Microsoft kæmper for at finde afløser til Metro-navnet: Nu hedder det 'Modern UI Style'

Illustration:
Microsoft har i 11. time besluttet sig for at skrotte Metro som betegnelse for den nye designstil, som Windows 8 kommer med, men selskabet har tilsyneladende svært ved at finde på et nyt navn.

Lige siden præsentationen af Windows Phone 7 og hele vejen gennem testfasen har Microsoft omtalt selskabets nye og særdeles karakteristiske brugerfladedesign som 'Metro'. Men i 11. time før lanceringen af Windows 8 har softwaregiganten fået kolde fødder og kæmper nu for at finde et nyt navn.

Det seneste bud er angiveligt 'Modern UI Style', skriver The Verge.

Det skal erstatte Metro Style til at beskrive applikationer i Windows 8, som udnytter den nye brugerflade og applikationsplatform, som både blandt Microsoft-folk og titusindvis af udviklere er blevet kaldt Metro.

Metro er en intern beskrivelse for designet, som Microsoft har arbejdet på i flere år, og som allerede kan ses på Windows Phone 7, Xbox Live og mange af Microsofts websteder. Navnet kommer fra, at designerne var inspireret af den stil, som bliver brugt til at udforme skilte i for eksempel lufthavne og undergrundsbaner.

Men op til lanceringen af Windows 8, hvor navnet formentligt ville blive kendt blandt flere hundrede millioner brugere, har Microsoft altså valgt, at der skal findes en erstatning. Muligvis på grund af indsigelser fra tyske Metro AG.

Læs også: Nu må Microsofts Metro-design ikke længere hedde Metro

Microsoft gik en kort overgang over til at kalde Metro Style for 'Windows 8 Style', som flere dog påpegede ville være en stensikker måde at få skabt forvirring blandt både udviklere og brugere.

Læs også: Forvirringen er total: Microsoft skifter ’Metro’-navnet ud med ’Windows 8’

Nu ser Microsoft foreløbig ud til at have valgt Modern UI Style, men det endelig navn er endnu ikke officielt bekræftet fra Microsoft.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Patrick Moog

Jeg forstå ikke helt hvorfor dette er så interessant? Kender vi navnet på alle de andre styles? Jeg har ingen anelse om hvad Apples iOS eller OS X styles hedder, jeg har ingen anelse om hvad Androids style hedder? Hvad hedder stylen i win7?

  • 1
  • 1
Peter Makholm Blogger

I sig selv er det ikke vigtigt.

Men når der til samme styresystem findes to (eller flere) gængse brugergrænseflader kan det som bruger være interessant at finde programmer der passer sammen og som udvikler essentielt at vide hvad man skriver til.

Derfor skulle man i en periode som apple-bruger kende til forskellen mellem Carbon og Cocoa og som Linuxbruger vide om man skal finde en KDE- eller en Gnome-applikation hvis man vil have en ensartet brugeroplevelse.

  • 14
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere