Microsoft køber Swiftkey for at score AI-ekspertise

Swiftkey-tastaturet til Android og iOS bliver nu en del af Microsoft. Måske mest for at få fat på firmaets eksperter, lyder vurderingen.

Microsoft har netop lanceret selskabets Word Flow-tastatur til Apples iOS. Derfor kan det lyde besynderligt, at Microsoft nu annoncerer, at Microsoft køber Swiftkey.

Britiske Swiftkey har udviklet et populært tastatur til Android og iOS, og der er ingen planer om at droppe de produkter.

Microsoft kan derimod være interesserede i at få fat i den ekspertise, der Swiftkey har opbygget inden for maskinlæring til at forbedre tastaturinput på touchskærme. Flere andre medier lægger vægt på udtalelsen fra Microsofts chef for Technology and Research, Harry Schum:

»Vi elsker Swiftkeys teknologi, og vi elsker det hold, Jon og Ben (stifterne af Swiftkey, red.) har opbygget. Derfor er jeg glad for at kunne byde firmaets medarbejdere velkommen hos Microsoft,« skriver Harry Schum i sit blogindlæg.

Machine learning er højprofilering

Han påpeger samtidig, at Microsoft udover det fortsatte arbejde med Swiftkeys tastaturer, så vil Microsoft også arbejde på at finde nye anvendelsesområder inden for Microsofts eksisterende produkter.

Financial Times påpeger, at opkøbet kan ses som det seneste inden for en tendens til, at de store softwarefirmaer investerer i kunstig intelligens og maskinlæring gennem opkøb.

Det er en del af et større spil i branchen, hvor netop dette felt er blevet et område, hvor virksomhederne forsøger at skille sig ud. Det gælder eksempelvis IBM, som i øjeblikket markedsfører sig massivt på Watson-teknologien. Samtidig frigiver både Microsoft, Google og flere andre dele af deres teknologier som open source.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017