Microsoft køber Swiftkey for at score AI-ekspertise

smartphone telefon tastatur android swiftkey
Swiftkey-tastaturet til Android og iOS bliver nu en del af Microsoft. Måske mest for at få fat på firmaets eksperter, lyder vurderingen.

Microsoft har netop lanceret selskabets Word Flow-tastatur til Apples iOS. Derfor kan det lyde besynderligt, at Microsoft nu annoncerer, at Microsoft køber Swiftkey.

Britiske Swiftkey har udviklet et populært tastatur til Android og iOS, og der er ingen planer om at droppe de produkter.

Microsoft kan derimod være interesserede i at få fat i den ekspertise, der Swiftkey har opbygget inden for maskinlæring til at forbedre tastaturinput på touchskærme. Flere andre medier lægger vægt på udtalelsen fra Microsofts chef for Technology and Research, Harry Schum:

»Vi elsker Swiftkeys teknologi, og vi elsker det hold, Jon og Ben (stifterne af Swiftkey, red.) har opbygget. Derfor er jeg glad for at kunne byde firmaets medarbejdere velkommen hos Microsoft,« skriver Harry Schum i sit blogindlæg.

Machine learning er højprofilering

Han påpeger samtidig, at Microsoft udover det fortsatte arbejde med Swiftkeys tastaturer, så vil Microsoft også arbejde på at finde nye anvendelsesområder inden for Microsofts eksisterende produkter.

Financial Times påpeger, at opkøbet kan ses som det seneste inden for en tendens til, at de store softwarefirmaer investerer i kunstig intelligens og maskinlæring gennem opkøb.

Det er en del af et større spil i branchen, hvor netop dette felt er blevet et område, hvor virksomhederne forsøger at skille sig ud. Det gælder eksempelvis IBM, som i øjeblikket markedsfører sig massivt på Watson-teknologien. Samtidig frigiver både Microsoft, Google og flere andre dele af deres teknologier som open source.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017