Microsoft klar med 'Creators Update' til Windows 10

2 kommentarer.  Hop til debatten
Den anden store opdatering af Microsofts styresystem er klar og kan downloades fra 11. april.
29. marts 2017 kl. 16:13
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft er nu klar med den omfattende opdatering af Windows 10, som især tilføjer funktioner i den blødere ende og skal åbne for Microsofts version af augmented reality.

Windows 10 Creators Update bliver frigivet 11. april og er den anden store opdatering af Windows 10. Den første var 'Anniversary Update', som blev frigivet i august 2016.

Microsoft vil med Windows 10 ikke tale om 'Service Packs' eller opgradere versionsnummeret som eksempelvis fra Windows 8 til 8.1, men derimod løbende frigive disse større eller mindre opdateringer, når ny funktionalitet er klar. Det skal også afspejle Microsofts ambition om altid at få kunderne til at benytte den nyeste udgave frem for at holde fast i ældre versioner, som kræver ekstra ressourcer at vedligeholde.

Den nye opdatering af Windows 10 omfatter først og fremmest den første rigtige understøttelse for slutbrugerne af dét, Microsoft kalder Windows Holographic. Der er eksempelvis en ny udgave af Paint, som nu har fået 3D-funktioner med mulighed for at konvertere 2D-tegninger til 3D.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den klassiske udgave af Paint har på månedsbasis 100 millioner brugere ifølge Microsoft, så Microsoft håber, at en del af den brugerskare kan konverteres til at skabe 3D-indhold.

Augmented eller mixed reality, som Microsoft foretrækker at kalde det, kræver særlig hardware, og den skulle begynde at komme fra en række producenter til mere overkommelige priser end Microsofts egen avancerede Hololens. De enklere enheder skulle koste helt ned til cirka 300 dollars eller lidt over 2.000 kroner ifølge Microsoft.

Microsoft fremhæver også, at sammensmeltningen mellem Xbox og Windows 10 fortsætter, så det nu eksempelvis er muligt at livestreame spil via Beam-tjenesten fra begge platforme. Xbox One bygger på Windows 10, og Microsoft har arbejdet på at gøre det muligt for spillere på begge platforme at spille sammen og give spiludgiverne mulighed for, at spillere kan købe et spil, som så virker begge steder.

I den mere arbejdsorienterede ende indeholder opdateringen et par ekstra funktioner til blandt andet Windows Hello, Microsofts login-tjeneste i Windows 10, så man kan paire en smartphone med sin pc, og hvis man træder væk fra pc'en - med telefonen - vil Windows Hello kunne låse pc'en automatisk.

Samtidig bliver flere sikkerhedsindstillinger samlet i ét dashboard for Windows Defender for at give bedre overblik.

Opdateringen var kortvarigt frigivet tidligere på ugen til download for dem, der deltager i Microsofts testprogram, men blev fjernet igen, da flere medier begyndte at skrive om opdateringen, men nu er den altså officielt klar til en trinvis udrulning fra den 11. april.

Se Microsoft korte teaser for styresystemet her:

Remote video URL

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
8. april 2017 kl. 13:19

Det hele ligger som appxpackages så hvis man ikke gider det, ikke har plads på sin disk eller andet skal der ikke mere end et par linier powershell til så er det væk /Jakob

1
30. marts 2017 kl. 08:51

Det meste ligner noget der hører hjemme i Home-versionen på et teenagerværelse.