Microsoft: Jubii, vi har solgt 40 millioner Windows 8-licenser på en måned

28. november 2012 kl. 14:0251
Salget af den nye version af Windows går hurtigere, end da Windows 7 blev lanceret, siger Microsoft. Men prisen for at opgradere er også væsentligt lavere.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Præcist en måned efter lanceringen af Windows 8 kunne Microsoft fejre, at der var røget 40 millioner licenser over disken. Det skriver Microsoft selv i et blogindlæg, og sammenligningen med Windows 7 ligger lige for.

Dengang, i efteråret 2009, blev der solgt 60 millioner licenser fra midt-oktober til jul, så Windows 8 sælger altså hurtigere end dengang. Men selvom Windows 7 fik et boost fra folk, der for alt i verden ville undgå at installere Vista og derfor ventede på Windows 7, har salget af Windows 8-opgraderinger nemlig fået sin egen turbo-indsprøjtning: En for Microsoft usædvanlig lav pris.

At opgradere fra en af de tre forudgående Windows-versioner til Windows 8 koster nemlig kun 229 kroner, for der står noget meget større på spil for Microsoft nu end at skulle tjene penge på at sælge Windows.

Microsoft kæmper nu hårdt for at få foden ind på markedet for smartphones og tablets, hvor Android og iOS er blevet helt dominerende, for det er her, væksten er, mens markedet for traditionelle pc’er er stagneret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Windows 8 er den helt store satsning på at binde de tre slags enheder sammen med de to styresystemer Windows 8 og Windows Phone 8 - samt Windows 8 RT som en mellemting til ARM-udstyrede tablets.

Nyheden om de 40 millioner solgte licenser siger i øvrigt ikke så meget i sig selv, mener journalist Matt Rosoff fra Infoworld.com. Der mangler flere oplysninger, før det giver mening, skriver han i et blogindlæg. Hvor mange af licenserne er for eksempel givet gratis væk til dem, som købte en Windows-maskine før Windows 8-lanceringen? Hvor mange til virksomheder, som så efterfølgende installerer Windows 7? Og er det salg til butikkerne, eller salg til forbrugerne, der er talt sammen, spørger han.

Uanset hvad er 40 millioner licenser en pæn portion, og det viser, at pc-markedet ikke er helt så dødt, som det nogen gange bliver udråbt til at være, pointerer han.

51 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
74
30. november 2012 kl. 17:22

Lad os se om vi kan stoppe mudderkastningen; mht de som har ondt et vist sted over at bliver "tvunget" til at betale 200-400 kroner for Windows når de køber en ny laptop så er der nu et "tilbud" fra Dell; husk at læse det med småt
<a href="http://www.tweaktown.com/news/27031/dell_offers_up_ubuntu_based_xps_13_…;.

Jeg vil da også hellere give $50 mere og så ikke tælle med i MS' tal.

Det har for mig aldrig været et spørgsmål om at få en maskine til en billigere penge men et spørgsmål om at jeg ikke nødvendigvis har lyst til at støtte op omkring MS...

46
29. november 2012 kl. 15:26

For MS er det vel i første omgang vigtigt at vide hvor mange licenser de får langet over disken. På sigt vil MS nok osse gerne ha' et indblik i hvor mange af de solgte licenser som rent faktisk anvendes.

For brugeren kan det vel være ligemeget hvor mange licenser MS sælger - hun interesserer sig nok mere for om skidtet opfylder kravet til brugbarhed og om det er muligt at få nye værktøjer når behovet opstår.

Og for dem som lurepasser på hvordan det går for verdensfirmaet, må antallet af licenser som rent faktisk er aktiveret i kombination med brugsdata - f.eks. Statcounter-målinger - vel være blandt de mere spændende ting. Personligt vil jeg nok komme til at figurere i denne statistik som 'aktiveret' men med nul trafik.

12
28. november 2012 kl. 17:43

Jeg har kørt Windows 8 Pro på min Macbook Pro i et par måneder, og har netop opgraderet 2 maskiner i privaten uden problemer.

Helt klart den bedste Windows version til dato, og en superfed at udvikle til.

Jeg kan ikke vente til min IT afdeling får min nye Nokia 920 hjem, så skal IPhonen på pension.

Så skal jeg have en Windows fest :)

7
28. november 2012 kl. 16:14

Det er jo meget uklart hvad "solgte licenser" egentlig dækker over. Spørgsmålet er om ikke en meget stor del af det "kun" er udtryk for at OEM leverandører har skrevet kontrakt på at dække deres PC produktion.

Statistikkerne fra Statcounter viser at trafikken fra Windows 8 maskiner er steget fra 0.46% den 27. oktober til 1.34% igår. Der er altså udvikling, selv om dem som tog demo udgaven stadig er noget over 1/3 af brugerne.

Tilføjet: Tilsvarende tal fra den første Windows 7 måned viser en stigning fra 2.3% til 4.93%. Det vil sige en release-stigning på 0.88% kontra 2.63%. Det er vist ikke noget som kan kaldes grund til jubel.

8
28. november 2012 kl. 16:44

Jeg tror jeg er enig i din pointe og konklusion (MS salgstal er til kanalen, ikke direkte til brugeren), men er det ikke lidt farligt at snakke om elastik i metermål og så sammenligne salgstal med procenter af en ret udefineret kage? ;)

10
28. november 2012 kl. 16:57

For at man skal kunne forholde sig til antallet af "solgte" licenser, kræver det at de bliver opdelt på:

  1. de licenser som er bundlet til en PC, og hvor man betaler for pc'en, og licensen følger med som nødvendigt onde.
  2. de licenser som brugerne AKTIVT har købt. Det kunne være spændende at høre hvor mange der har købt windows 8 licens til 229 kr. Det er trods alt markant billigere end hvad MS ellers har solgt licenser til.

P.S: Dækker Windows 8 licensen en brugbar version af windows 8 (som tidligere har heddet professional/ultimate), eller er det en windows home basic starter version, hvor alle brugbare features er disabled ?

6
28. november 2012 kl. 15:03

om det der windos 8 kan bruges til noget og kan det evt. køre under xfce4 ?

1
28. november 2012 kl. 14:22

Det er klart at man nemt kan få "solgt" en vare som kunderne ikke kan slippe for at købe, hvis de ellers vil deltage i det moderne samfund.

Det er glædeligt at høre at windows skatten er blevet mindre, selv om det ville være bedre hvis man kunne slippe helt for at betale for noget man ikke kan bruge.

20
28. november 2012 kl. 19:37

Så sandt så sandt. Det ville være interessant at se hvor mange der ikke er OEM'er.

5
28. november 2012 kl. 14:54

Hvis du med "windows skatten" mener den del du betaler for det Windows image der er installeret når du køber en PC... jeg tror at det er uændret