Microsoft klar med sin egen FreeBSD

Microsoft supporterer nu FreeBSD på Hyper-V og Azure, og derfor har selskabet lavet sit eget FreeBSD-image.

Der er måske dem, der lige bliver nødt til at tjekke kalenderen og tælle efter, om der skulle have sneget sig en ekstra torsdag ind i denne uge, men den er god nok. Microsoft har frigivet sin egen distribution af FreeBSD. Det skriver Jason Anderson fra Microsofts Open Source Technology Center i et blogindlæg.

Det specielle i forhold til Microsofts øvrige open source-projekter og samarbejde omkring Linux er, at Microsoft her selv står for distribution og support af et open source-styresystem.

Årsagen skal netop findes i supporten. Mens Microsoft blandt andet har kunnet samarbejde med SuSE om Linux, så er organisationen bag FreeBSD ikke bygget til at stå for support af systemet på dén måde, Microsofts kunder ville forvente det.

Så da Microsoft gerne vil tilbyde en udgave af FreeBSD på selskabets Azure cloud-platform, og en version som også kan køre på Hyper-V, så er Microsoft nødt til selv at stå for supporten.

Derfor er det Microsoft, der står for at opdatere og distribuere den FreeBSD 10.3, der er tilgængelig på Azure.

Microsoft har samtidig lavet nogle tilføjelser for at sikre understøttelsen i FreeBSD, og de er givet tilbage til FreeBSD-projektet.

Behovet for FreeBSD på Azure kommer ifølge Microsoft fra især de softwarefirmaer, der distribuerer deres løsninger som 'virtual appliances'. Det vil sige en komplet virtuel maskine med de nødvendige applikationer. Mange af disse virtuelle enheder er baseret på FreeBSD, og da Microsoft gerne vil have Azure til at være den foretrukne cloud-platform hos kunderne, så er det nødvendigt at understøtte FreeBSD.

Tiltaget er det seneste i en lang række de senere år, hvor Microsoft både har gjort flere af selskabets egne produkter til open source, som eksempelvis store dele af .Net, men også har åbnet for flere open source styresystemer.

Hvor Microsoft for blot 10-15 år siden insisterede på, at Windows skulle være den eneste platform hos kunderne, så er både Linux, Android og iOS i dag en del af det moderne Microsofts applikations- og platformstrategi.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Bent Jensen

"bygget til at stå for support af systemet på dén måde, Microsofts kunder ville forvente det."

Selv om jeg ikke forventer ret meget, så får jeg ikke engang det :-(

Det er tit mere forum og andre sider der hjælper mig, end MS. Hvis altså der er en løsning. Ellers vil MS jo typisk tage 4000-10000 bare for at se på et problem, der typisk bunder i fejl i deres egen software.

Der er også fejl i Opensource og gratis software, men så har man i det mindste ikke, betalt for en vare som burde virke. Samt der er typisk løsning, eller andre muligheder, da software er åben og man kan lave om i systemet.

Så nej synes ikke at MS kan bryste sig af god support, som eksempel da de manglet en indtejning og salg, da Vista var forsinket, så skulle der sælges Windows Medie Center istedet, selv om det produkt også var lagt fra færdigt. Og hardware nok lige i det mindste, hvis også det skulle trække en windows.

På et seminar stod MS og pralet af at de med den første SP, have fjernet over 2000 fejl og unødvendige genstarter. Men det var nok de 2000 fejl de ikke have fundet, der fik mig en gang for alle til aldrig mere at være "MS mand". MCE til XP kom forøverigt lige som windows CE og Phone aldrig til at virke helt godt, heller ikke senere på andre platforme. Der er altid et eller andet der bevirker det går ned, genstarter, opdatere, hænger, eller på andre måder ikke virker. Så når man optage en serie, så betyder det, at der altid mangler et eller andet.

Selv på MS Xboks One, fungere det stadig ikke helt, den kan/må ikke optage, og kan kun afspille ældre lydformater, hvis vi taler om BR, eller ved brug af input. Så igen står vi med et MS produkt, som på papiret ser godt ud, men igen, igen, igen har små fejl og mangler der betyder at det bare ikke er en erstatning eller fuld medicenter. Der har levendør og indholds udgiver også set, der findes ikke mange stremingstjenester på denne. Eller retter der findes som til MS Phone ikke mange App overhovedet, af en bare nogenlunde kvalitet.

Så jeg tror især med 3d briller fra Sony, og den nye PS 4.5 at One også dør uden for USA, lige som MS telefoner og Mediecenter. Og at BING ikke slår igennem de næste 10 år, hvis nogensinde.*

  • Som selvudnævnt analytiker, vil jeg mene at mine gæt er bedre end de fleste, bestile raporter . Xboks One dør, bare man ser langt nok ud i fremtiden :-)
  • 6
  • 8
#3 Bjarke I. Pedersen

Det som det blot er, er et image med deres drivere og nogle andre optimeringer som ikke kunne nå at blive upstreamet til 10.3, som gør at det kører mere optimalt på Azure/Hyper-V.

Svarer til at Vmware laver et image optimeret til deres platform med drivere integreret som default.

Nothing special to see here, move along :-)

  • 2
  • 1
#5 Martin L. R.

Men efter lidt eftertanke, håber jeg bare det ikke det påvirker FreeBSD-Classic negativt , at der kommer en FreeBSD-MS.

Det bliver nok ikke så voldsomt som artiklens overskrift kunne få det til at lyde.

Med al sandsynlighed sørger de bare for at deres kernel config er sat op til at spille problemfrit på Azure, og muligvis tilføjer noget dokumentation, hvis de skal være frække.

De begynder næppe at customize meget mere end det.

Edit: Flot, at jeg ikke lige læste de to kommentare ovenfor som forklarer det.. nuvel :)

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere