Microsoft: Jubii, vi har solgt 40 millioner Windows 8-licenser på en måned

Illustration:
Salget af den nye version af Windows går hurtigere, end da Windows 7 blev lanceret, siger Microsoft. Men prisen for at opgradere er også væsentligt lavere.

Præcist en måned efter lanceringen af Windows 8 kunne Microsoft fejre, at der var røget 40 millioner licenser over disken. Det skriver Microsoft selv i et blogindlæg, og sammenligningen med Windows 7 ligger lige for.

Dengang, i efteråret 2009, blev der solgt 60 millioner licenser fra midt-oktober til jul, så Windows 8 sælger altså hurtigere end dengang. Men selvom Windows 7 fik et boost fra folk, der for alt i verden ville undgå at installere Vista og derfor ventede på Windows 7, har salget af Windows 8-opgraderinger nemlig fået sin egen turbo-indsprøjtning: En for Microsoft usædvanlig lav pris.

At opgradere fra en af de tre forudgående Windows-versioner til Windows 8 koster nemlig kun 229 kroner, for der står noget meget større på spil for Microsoft nu end at skulle tjene penge på at sælge Windows.

Microsoft kæmper nu hårdt for at få foden ind på markedet for smartphones og tablets, hvor Android og iOS er blevet helt dominerende, for det er her, væksten er, mens markedet for traditionelle pc’er er stagneret.

Windows 8 er den helt store satsning på at binde de tre slags enheder sammen med de to styresystemer Windows 8 og Windows Phone 8 - samt Windows 8 RT som en mellemting til ARM-udstyrede tablets.

Læs også: Analyse: Derfor får du Windows 8 smidt i nakken

Nyheden om de 40 millioner solgte licenser siger i øvrigt ikke så meget i sig selv, mener journalist Matt Rosoff fra Infoworld.com. Der mangler flere oplysninger, før det giver mening, skriver han i et blogindlæg. Hvor mange af licenserne er for eksempel givet gratis væk til dem, som købte en Windows-maskine før Windows 8-lanceringen? Hvor mange til virksomheder, som så efterfølgende installerer Windows 7? Og er det salg til butikkerne, eller salg til forbrugerne, der er talt sammen, spørger han.

Uanset hvad er 40 millioner licenser en pæn portion, og det viser, at pc-markedet ikke er helt så dødt, som det nogen gange bliver udråbt til at være, pointerer han.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (51)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#7 Johnnie Hougaard Nielsen

Det er jo meget uklart hvad "solgte licenser" egentlig dækker over. Spørgsmålet er om ikke en meget stor del af det "kun" er udtryk for at OEM leverandører har skrevet kontrakt på at dække deres PC produktion.

Statistikkerne fra Statcounter viser at trafikken fra Windows 8 maskiner er steget fra 0.46% den 27. oktober til 1.34% igår. Der er altså udvikling, selv om dem som tog demo udgaven stadig er noget over 1/3 af brugerne.

Tilføjet: Tilsvarende tal fra den første Windows 7 måned viser en stigning fra 2.3% til 4.93%. Det vil sige en release-stigning på 0.88% kontra 2.63%. Det er vist ikke noget som kan kaldes grund til jubel.

 • 11
 • 0
#10 Deleted User

For at man skal kunne forholde sig til antallet af "solgte" licenser, kræver det at de bliver opdelt på: 1. de licenser som er bundlet til en PC, og hvor man betaler for pc'en, og licensen følger med som nødvendigt onde. 2. de licenser som brugerne AKTIVT har købt. Det kunne være spændende at høre hvor mange der har købt windows 8 licens til 229 kr. Det er trods alt markant billigere end hvad MS ellers har solgt licenser til.

P.S: Dækker Windows 8 licensen en brugbar version af windows 8 (som tidligere har heddet professional/ultimate), eller er det en windows home basic starter version, hvor alle brugbare features er disabled ?

 • 0
 • 0
#12 Morten Andreasen

Jeg har kørt Windows 8 Pro på min Macbook Pro i et par måneder, og har netop opgraderet 2 maskiner i privaten uden problemer.

Helt klart den bedste Windows version til dato, og en superfed at udvikle til.

Jeg kan ikke vente til min IT afdeling får min nye Nokia 920 hjem, så skal IPhonen på pension.

