Microsoft: Iran forsøgte at hacke amerikansk præsidentkampagne

Illustration: vectorfusionart / bigstock
Hackerne forsøgte i august og september at infiltrere mailadresser tilhørende embedspersoner, journalister og en unavngivet kandidat til det amerikanske præsidentvalg i 2020. Det fortæller Microsoft.

Hackere med forbindelse til den iranske regering har forsøgt at tiltvinge sig adgang til mailadresser på en unavngivet amerikansk kandidat, der stiller op til præsidentvalg næste år.

Det fortæller Microsoft efter at have registreret mere end 2.700 forsøg på at identificere specifikke mailadresser og derefter infiltrere 251 brugere bestående af embedspersoner, journalister og personer associeret med førnævnte præsidentkampagne.

Også journalister, der dækker global politik, og fremtrædende iranere med bopæl uden for Iran var udsat for infiltreringsforsøg.

Det skriver Bloomberg.com.

Intensiv indsats

Hvor Microsoft ikke nævner navnet på den præsidentkanditat, hvis kampagne blev udsat for angrebet, kan Reuters fortælle, at nuværende præsident Donald Trump, der også stiller op til valg i 2020, blev udsat for et angreb af iranske hackere med tilknytning til den iranske regering.

Reuters citerer »personer bekendt med sagen«, mens folk fra Donalds Trumps kampagne afviser, at kampagnen har været under angreb.

De 2.700 forsøg på at identificere brugere og de dertilhørende forsøg på at infiltrere 251 mailadresser fandt sted over en periode på 30 dage tilbage i august og september, og forløbet tyder på en intensiv indsats på at tilegne sig information, siger Microsofts vicepræsident for customer security & trust, Tom Burt.

»Indsatsen tyder på, at man er tydeligt motiveret og villig til at bruge signifikant tid og ressourcer på research og andre metoder til at indsamle information på,« siger Tom Burt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere