Microsoft køber AI-selskabet Nuance for over 100 milliarder kroner

13. april 2021 kl. 10:444
Microsoft køber AI-selskabet Nuance for over 100 milliarder kroner
Illustration: photogearch/Bigstock.
Microsoft har købt virksomheden Nuance, der udvikler talegenkendelses-løsninger. Nuance-teknologien bruges blandt andet i den danske sundhedssektor.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I går annoncerede Microsoft købet af it-virksomheden Nuance til 16 milliarder amerikanske dollars, som svarer til over 100 milliarder danske kroner.

Det skriver CNBC.

Virksomheden leverer talegenkendelses-løsninger, som også bruges på danske hospitaler, og er Microsofts største opkøb siden LinkedIn, som man anskaffede for 26 milliarder dollars - eller omkring 162 milliarder danske kroner.

Ifølge mediet er købet af Nuance det seneste tegn på, at tech-giganten søger måder at udvide forretningen på. Man overvejer også at anskaffe chat-tjenesten Discord for 10 milliarder dollars - omkring 62 milliarder kroner. Man forsøgte også sidste år at købe den amerikanske del af det sociale medie Tiktok for 30 milliarder dollars - ca. 187 milliarder kroner - før handlen gik i vasken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Microsoft vil bruge Nuances talegenkendelses-teknologi til at gøre sine cloudløsninger attraktive for sundhedsvæsenet.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
14. april 2021 kl. 01:41

Hvad får Microsoft adgang til?

Nuance er tilsyneladende allerede i brug i Jylland og på Fyn og også på vej til Sundhedsplatformen, der bruges på hele Sjælland.

En 4-årig aftale, på 48 mio. kroner, blev sidste år vundet af norske Max Manus, der er baseret på Nuance:

<strong>Max Manus er leverandør af en dansksproget talegenkendelsesløsning fra det amerikanske it-firma Nuance Communications</strong>, og det er ikke første gang, at denne løsning vælges af danske regioner.</p>
<p>I forbindelse med en markedsanalyse i foråret 2019 fandt Region Hovedstaden frem til, at »<strong>Region Sjælland, Region Nord og Region Syd alle har løsninger baseret på teknologi fra Nuance Communications, hvor Max Manus er den lokale partner</strong>.«

27.04.20: https://pro.ing.dk/digitech/artikel/stort-udbud-afgjort-nordmaend-skal-levere-talegenkendelse-til-sundhedsplatformen

19.18.05.20: https://pro.ing.dk/digitech/artikel/talegenkendelse-i-sundhedsplatformen-inden-nytaar-nordmaend-vandt-udbuddet-uden

2
13. april 2021 kl. 14:15

Cloudløsninger vil - som jeg ser det lige nu - i stigende grad blive anvendt i det offentlige (der hvor man ikke har kapaciteten mandskabsmæssigt og servermæssigt), så spørgsmålet er, hvordan man sikrer data i skyen mindst lige så godt som i regionernes egne løsninger?

1
13. april 2021 kl. 13:19

"Microsoft vil bruge Nuances talegenkendelses-teknologi til at gøre sine cloudløsninger attraktive for sundhedsvæsenet."

Jubiiii... mere patientdata i skyen. Arhmen jeg er bare så glad. Hvor er det fantastisk. Skyen er bare det bEdsTE-BedStE!11ii!!1!!!

...eller bare suk... cloud er jo bare en andens server - pisås...