Så skal jeg have en Windows fest :)

 • 7
 • 4
#13 Johnnie Hougaard Nielsen

Den primære kilde er formentlig, at der er langt flere devices på nettet, end der var da Windows 7 kom

Det ser det ikke ud til. Der er selvfølgelig mange flere smartphones, men de genererer dog ikke overvældende meget trafik. En målestok kunne være brugen af en populær side som Wikipedia. Pageviews i 3. kvartal er steget fra 32.4 millioner i 2009 til 46 millioner i 2012, altså ikke nogen eksplosiv udvikling.

 • 0
 • 0
#15 Johnnie Hougaard Nielsen

er der ingen tvivl om, at der er langt flere devices på nettet.

Langt den største del af væksten er smartphones, og de er ikke helt så interessante når opgørelsen var baseret på trafikmængde. De noget mere web-aktive tablets er der også kommet en masse enheder af, men mobil (smartphone plus tablets) udgør lige under 1/8 af trafikken.

En meget stor del af væksten må altså komme fra desktop/laptop hvor Windows jo står ret stærkt, så jeg vil mene at den lidt undervældende første måned for Windows 8 ikke kan bortforklares med at væksten af de mobile platforme "drukner" de gamle platforme.

 • 0
 • 0
#17 Deleted User

Hvordan er 40 millioner licenser undervældende? Der er formentlig snart flere Windows 8-desktops end der findes Linux-desktops.

40 mill er mere eller mindre ligegyldige, hvis det er fordi de er bundled med en pc, da der så ikke er tale om et reelt køb af windows 8, men blot den licens som man er tvunget til at tage med i købet.

Venter stadig spændt på at høre hvor mange licenser der er blevet købt reelt.

 • 6
 • 0
#18 Johnnie Hougaard Nielsen

Hvordan er 40 millioner licenser undervældende?

Det tal er jo blot hvor langt Microsoft strakte elastikken. Det fortæller intet om hvor mange som er i drift. Her er det mere relevant at se på hvilken web trafik hver Windows desktop version genererer. Og her er væksten for Windows 8 undervældende her efter den første måned.

Selvfølgelig skal Windows 8 da nok få godt fat efterhånden, men PC udskiftningshastigheden er jo faldet en del.

Der er ingen tvivl om, at tablets har gjort et stort indhug i den "daglige" surf.

De er den største del når Statcounter opgør mobil-trafikken for oktober til 12.3% kontra 1.13% i hhv 2012 og 2009. Et ganske synligt indhug, ja, men langt fra en primær forklaring på at udviklingen i Windows 8 trafik andel er så moderat.

 • 0
 • 0
#23 Johnnie Hougaard Nielsen

Efter hvilken målestok? Din? Microsofts?

Paul Thurrott, der ved/skriver meget om Windows - uden at være basher, citerer interne Microsoft kilder (i sagens natur anonyme) for behersket salg. Windows 8 Sales Well Below Projections, Plenty of Blame to Go Around

Sales of Windows 8 PCs are well below Microsoft’s internal projections and have been described inside the company as disappointing.

Han var forresten forudseende nok til at pointere:

But you can expect Microsoft to eventually release sales numbers for Windows 8, numbers that it will use to prove (or at least contort) that everything’s just fine.

Det lyder i øvrigt til at det normale salg på en måned er omkring 20 millioner licenser. Selvfølgelig har Microsoft (som standard i branchen) strukket elastikken for at få det til at lyde som en stor succes. Det ville være mystisk andet.

På den anden side ville det da bestemt ikke være fair at kalde det for en fiasko, derfor brugte jeg formuleringen "lidt undervældende".

 • 2
 • 0
#25 Marc Munk

Hvorfor? Hvad er forskellen fra Microsofts side?

For MS er der næppe nogen forskel. Men det ændrer ikke rigtig på at det kunne være sjovt at se hvor mange der faktisk aktivt har truffet en beslutning om at skifte til win8 og hvor mange der bare har fået det sammen med en oem maskine.

Salgs tallene er vel næppe så spændende når det kommer til stykket. De kan for så vidt stå på en hylde et eller andet sted. Det må være de aktiverede enheder man burde måle på.

 • 4
 • 0
#26 Martin Bøgelund

XP solgte ~7 mio licenser på 30 dage Vista solgte ~12 mio licenser på 30 dage Win7 solgte ~27 mio licenser på 30 dage Win8 har solgt ~40 mio licenser på 30 dage

Jeg synes det er synd at sige at de har solgt 40 mio licenser på 30 dage.

Hvis du tænker rigtig godt efter, så har Microsoft bundet et salgstilbud i halen på alle solgte Windows 7 maskiner det sidste halve år, som lovede at man kunne skifte til Win8 for 195 kroner når den kom.

Det er reelt på det tidspunkt beslutningen om salget blev taget - måneder før det egentlige "salg" af licensen. Og prisen for disse Win8 licenser er reelt meget lavere end en Windowslicens under almindelige vilkår.

Så din sammenligning er i bedste fald intetsigende.

 • 5
 • 1
#28 Jesper Lund Stocholm Blogger

Men det ændrer ikke rigtig på at det kunne være sjovt at se hvor mange der faktisk aktivt har truffet en beslutning om at skifte til win8 og hvor mange der bare har fået det sammen med en oem maskine.

Det kan du have ret i, men hvis vi snakker "Win8 vs Win7/Vista etc", og udviklingen af salget af de respektive stykker software, så er det jo ikke så interessant. Også med Win7 og Vista eksisterede OEM'erne i bedste velgående så forudsætningerne har alt andet lige været de samme.

 • 0
 • 0
#29 Mads Vanggaard

Man kan tælle som man har lyst og få det resultat man ønsker. Hvis du virkelig vil lave en sammenligning imellem de forskellige Windows versioner så skal du inkludere mange ting, bla. antal personer i verden som potentielt kan købe en PC på udgivelsestidspunktet af den pågældende Windows version, den finansielle situation, localizations klar ved udgivelsestidspunktet og mange ting andre ting som pris og typer af licenser. Ønsk en vinder og en mand med detaljerne kan give dig en udregning som giver dig din vinder

 • 0
 • 0
#30 Marc Munk

Det kan du have ret i, men hvis vi snakker "Win8 vs Win7/Vista etc", og udviklingen af salget af de respektive stykker software, så er det jo ikke så interessant. Også med Win7 og Vista eksisterede OEM'erne i bedste velgående så forudsætningerne har alt andet lige været de samme.

Klart det er ligegyldigt i alt den stund at MS har et solidt greb om OEM producenterne. Men det ændrer ikke rigtigt på at det kunne være sjovt at se tallene for hvor mange der faktisk har taget et valg da det kom til Win8.

Det tal sammen med antallet af aktiverede win8 installationer ville måske nok i virkeligheden vise et tal MS ikke er så glade for så mon ikke det er derfor vi aldrig ser de tal..?

 • 5
 • 0
#32 Jakob Holm Hansen
 • 2
 • 0
#36 Marc Munk

Jamen, der må vel være nogle tal eller analyser, der ligger til bunds for dit gæt på, at MS ikke ville være tilfredse med antal aktiverede installationer.

For det første skal du vel kende Microsofts forventning til antal aktiverede installationer på nuværende tidspunkt, og for det andet skal du vel kende det reelle tal for at kunne vide noget.

Læser du overhovedet hvad jeg skriver..? Eller hvad du selv skriver den sag skyld? Jeg behøver ikke vide det fjeneste for at gætte på noget. Det er for de fleste sund et relativt fornuftigt gæt at grunden til at MS brøler op omkring salgs tal og ikke antallet af aktiverede enheder er at de nok ikke er så stolte af det tal.

 • 7
 • 0
#38 Marc Munk

Selvfølgelig. Ellers er det svært at svare på dit indlæg.

Man kan godt komme i tvivl hvad det er du svarer på.

Det er da altid noget, at du åbent erkender, at du ikke har den mindste anelse om, hvorvidt det du skriver er halvvejs sandt.

Du har ikke bemærket at jeg allerede fra starten af gjorde opmærksom på det var et gæt?

Jeg spørger igen - hvad baserer du dit gæt på?

Sund fornuft blandet sammen med lidt kritisk sans overfor de tal MS melder ud.

 • 6
 • 2
#40 Marc Munk

Jo. Men der er jo forskel på kvalificerede gæt ("jeg gætter på, der kommer sne inden årsskiftet") og gæt uden nogen form for substans ("jeg gætter på, at MS er utilfredse, fordi aktiveringstallene ikke lever op til deres forventninger").

Hvor er den manglende substans? Jeg har gentagende gange skrevet hvad der ligger til grund for det gæt. Du har tilgengæld ikke skrevet hvorfor du synes det er så slemt at der er nogle der er kritiske over for MS...

Nu bliver jeg nødt til at spørge, når du sådan er kritisk over for tallene. Mener du tallene er forkerte eller hvad er det du er kritisk over? Og hvad baserer du det på? Mere gætværk?

Hvis du nu læste mine indlæg ville du vide hvad jeg bygger mit gæt på. Læs dog dig indlæg hvor jeg gentagende gange har svaret dig istedet for at jeg skal spilde min tid på at gentage mig selv når du formentlig ikke gider læse det alligevel.

 • 6
 • 1
#42 Marc Munk

Rent gætværk er ubrugeligt, hvis der skal være en bare nogenlunde seriøs diskussion. Det samme er latterlige påstande om, at "jeg synes det er så slemt, at nogle er kritiske over for MS".

Det kræver sjovt nok også at du gider læse når man svarer på dine spørgsmål.

Ja, det kan jeg se. Manglende viden og manglende lyst til at stole på officielle tal.

Fortæl mig gerne, hvorfor du mener det er relevant for os andre, at du mener Microsofts tal er forkerte, når du ikke gider uddybe det.

Du påstår du læser hvad jeg skriver..? Jeg har ikke givet udtryk for at jeg ikke tror på tallene fra MS. Jeg har givet udtryk for at jeg ikke fandt tallet nær så interressant som antallet af aktiverede enheder. Er du med så langt?

Mit gæt som du himler op over går på at jeg ikke tror MS kan være helt tilfredse med tallene når de ikke vil offentlig gøre det. Stadig med?

Jeg har iøvrigt haft den samme vurdering af Dells satsning på maskiner med præinstalleret ubuntu så du kan heller ikk afskrive det som MS had.

Jeg er som sådan hamrende ligeglad med hvorvidt du finder noget der kunne tolkes som kritik af MS relevant eller ej.

 • 7
 • 1
#44 Jarle Knudsen

Rent gætværk er ubrugeligt, hvis der skal være en bare nogenlunde seriøs diskussion.

http://da.wikipedia.org/wiki/Diskussion En diskussion er en debat mellem mennesker af forskellige synspunkter. Diskussionen er en vital og afgørende del af et frit og demokratisk samfund, hvor den afløser konflikter og vold. Diskussionens væsen er at drøfte et emne i alle dets perspektiver, så deltagerne og de som lytter kan overveje og danne eller styrke deres synspunkt.

Der er intet useriøst i egne meninger. Faktisk retten til at ytre sig frit er sikret i grundloven.

Resten af dit indlæg er spild af min tid. Du har længe erkendt, at du ikke behøver have den fjerneste viden om et emne, før du begynder at gætte løs. Det giver sig tydeligt udtryk i dine indlæg.

Så har vi Thomas igen i god form. Gå efter manden frem for bolden bare en er uenig og kommer med den mindste kritik af Microsoft (og Nokia).

Hvis det er spild af hans tid, som han påstår, hvorfor bliver han ved at "diskutere"?

 • 7
 • 1
#46 Martin Filtenborg

For MS er det vel i første omgang vigtigt at vide hvor mange licenser de får langet over disken. På sigt vil MS nok osse gerne ha' et indblik i hvor mange af de solgte licenser som rent faktisk anvendes.

For brugeren kan det vel være ligemeget hvor mange licenser MS sælger - hun interesserer sig nok mere for om skidtet opfylder kravet til brugbarhed og om det er muligt at få nye værktøjer når behovet opstår.

Og for dem som lurepasser på hvordan det går for verdensfirmaet, må antallet af licenser som rent faktisk er aktiveret i kombination med brugsdata - f.eks. Statcounter-målinger - vel være blandt de mere spændende ting. Personligt vil jeg nok komme til at figurere i denne statistik som 'aktiveret' men med nul trafik.

