Microsoft kæmper for at finde afløser til Metro-navnet: Nu hedder det 'Modern UI Style'

13. august 2012 kl. 09:393
Microsoft har i 11. time besluttet sig for at skrotte Metro som betegnelse for den nye designstil, som Windows 8 kommer med, men selskabet har tilsyneladende svært ved at finde på et nyt navn.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Lige siden præsentationen af Windows Phone 7 og hele vejen gennem testfasen har Microsoft omtalt selskabets nye og særdeles karakteristiske brugerfladedesign som 'Metro'. Men i 11. time før lanceringen af Windows 8 har softwaregiganten fået kolde fødder og kæmper nu for at finde et nyt navn.

Det seneste bud er angiveligt 'Modern UI Style', skriver The Verge.

Det skal erstatte Metro Style til at beskrive applikationer i Windows 8, som udnytter den nye brugerflade og applikationsplatform, som både blandt Microsoft-folk og titusindvis af udviklere er blevet kaldt Metro.

Metro er en intern beskrivelse for designet, som Microsoft har arbejdet på i flere år, og som allerede kan ses på Windows Phone 7, Xbox Live og mange af Microsofts websteder. Navnet kommer fra, at designerne var inspireret af den stil, som bliver brugt til at udforme skilte i for eksempel lufthavne og undergrundsbaner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men op til lanceringen af Windows 8, hvor navnet formentligt ville blive kendt blandt flere hundrede millioner brugere, har Microsoft altså valgt, at der skal findes en erstatning. Muligvis på grund af indsigelser fra tyske Metro AG.

Microsoft gik en kort overgang over til at kalde Metro Style for 'Windows 8 Style', som flere dog påpegede ville være en stensikker måde at få skabt forvirring blandt både udviklere og brugere.

Nu ser Microsoft foreløbig ud til at have valgt Modern UI Style, men det endelig navn er endnu ikke officielt bekræftet fra Microsoft.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
13. august 2012 kl. 19:38

At jeg finder det grinagtigt, at windows skal have to grænseflader for at fungere?

1
13. august 2012 kl. 09:53

Jeg forstå ikke helt hvorfor dette er så interessant? Kender vi navnet på alle de andre styles? Jeg har ingen anelse om hvad Apples iOS eller OS X styles hedder, jeg har ingen anelse om hvad Androids style hedder? Hvad hedder stylen i win7?

2
13. august 2012 kl. 10:03

I sig selv er det ikke vigtigt.

Men når der til samme styresystem findes to (eller flere) gængse brugergrænseflader kan det som bruger være interessant at finde programmer der passer sammen og som udvikler essentielt at vide hvad man skriver til.

Derfor skulle man i en periode som apple-bruger kende til forskellen mellem Carbon og Cocoa og som Linuxbruger vide om man skal finde en KDE- eller en Gnome-applikation hvis man vil have en ensartet brugeroplevelse.