Microsoft køber Xamarin og sikrer sig brobygningsværktøj til iOS og Android

Xamarins værktøjer har spillet en vigtig rolle i Microsofts arbejde for at sikre, at C#-udviklere har kunnet udvikle apps til iOS og Android uden at skifte udviklingsplatform.

Microsoft benyttede sig af skuddagen til at fri til Xamarin og helt som ventet sørge for, at Xamarins værktøjer bliver et fuldgyldigt medlem af Microsoft-familien.

Annoncering af forlovelsen kom i et blogindlæg fra Microsofts cloud- og enterprise-chef Scott Guthrie, som også understregede det langvarige partnerskab mellem den blot lidt over fire år gamle virksomhed Xamarin og mere end 40-årige Microsoft.

Xamarin har lavet en række værktøjer, hvor den primære årsag til opkøbet er muligheden for at bruge Microsofts Visual Studio og C# til at udvikle applikationer, der kan køre på iOS og Android.

Dermed spiller Xamarins værktøjer en central rolle for Microsoft i at sikre, at selvom Microsofts egen mobilplatform mangler udbredelse, så behøver udviklere til Windows-platformen ikke at springe fra borde for at udvikle mobile apps til de øvrige smartphone-platforme.

Tanken er, at Xamarins værktøjer på sigt skal integreres endnu tættere med Visual Studio, så Microsoft kan tilbyde både udviklingsplatformen og med Azure den tilhørende cloud, der kan bruges til app-udvikling.

Xamarin har cirka 350 ansatte på verdensplan og har også en afdeling i Aarhus.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (4)

Thomas Andersen

Bliver spændende at se hvordan forretningsmodelen for Xamarin bliver frem over. Bliver det en gratis del af Visual Studio tror jeg det kan få stor success.

Martin Schlander

Det er lidt sjovt at se Miguel og Nat Friedmann i varm omfavnelse med en Microsoft-mand.

Miguel som var med til at grundlægge skrivebordsmiljøet GNOME fordi han dengang ikke mente at KDE og Qt var frit nok.

Der er selvfølgelig løbet meget vand under broen siden.

Lasse Mølgaard

Enig.

Selv syntes jeg det var irriterende, at skulle holde skarpt under 128 kb grænsen. Selv "Hello World" kan hurtigt ramme imod den grænse.

Jeg ville også gerne have leget med xamarin.form for at se hvad den kan, men de to førnævnte betingelser gør at man skal ud og betale penge.

Og 300 - 999 USD / året er vel ikke helt småpenge... :-/

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 15:06

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 2017

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017