 • 0
 • 0
#47 Jakob Holm Hansen

Ja, og er det ikke fantastisk - når prisen går ned, så stiger salget.

(plejer det ikke normalt at foregå sådan?)

Jo, og kudos for det. Men så er forudsætningerne jo heller ikke de samme som du skriver de er. For det er vel også interessant hvor mange der har skiftet fordi det var svinebilligt (sammenlignet med tidligere)

Jeg er pragmatisk nok til at turde vælge hvad der passer bedst til mig i en given situation, derfor gider jeg ikke religionskrige. Så dine halvspydige kommentarer rører mig ikke ;)

 • 1
 • 0
#48 Marc Munk

Hvordan skal dette så tolkes: "sammen med lidt kritisk sans overfor de tal MS melder ud."? Det er muligt det er mig, der er helt galt på den her, men hvis førnævnte sætning ikke betyder noget hen af, at du ikke helt tror på tallene, så ved jeg sgu ikke hvad det betyder.

Du behøver ikke tolke noget. Du skal blot forstå hvad det er jeg skriver. Hvis du mener jeg ikke udtrykker mig klart nok skal du bare skrive det så skal jeg gerne uddybe. At forholde sig kritisk til noget betyder at man ikke blot æder alt råt men at man faktisk overvejer om det kan passe med den virkelighed vi alle bor i.

Resten af dit indlæg er spild af min tid. Du har længe erkendt, at du ikke behøver have den fjerneste viden om et emne, før du begynder at gætte løs. Det giver sig tydeligt udtryk i dine indlæg.

Du synes ikke det er taget noget ud af kontekst? Jeg behøver ikke vide hvad MS har haft som mål for at spekulere i hvorvidt jeg tror de er tilfredse.

 • 4
 • 1
#49 Martin Bøgelund

Jeg føler mig stærkt overbevist om, at der altid har været opgraderingsmuligheder på den måde. Det var der ihvf. op til Windows 7 lanceringen. Der var endda et halvt år med gratis opgraderinger.

At Windows 7 salget er plaget af samme unøjagtighed (dvs. at der tales om "30 dage", når folk reelt har købt/fået billet til en opgradering flere måneder i forvejen) gør ikke unøjagtigheden mht angivelsen af Windows 8 salget mindre.

Tværtom giver det indtryk af at Microsoft bare konsekvent forsøger at skubbe en "glædelig" nyhed om høje salgstal på 30 dage ud, som reelt bare er en historie om et akkumuleret, tilbageholdt salg i perioden mellem annoncering og tilgængelighed af en ny Windows-version.

Vi ser det jo også når de prøver at skabe selvsving omkring positive nyheder om Windows Phone - noget med at de melder et stort antal "shipped units" ud, et udtryk som bare dækker over at Windows Phones samler støv hos grossister fremfor at samle støv på Microsofts egne lagre.

Når Google taler om aktiverede Android telefoner, er det jo enheder der reelt er i hænderne på købere. Og det sætter derfor tallene og Microsoft i ekstra kontrast, når de har behov for at brygge den slags historier.

Hvis man ønsker at tage den slags udmeldinger for pålydende, er det naturligvis éns eget valg. Men Microsoft annoncerede dette "fantastiske Windows 8 salg på 40 mio i løbet af 30 dage" i tirsdags. Mandag lukkede MS-aktien i 27.385, og onsdag lukkede den i 27.36, så jeg tror jeg ikke er den eneste der er uimponeret over disse "fantastiske" salgstal.

 • 4
 • 0
#50 Martin Bøgelund

Vi ser det jo også når de prøver at skabe selvsving omkring positive nyheder om Windows Phone - noget med at de melder et stort antal "shipped units" ud, et udtryk som bare dækker over at Windows Phones samler støv hos grossister fremfor at samle støv på Microsofts egne lagre.

Ovenstående var måske mere relevant end jeg selv mente da jeg skrev det: http://blogs.cio.com/operating-systems/17595/microsoft-sells-40-million-... "What we don't know specifically is what exactly a Windows 8 license sale includes. Is that a bunch of licenses sold to retail or the channel? To a consumer? To enterprises as a license package?

A Microsoft spokesperson told me that the company does not break down where the licenses are sold. But you can safely conclude that a Windows 8 license does not always translate to an end-user actually using a Windows 8 machine."

 • 4
 • 0
#54 Marc Munk

Nej, du er jo blot "kritisk over for tallene". Der er jo en verden til forskel ;)

Ja du burde måske slå det op. Du vil formentlig blive overrasket over hvad det betyder. Det lader til at du har din egen definition af at være kritisk over for noget.

Det kan jeg godt leve med. Når du skifter mening som vinden blæser, så går der vel 20 minutter, så synes du, det er nogle fantastiske indlæg jeg skriver

Nu har jeg så ikke ændret mening. Jeg har fra starten af været kritisk overfor tallene. Altså kritisk efter den definition alle vi andre benytter og ikke den du bruger...

Men du kan selvfølgelig pege på hvor det er du mener jeg udtaler mig om hvorvidt de 40 millioner er forkert? Eller nåe nej du kan ikke dokumentere dine påstande men du kan gå efter manden istedet for bolden når du finder ud af at du igen er ude på det dybe vand...

 • 5
 • 0
#56 Marc Munk

Det har jeg såmænd ikke. Når du skriver "Jeg stiller mig kritisk over for tallene", så svarer det stort til at skrive "Jeg tror ikke på dem". Men snak du blot udenom - det plejer du jo :)

Hvorlede taler jeg uden om? Hvis jeg ville give udtryk for at jeg ikke tror på tallene fra MS ville jeg sgu nok skrive det... At stille sig kritisk over for noget er altså ikke det samme som at sige at MS taler usandt når de kommer med nogle tal. Du mangler jo stadig at vise hvor det er jeg har givet udtryk for at jeg ikke tror på MS' tal.

Så gerne: "sammen med lidt kritisk sans overfor de tal MS melder ud."

Aha så det er der aben er begravet. Du forstår ikke hvad kritisk sans er og tror det betyder at MS lyver. Igen må jeg henstile til at du slår ord op hvis der er noget du ikke forstår. Du kunne og bare spørge om hvad det betyder istedet for at gå ud fra din egen definition af ord og udtryk.

Du er godt nok sart, hvis du mener det er at "gå efter bolden", når jeg udstiller dig, fordi du ikke kan holde styr på hvad du skal synes.

Det værste er vel sådan set at du formentlig selv tror på at du udstiller andet end dig selv.

 • 7
 • 0
#57 Martin Bøgelund

Det har jeg heller ikke påstået. Men det gør alt andet lige at tallene er direkte sammenlignelige. Og faktisk burde Windows 7 jo have haft en fordel, da der var en gratis opgraderingsperiode. Men det glemte du at kommentere på, af en eller anden grund.

Nå, nu kan du garantere at tallene er sammenlignelige? Du lægger altså hovedet på blokken for at MS har opgjort salget på præcis samme måde begge gange.

Det er jo fint - for så kan du sikkert henvise til det sted hvor MS siger det er opgjort på samme måde.

Jeg arbejder med finansiel rapportering til dagligt - min erfaring er at internt i en virksomhed arbejdes der med flere forskllige definitioner af "salg".

Jeg ser frem til at du dokumenterer at MS har anvendt præcis den samme definition hver gang. Ellers er tallene jo ikke direkte sammenlignelige.

PS. Jeg har undladt at svare på at du har quotefscked et svar til Marc Munk ind i dit svar til mig, og at du iøvrigt finder det nødvendigt med personangreb - jvf "konspirationsteorier" og "brygge historier". Men lad os lige se om din implicitte antagelse om ensartet opgørelse af "salg" holder, og lad os se dig dokumentere hvordan MS har opgjort salg, så kan vi snakke konspiration og historiebrygning bagefter.

 • 5
 • 0
#59 Martin Bøgelund

Jeg garanterer ingenting.

Så længe du erkender at du ikke kan stå inde for dit eget udsagn om at det er opgjort på samme måde, er det fint med mig.

Er din påstand at det er gjort op på samme måde, så påvis det. Hvis ikke, så lad være med at fremføre argumenter der har det som forudsætning - det virker uærligt.

Et salg er et salg er et salg.

Her tager du grueligt fejl. Jeg er efterhånden temmelig overbevist om at du ikke er økonom - tager jeg fejl?

Når MS eksempelvis taler om shipped units på mobiler med Windows phone, dækker det jo kun over at Windows Phone licenser samler støv et andet sted end hos MS - det modsvarer ikke den gængse opfattelse af salg - at der er langet noget over disken til en slutbruger.

Her vil eksempelvis Googles tal for aktiverede enheder i højere grad afspejle at en slutbruger har taget en Android mobil i hænderne og rent faktisk brugt den. MS (og du selv) må så redegøre for hvorfor et tal for hvor mange enheder - Windows Phones eller Windows 8 licenser - der har skiftet plads fra den ene hylde til den anden, skulle være interessant.

Og det er to forskellige måder at opgøre salg på - og der findes flere. Så et salg er ikke bare et salg. Det ved økonomer - og du viser at du ikke ved det, så hvorfor du føler dig kvalificeret til at diskutere en kompleks størrelse som "salg", ved jeg ikke.

MS har solgt 40 mio. licenser til (mestendels) deres primære kunder, nemlig OEM's.

Det er netop det forhold der gør at dette salgstal er så elastisk!

For det betyder jo at MS kan sælge til OEM'er, som på den anden side søger at dække deres behov for licenser i alt fra 1 måned frem i tiden, og til 1 år eller mere. Så længe du ikke har en klar definition hvad dette salg dækker over, så er det bare et tal der har skiftet kolonne i et regneark - det afspejler ikke direkte efterspørgsel efter varen hos slutbrugerne i den benævnte periode (de specifikke 30 dage).

Så meget desto mere, nu hvor MS selv laver tablets. MS har jo nu selv en rolle som OEM(!), så de kan rent faktisk med et pennestrøg overføre Windows 8 licenser fra Windows-divisionen til hardware-divisionen, og stadig kalde det "salg" efter den specifikke definition af salg du henviser til.

Og derfor er du nødt til at være skarp på hvad dette "salg" på 40 mio dækker over, hvis du ikke kan erkende at dette "salgstal" har en hel del elastik - for rent definitionsmæssigt vil det være utroligt vanskeligt at sammenligne situationen bagud i tid, nu hvor MS selv er en OEM.

Så du skylder stadig at påvise din påstand om at salget er éntydigt bestemt og sammenligneligt over tid. Kan du ikke det, er dine påstande baseret på tro og følelser, og ikke fakta.

 • 6
 • 1
#60 Marc Munk

Jamen altså. Jeg prøver igen.

Du "forholder dig kritisk til tallene". Hvis det ikke betyder, at du ikke tror på tallene, hvad dækker det så over?

Du forstår simpelthen ikke et ganske simpelt dansk? At forholde sig kritisk til noget betyder at man vurdere hvorvidt det lyder sansynligt. Det er betyder ikke at man ikke tror på tallene. Det kan være resultatet af at forholde sig kritisk til noget men resultatet kan også være at man tror på tallene. Jeg har trods dine gentagende påstande ikke givet udtryk for hverken det ene eller det andet på noget tidspunkt. Er det simpelt nok for dig nu?

 • 2
 • 1
#63 Marc Munk

Selvfølgelig gør jeg det. Men det er da betryggende at se, at du falder tilbage i din gode gamle rolle som usympatisk og direkte nedladende, når du er på tynd is. Så kender man dig igen.

Det er ikke mig der gentagende gange påstår noget der ikke har hold i den virkelige verden så det er næppe mig der er på tynd is.

Du mangler jo stadig at vise hvor det er jeg har givet udtryk for hvor jeg ikke tror på MS' tal. Men det kan du ikke og det er derfor du er gået gennem isen på et meget dybt vand.

At du ikke tror på tallene, og så senere skifter mening, er da lidt ærgerligt, men ikke noget jeg gider bekymre mig synderligt om.

Det ved du da intet om. Det eneste du ved er at jeg har forholdt mig kritisk til tallene. Jeg kan gøre det og kommer mere og mere i tvivl om du kan.

 • 2
 • 0
#65 Marc Munk

Du har givet udtryk for, at du stiller dig kritisk over for tallene (læs: ikke tror på dem). Det har du åbenbart glemt igen :)

Sidste gang jeg gider forklare dig det. Du vil åbenbart ikke forstå det, men det ville jo også betyde at du skulle indse at du igen har taget fejl i din iver...

At stille sig kritisk er ikke det samme som at sige at man ikke tror på tallene.

 • 3
 • 0
#67 Marc Munk

Nej, det er to forskellige udtryk.

Det svarer til at sige "Det giver nedbør i dag", og så bagefter hårdnakket påstå, at man aldrig har sagt det giver regn.

For nu at citere dig selv.. At du gentager dig selv igen og igen, får du altså ikke ret af.

Du forstår ikke en simpelt sætning på trods af at den er forklaret flere gange. Du påstår hårdnakket at jeg ikke tror på tallene fra MS uden at kunne dokumentere det. Alt i alt er du som sædvanlig spild af tid...

 • 6
 • 1
#68 Jarle Knudsen

@Mark og Martin:

Hvis I ikke har indset den endnu, Thomas hensigt er ikke at diskutere, bevise, modbevise etc.

Hans mål er at drukne diskussionen i en masse støj og hermed lukke munden på alle der kritiserer Microsoft og/eller Nokia.

Kig blot igennem hans indlæg omkring Microsoft og/eller Nokia.

 • 7
 • 2
#71 Marc Munk

Ligeover.

Og alligevel har jeg ret fordi jeg ved hvad ordene betyder

Ligeover. At du ikke vil stå ved hvad du skriver er dit problem, ikke mit.

Jeg vil godt stå ved det jeg har givet udtryk for. Jeg vil ikke stå til ansvar for dine absurde udlægninger af hvad jeg skrevet.

 • 9
 • 0
#74 Marc Munk

Lad os se om vi kan stoppe mudderkastningen; mht de som har ondt et vist sted over at bliver "tvunget" til at betale 200-400 kroner for Windows når de køber en ny laptop så er der nu et "tilbud" fra Dell; husk at læse det med småt http://www.tweaktown.com/news/27031/dell_offers_up_ubuntu_based_xps_13_p...

Jeg vil da også hellere give $50 mere og så ikke tælle med i MS' tal.

Det har for mig aldrig været et spørgsmål om at få en maskine til en billigere penge men et spørgsmål om at jeg ikke nødvendigvis har lyst til at støtte op omkring MS...

 • 6
 • 0
#77 Martin Bøgelund

Vi ser det jo også når de prøver at skabe selvsving omkring positive nyheder om Windows Phone - noget med at de melder et stort antal "shipped units" ud, et udtryk som bare dækker over at Windows Phones samler støv hos grossister fremfor at samle støv på Microsofts egne lagre.

computerworld.dk kan man læse følgende: "Ifølge en opgørelse, der er baseret på tal fra Net Applications, er det gået dårligere med brugertilgangen for Windows 8, end det i sin tid gjorde for Vista."

Artiklens jubel-udmelding om at Windows 8 solgte bedre end alle forgængerne, klinger i lyset af dette meget hul.

Påstanden om "elastik i metermål" ser mere og plausibel ud.

 • 3
 • 0
#78 Johnnie Hougaard Nielsen

Ifølge en opgørelse, der er baseret på tal fra Net Applications, er det gået dårligere med brugertilgangen for Windows 8, end det i sin tid gjorde for Vista.

Microsoft kan måske få lidt trøst ved at satse på at tallene fra Statcounter (3.17%) er mere realistiske end Net Applications (2.79%). Hvis det på verdensplan gik Windows 8 lige som i Danmark (3.91%), ville jeg sige at det gik nogenlunde godt, selv om det jo stadig er lavere end Vista. Til gengæld kom Windows 7 meget hurtigere ud af starthullerne, men der var der jo så også en "opsparet frustration" om at slippe af med Vista. Med kortere ord, ser de ud til at Windows 8 salget mest følger den "naturlige udskiftning" af gamle computere, og ikke udløste en masse frivillige konverteringer.

Men Microsoft må vel hellere holde fast i at tallene fra Net Applications er "bedre", når de har brugt energi på at skælde Statcounter ud over at de fortæller at Chrome ligger langt over IE. Men Net Applications virker skæve her; ved en sammenligning af en række forskellige browserstatistikker er deres tal de eneste som ikke viser et stabilt og fortsættende fald for IE.

Jeg tror hellere at Microsoft må satse på de mere realistiske tal fra Statcounter :-)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere