Microsoft: Kunstig intelligens kræver ny lovgivning

IT-virksomheder der udvikler og sælger software med kunstig intelligens skal være juridisk ansvarlige for uheld på grund af teknologien. Sådan lyder opfordringen fra Microsoft i en ny bog

Hvem har egentlig ansvaret hvis en selvkørende bil installeres forkert eller kunstig intelligent software udpeger den forkerte diagnose og behandling til en kræftramt?

Hvis det står til Microsoft skal det i fremtiden ikke være muligt for it-virksomheder at sende aben videre med sætningen: »Vi har jo bare udviklet den teknologiske platform,« når der sker uheld på grund af forkert brug af kunstig intelligens.

I en ny bog med titlen 'The Future Computed' foreslår Microsoft, at der indføres ny lovgivning, der giver it-virksomheder et større ansvar for konsekvenserne af uheld der sker på grund af software baseret på kunstig intelligens.

Det skriver Bloomberg.

I løbet af de kommende to år skal Microsoft arbejde med sine egne etisk designregler for kunstig intelligens.

Medarbejdere skal beskyttes bedre

Det er ikke kun brugere af kunstig intelligens der skal have gavn af en opdatering af lovgivning.

Også de mange lønmodtagere hvis arbejdsliv forandres radikalt på grund af kunstig intelligens skal stilles bedre, så eksempelvis Uber-chauffører eksempelvis får adgang til sundhedsforsikring og pension.

Det kræver ifølge Microsoft at it-virksomhederne selv aktivt tager ansvar, for den type beskæftigede der hverken er klassiske lønmodtagere eller uafhængige underleverandører.

»Teknologi-industrien er nødt til at ændre udgangspunkt, at fordelene ved den teknologiske fremskridt sker på bekostning af de medarbejdere der fyres eller efterlades uden beskyttelse eller fordele«, skriver Microsoft i den nye bog og fortsætter:

»Virksomheder der ikke anerkender vigtigheden af lønmodtagerrettigheder risikerer at skade deres brand og at lovgiverne og domstolene vil indføre regulering.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder