Microsoft kopierer flyselskaberne: Nu får du point for at bruge Edge

18. august 2016 kl. 10:5817
Microsoft kopierer flyselskaberne: Nu får du point for at bruge Edge
Illustration: Microsoft.
Som konsekvens af, at Microsoft-browseren Edge bløder brugere, indfører Microsoft nu et pointprogram på lige fod med dem, vi kender fra flyselskaber.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

For at Edge ikke skal lide samme skæbne som Internet Explorer, har man fra Microsofts side valgt at kigge flyselskaberne over skulderen med hensyn til, hvordan de holder på deres kunder. Microsoft har således valgt at lave et rewardprogram, hvor man som bruger bliver belønnet for, hvor mange ‘aktive timer’ man har i browseren. Det skriver CIO.

Microsoft definerer aktiv browsing ud fra to betingelser. For det første så skal man benytte sig af Edge, og for det andet skal man foretage sig noget aktivt i browseren.

For at kvalificere sig til rewardprogrammet er det nødvendigt, at man har Bing installeret som primær søgemaskine.

Derudover skal brugeren have Windows 10’s diagnostik og telemetri slået til, så Microsoft eksempelvis får oplysninger om, at browseren crasher. Hvis virksomheder eller større organisationer har sat teknologien til det mindst ‘indgribende’ niveau på pc’er, der kører med Windows 10, vil systemet ikke kunne spore brugen af Edge, og hvis ikke brugen kan spores, får man ingen point.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det fremgår ikke, hvor mange point en times aktiv browsing giver, men pointene kan indløses til gavekort eller rabatter på Microsofts egne produkter.

Fald i brugere

Edge, der kun kører på Windows 10, har været i en nedadgående kurve, siden det blev lanceret i midten af 2015. Ifølge analyseinstituttet Net Applications er Edge gået fra at blive brugt på 29 procent af alle Windows 10 pc'er i maj til 24 procent i juli. Derfor bliver pointsystemet også tolket som et råb om hjælp.

For Microsoft handler det om mere end prestige. Jo flere der benytter sig af Edge, desto flere penge bliver der sat ind på Microsofts konto i form af reklameindtægter fra Bing. Microsoft har i lang tid satset på, at Bing skal spille en økonomisk central rolle i deres planer for Windows 10.

Projektet vedrørende Edge-point går snart i luften, og det vil i første omgang være forbeholdt amerikanske brugere.

17 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
17
20. august 2016 kl. 19:40

Men Hangout er jo en Google opfindelse. Det betyder, at Google kontrollerer koden bag OG APIet til det. Så hvem tror ikke, den altid vil fungere bedst i Chrome?

Måske skulle Microsoft støtte og supervise udviklingen af Firefox på samme måde som Google gjorde - Firefox har ganske mange gode extentions, og de er vigtige for rigtigt mange mennesker.

På en eller anden måde skal Chrome i hvert fald udfordres, så der kommer noget mere konkurrence. Det er ikke sundt, hvis Chrome får monopol. Bare tænk på skrækscenariet med IE6. Hvem ønsker det igen?

Men vejen med pointsystemer er ikke den rigtige EMM. Jeg tror, de kommer til at spilde både tid og penge på det, med ikke optimalt udbytte.

16
19. august 2016 kl. 11:31

uh nej... tænk på, hvor mange forskellige bots der straks ville blive oprettet til at suge indtægter ud af hjemmesider, med dertilhørende behov for våbenkapløb med capchas osv osv for konstant at sikre, at der faktisk sidder en person og ser på.

Det kan ikke gå andet end galt med den model, sorry.

15
19. august 2016 kl. 09:09

Det, som primært afholder mig fra at benytte Edge som primær browser er manglende understøttelse af Hangouts plugin.

14
18. august 2016 kl. 20:30

Glimrende ide, så lang tid den er valgfri. Hvad med at websider også brugte den: "Registrer dig, så får du 10% af vores indkomst på de annoncer du ser" det burde hjælpe en del på adblocker problematikken.

13
18. august 2016 kl. 20:23

Hvad er f.eks. mine krav?

Ikke store.

Men jeg ville MEGET gerne have hurtigere eksekvering af CSS3. For eksempel. Og så selvfølgelig standardoverholdende. Derudover, et godt kit til at bygge ektentions. Og så det sidste...

Webudviklerplatform. Googles er formentlig god, men den er ikke altid lige brugervenlig. Jeg ville gerne kunne lave en slags profilering af, hvor det går galt i batteriforbrug ved javascript og CSS3. Jeg har fået at vide, der kan gøres noget i den retning i Chrome. Men aldrig fundet ud af hvordan. Men dette er ret vigtigt, hvis man udvikler til mobil. For man vil ikke, at ens APP skal sluge al brugerens batteri.

12
18. august 2016 kl. 20:07

Det ved jeg ikke. Google gjorde det - startede fra scratch. Var Google Chrome en game changer?

https://www.google.com/googlebooks/chrome/med_00.html

De gjorde noget ved hastigheden. Helt sikkert, det må jeg gi' dem. I en tid, hvor IE8 var begyndt at blive dominerende, var det interessant at se analyser af f.eks. javascript hastigheden imellem browserne.Og Webkit var hurtig- meget hurtig.

Så gjorde de noget ved brugeroplevelsen.F.eks. udvidede de det område, som indeholder selve websiden. Og selvom ganske mange synes det var en spøjs, måske endda ikke videre behagelig oplevelsei starten, så blev det altså en norm.

Og så byggede de på sikkerheden. Ikke fordi... Jeg tror nu godt at Microsoft kan følge med her i dag.

Sidst - så lavede de det open source.

Det var de ting, de fandtud af, var nødvendige for den tids brugere, og det har holdt ganske godt. Ogsåuden præmier for at bruge browseren.

Hvorfor skulle Microsoft ikke kunne gøre dette også?

Men i stedet for at lure folk til at bruge browseren med pointsystemer - så ville jeg gøre som Google, med en tilbundsgående analyse af, hvad brugerens behov er i dag. Og så bygge browseren ud fra det.

Pointsystemer virker kun for en tid. Hvis browseren ikke er bygget på, hvad brugeren har behov for, så mister den brogere når systemet tages ud igen.

Så, op på hesten MS, og lav den analyse i stedet for det her pjat.

11
18. august 2016 kl. 18:39

Der spørges: Hvor mange har brugt Edge mere end 30 sekunder. Jeg har installeret Win10 for et par uger siden, da tidsperioden for gratis opdatering var ved at løbe ud. Edge var frygtelig langsom og dårlig - og det blev da den rene elendighed med mange tabs åbne. Med noget opdatering kører det nu meget bedre.

Edge mangler den funktion hvor man kan åbne en hel tab-group på en gang. I Chrome og IE højreklikker man på folderen og vælger "Open all bookmarks" - da jeg har en sådan folder med 12 URL'ere, så gider jeg ikke bruge Edge. Edge har dog fået lov at være "default" browser, så jeg tester det stadig i forskellige sammenhænge.

Jeg vil da gerne belønnes for at bruge Edge - og en evt. gammel Lumina telefon vil jeg forære til en af mine forældre (ingen af dem har p.t. en smartphone)... men jeg vil ikke acceptere at føle mig overvåget. Jeg har ikke tænkt mig at jeg skal slå al det der overvågning til. Hvis Microsoft ønsker noget samarbejde, må de gøre det på en pæn og respektabel måde.

/Claus

10
18. august 2016 kl. 17:56

Løsningen er helt åbenlys. Microsoft skal da udlevere samlerkort med dyr på. Folk går helt amok over sådan nogle kort.

9
18. august 2016 kl. 16:08

Hvor mange her har egentlig brugt Edge ordentligt udover bare lige 30 sekunder sidste år da Windows 10 blev installeret? Jeg bruger Edge som min promære browser og er egentlig ganske tilfreds. Der er nogle punkter som irritere mig i forhold til Chrome men det samme gælder den anden vej. Chrome og Edge har hver sine fordele. Tilfreds bruger.

8
18. august 2016 kl. 15:23

Så er bonus points ikke mere værd end samle mærker fra Bilka :-)

7
18. august 2016 kl. 14:10

Lav dog et ordentligt produkt!

Jeg er ikke længere sikker på, at et markant bedre produkt end konkurrenternes ville være en vinderformel. For alt for mange brugere, er det simpelthen producenten den er gal med.

6
18. august 2016 kl. 13:54

Hvor dybt kan de dog synke? Lav dog et ordentligt produkt!

5
18. august 2016 kl. 12:29

... Kompliceret af at man skal sätte spywaren til 11, men, mon ikke man kan få USB keyboard og mus som kan fjernstyres?

Det er spörgsmålet om disse "rewards" er besväret värd.

PS: Jeg ville gerne have en gratis Lumia for displayet ;-)

4
18. august 2016 kl. 12:13

Haha! Og hvis du samlet bruger Edge og Lumia i 50 timer, efter at have modtaget din Lumia, så får du også en gratis Windows Vista licens i tilfælde af du føler dig nostalgisk. Du er jo trods alt en loyal kunde hvis du kan bruge både Edge og Lumiaen så længe, så du må have nogle følelser for deres brand.....

3
18. august 2016 kl. 12:08

brug edge i 10 timer og få en Lumia

2
18. august 2016 kl. 11:18

Bare downvote mig, men seriøst.. Det løb er kørt, og de bringer intet nyt til bordet i forhold til Bing. Google er onde, men de leverer stadig bedre søgeresultater. "Jamen du er i søgeboblen!" - Og det er jeg ikke hos Microsoft? I valget mellem to "onde" virksomheder, så vælger jeg dem med det stærkeste produkt.

Hvis jeg vil være anonym, ikke vil profileres, og ikke ønsker at være i søgeboblen, så bruger jeg DuckDuckGo via VPN eller Tor.

Angående browseren selv kan jeg ikke se hvorfor jeg ikke bare skal bruge Chrome, Firefox eller noget helt andet? Der er sikkert noget med batterilevetid på Microsoft hardware, ligesom der er med Safari på Macs, men hvad nu hvis jeg er vant til de andre produkter, de har bedre sikkerheds-record og de evt. har værktøjer jeg har brug for? Microsoft forpurrede deres mulighed for at blive relevante på browsermarkedet med IE, og nu er vi nok en rigtig god del udviklere (især inden for web dev) som er så evigt pissed at vi aldrig giver dem en chance igen, om så browseren blev belagt i guld. Lidt ligesom du ikke går tilbage til en eks...

Ps. Gad vide hvor lang tid der går før nogle sætter virtuelle maskiner op og laver et script der browser tilfældigt på nettet?

1
18. august 2016 kl. 11:15

Det undrer mig, at MS vil forsøge at tvinge brugerne over på et produkt, der virker ufuldstændigt og giver brugerne en dårligere oplevelse end IE11. Hvorfor skulle man? Var jeg MS ville jeg satse på at lave et produkt, der er bedre i brugernes optik end IE11. Hellere det end at forsøge at købe loyalitet vha returkommision aka bonuspoints.