Microsoft: Kritisk Explorer-opdatering forløber problemfrit

Rettelsen er et meget begrænset indgreb i Internet Explorer, og derfor forventer Microsoft ingen problemer med den kritiske opdatering.

Onsdag aften dansk tid frigav Microsoft som varslet en kritisk opdatering til alle versioner af Internet Explorer. Opdateringen lukker et sikkerhedshul, som har været udnyttet af hackere i mere end én uge.

Af samme grund anbefaler Microsoft, at kunderne installerer opdateringen hurtigst muligt.

Selvom opdateringen er blevet klar på blot en uge, så forventer Microsoft ikke at se nogen problemer med andre applikationer, som benytter Internet Explorer.

»Det var ikke nødvendigt at ændre ret meget i funktionaliteten, så vi var i stand til hurtigt at rulle opdateringen ud. Indtil nu har vi ikke hørt om nogen problemer,« sagde kommunikationschef Chris Budd fra Microsoft Security Response i forbindelse med et webcast om opdateringen onsdag.

Hvis man vil teste opdateringen, bør man ifølge Chris Budd fokusere på applikationer, som bruger de komponenter til data-binding, som er rettet i opdateringen.

Microsoft har testet opdateringen, før den blev frigivet, men da selskabet yder support på seks versioner af browseren på 50 forskellige sprog, er det i alt 300 versioner, som skal testes.

Chris Budd understreger dog, at Microsoft har testet på systemer, hvor den seneste opsamlende opdatering til Internet Explorer er installeret. Denne opdatering er MS08-073.

Nødopdateringen MS08-078 er ikke en opsamlende patch, og kan installeres uden MS08-073, men det er ifølge Microsoft ikke den bedste fremgangsmåde.

Visse firmaer kan dog blive tvunget til det, da de har låst it-systemerne ned for ændringer op til årsskiftet og kun giver plads til at udrulle virkelig kritiske opdateringer.

Microsoft understreger samtidig, at hvis man har benyttet ét af de workarounds, som selskabet har anbefalet i løbet af den sidste uge, så skal man selv sørge for at fjerne dem. Den nuværende version af opdateringen fjerner ingen af de anbefalede workarounds.

Ifølge Microsoft har selskabet kun registreret angreb rettet mod Internet Explorer 7 på Windows XP og Windows Server 2003, men alle versioner, inklusiv betaudgaven af Internet Explorer 8, er sårbare.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere