Microsoft: Kunstig intelligens kræver ny lovgivning

IT-virksomheder der udvikler og sælger software med kunstig intelligens skal være juridisk ansvarlige for uheld på grund af teknologien. Sådan lyder opfordringen fra Microsoft i en ny bog

Hvem har egentlig ansvaret hvis en selvkørende bil installeres forkert eller kunstig intelligent software udpeger den forkerte diagnose og behandling til en kræftramt?

Hvis det står til Microsoft skal det i fremtiden ikke være muligt for it-virksomheder at sende aben videre med sætningen: »Vi har jo bare udviklet den teknologiske platform,« når der sker uheld på grund af forkert brug af kunstig intelligens.

I en ny bog med titlen 'The Future Computed' foreslår Microsoft, at der indføres ny lovgivning, der giver it-virksomheder et større ansvar for konsekvenserne af uheld der sker på grund af software baseret på kunstig intelligens.

Det skriver Bloomberg.

I løbet af de kommende to år skal Microsoft arbejde med sine egne etisk designregler for kunstig intelligens.

Medarbejdere skal beskyttes bedre

Det er ikke kun brugere af kunstig intelligens der skal have gavn af en opdatering af lovgivning.

Også de mange lønmodtagere hvis arbejdsliv forandres radikalt på grund af kunstig intelligens skal stilles bedre, så eksempelvis Uber-chauffører eksempelvis får adgang til sundhedsforsikring og pension.

Det kræver ifølge Microsoft at it-virksomhederne selv aktivt tager ansvar, for den type beskæftigede der hverken er klassiske lønmodtagere eller uafhængige underleverandører.

»Teknologi-industrien er nødt til at ændre udgangspunkt, at fordelene ved den teknologiske fremskridt sker på bekostning af de medarbejdere der fyres eller efterlades uden beskyttelse eller fordele«, skriver Microsoft i den nye bog og fortsætter:

»Virksomheder der ikke anerkender vigtigheden af lønmodtagerrettigheder risikerer at skade deres brand og at lovgiverne og domstolene vil indføre regulering.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere