Microsoft klar med garanteret bagdørsfri Windows 10 til kinesiske myndigheder

Illustration:
De kinesiske myndigheder får nu deres egen udgave af Windows 10 for at imødekomme bekymringer om spionage.

Kinesiske offentlige myndigheder og statsejede virksomheder får nu mulighed for at benytte en særlig udgave af Microsofts styresystem Windows 10. Det skriver ZDNet.

Den særlige udgave er skabt i et samarbejde mellem Microsoft og China Electronics Technology Group for at imødekomme bekymringer angående sikkerheden i Windows 10.

Ikke ud fra en overordnet it-sikkerhedsmæssigt betragtning, men ud fra, at der er tale om et amerikansk firmas software bygget på lukket kildekode. Dermed kunne der i princippet indbygges bagdøre, som amerikanske myndigheder kunne udnytte til at spionere på kinesiske myndigheder og virksomheder.

Microsoft sælger i forvejen den almindelige udgave af Windows 10 på det kinesiske marked, men den nye udgave er altså udviklet specielt til de kinesiske kunder, som ønsker særlig beskyttelse mod potentiel amerikansk snagen.

Præcis hvilke ændringer der er lavet i den særlige udgave af Windows er ikke offentliggjort, men der kunne eksempelvis være fjernet dele af de komponenter, som blandt andet sørger for opdateringer eller rapporterer om fejl til Microsoft, da de kunne skjule bagdørsaktivitet bag legitim trafik.

Amerikanske it-virksomheder har flere gange været nødt til at imødekomme særlige krav for at komme ind på det kinesiske marked, hvor der blandt andet er flere restriktioner på anvendelsen af internet fra statens side.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Børge Truelsen

Ikke nødvendigvis. Bliver jo fra tid til anden opdatere mod fejl som kan misbruge som bagdør ... og Microsoft har jo kendskab til dem noget før at de sender en opdatering. .. derudover kende de jo deres eget system 100 % . Hvor der kan lægge nogen muligeder for at synde et system fordi man ved 100 %hvorden den er opbygget. . Behøves ikke være en bevist bagdør. .. men du kan ikke lave et system som skal på internettet uden det kan hackes du kan kun gøre det meget svært og tidkrævende

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere