Hvis en MS medarbejder, voldtager en som siger nej. Hvad er svare ?

2
28. april 2017 kl. 12:09

Ja, Creators update har netop "ryddet op" i mine Firewall-regler, hardware enheder og apps og OneDrive plagen er tilbage..

1
27. april 2017 kl. 16:43

Er det ikke første gang, at MS har tænkt - RIGTIGT.

Det er første gang i meget langt tid, at jeg har hørt noget et så fornuftigt fremfærd fra den kant. Der ligner noget andre mere konservative eller sikkerheds mindet firmaer bruger.

Men de har nok lært lektien på den hårde måde, når de har patche og genstartet mennesker PC uden at spørge. Hvorved de har for mange har bricket dem. Eller i hvert fald lavet dem ubrugte før de har været forbi service eller andre som har kunne hjælpe dem. Selv ved server har jeg set en sådan adfærd, hvor en "ny bedre" SCSI driver, kostet ejeren mindst 20.000,- i nedetid og geninstallere.

At de så også kunne lade være med at ændre i opsætninger, og aktive fravalg ved selv små sikkerhedsopdateringer er noget helt andet. Hvis man ikke vil have f.eks. OneDrive, og aktiv har fravalgt dette. Også i opstart sammen med andre totalt irrelevante ting, der udgør en sikkerhedsrisiko, og sløver din PC, samt ringer hjem i utide.

Så ville det være dejligt. Det behøver vel ikke være så svært at vedligeholde en PC, med et OS, som man bare vil bruge til SPIL. Alle Pupup, baggrundsprogrammer og "smarte" tilføjelser programmer er i bedste fald total ligegyldig. Men lige nu bare en dagligt irratation, som betyder man bare vælger et andet OS til rigtigt arbejde. Selv Enterprise versioner er ikke løsningen. Men give MS en til chance som fornuftigt OS til daglig brug, når der kommer en ny LTS, ellers byder det på Mint på alle steder som basis, og Virtualisering når man har brug for noget MS.