Microsoft introducerer opdatering af Start-menuen i Windows

Illustration: Skærmbillede fra Windows
Blandt de nyeste features i den seneste udgave af Windows Insider, har virksomheden introduceret et redesign af den blokopbyggede Start-menu.

Microsoft har introduceret en ny Windows Start-menu, som ændrer sig alt efter, hvilket tema der er indstillet. Det skriver Bleepingcomputer.

Den nye menu erstatter den gamle, gennemfarvede blok, hvor de enkelte programmers temafarver udgør baggrunden for de enkelte blokke.

Allerede tidligere i år gav Microsoft brugere muligheden for et lille smugkig på den nye menu.

Læs også: Windows lancerer program til filgendannelse via kommandoprompt

Med gårsdagens udgivelse af Windows 10 Insider build 20161 kom så muligheden for, at brugerne selv kan tage den omdesignede menu i brug.

Udgivelsen er ligger under udviklingskanalen, Dev channel, hvor også andre features bliver afprøvet.

Ifølge Microsoft selv, har man fra Microsoft prøvet at ’friske Start-menuen op’, og netop derfor har firmaet også introduceret nye ikoner til Office, Microsoft Edge og mange af de andre tilhørende Microsoft-apps, Lommeregner, Mail og Kalender, sådan at hele menuen bliver mere strømlinet.

Læs også: Nye Microsoft-opdateringer får Windows-maskiner til at crashe

Med den nye menu skifter farven alt efter, hvilket tema man har valgt – er temaet ’mørk’ slået til, bliver menuen dermed mere mørk, vælger brugeren selv at indstille en farve, matcher menuen så med den valgte farve.

De nye Start-menu-features forventes at blive introduceret til alle andre versioner af Windows i løbet af året.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Jakob Dahl
 • 5
 • 0
#5 Dave Pencroof

Det har været en defekt i print driver i build 2004 som MS ikke har villet acceptere, og søger man lidt på nettet vil der ret hurtigt findes guides til at fikse dette MIDLERTIDIGT, læste et sted at det var bestemte pc'er og printdrivers !

Artiklen er ikke kun ren agurk, men også et MS show i langsomt at give os de mange indstillings muligheder fra win 7 tilbage, på sjatpisser facon, modificeret til win 10 selvfølgeligt, vi har nu i 5 år haft win 10 og er stadig milevidt fra de tilpasningsmuligheder der er/var i win 7 GLEM TREDIEPART, selv det at tilpasse startmenuen var uden bump, nu skal du først ændre på rettigheder og alt muligt andet pis, JO DA det er meget godt ved win 10, men de gør en del for at spærre for VM's, ting skal ændres i bios og via gpedit, og hos mig virker det bare ikke alligevel, med et rent setup ! Så længe de programmer jeg har brugt i årevis (ikke alt skal være læring, noget skal bare overstås HURTIGT) ikke virker på linux, kan jeg ikke skifte, der er en del der er afhængige af at få hjælp, og trods det at jeg er førtidspensionist og mentalt defekt, så gør jeg så meget forskel som jeg nu er i stand til, for høj-lav, bred-smal og alt imellem, helst hjælp til selvhjælp = højere grad af tålmodighed !

Alle i fine mennesker må have det forrygende, tak for idag ! Mvh Dave

 • 3
 • 1
#11 Jakob Dahl

Jeg vil hellere have en funktion der rydder alle "Tiles" for spil, eller alternativt sletter dem alle.

function Sort-Packages 
{ 
 param 
 ( 
  [Parameter(Mandatory, ValueFromPipeline)] 
  [Microsoft.Windows.Appx.PackageManager.Commands.AppxPackage] 
  $Package, 
  [Parameter(Mandatory)] 
  [string] 
  $AppxPackageName 
 ) 
 process 
 { 
  if ($Package.name -imatch $AppxPackageName) 
  { 
   $Package 
  } 
 } 
} 
  
function Remove-Packages 
{ 
 param 
 ( 
  [Parameter(Mandatory, ValueFromPipeline)] 
  [string] 
  $PackageName 
 ) 
 process 
 { 
  
  Get-AppxPackage | 
  Sort-Packages -AppxPackageName $PackageName | 
  Remove-AppxPackage 
  
 } 
} 
  
$packages = 'bing', 'minecraft', 'zune' #fortsæt kommasepareret liste her. Pakker fjernes på regex 
  
$packages |Remove-Packages

Selv tak :)

 • 0
 • 0
#13 Torben Rune

Når jeg ser det screen-shot af en Windows10 start menu, minder det mig mere om noget fra gamer miljøet end om noget man kan arbejde eller udvikle på. Grimt, overdimensioneret og overfyldt. Jo, man kan selvfølgelig fjerne hele balladen, og komme tilbage til noget som mindet om Win7.

Jeg har primært arbejdet på Ubuntu de seneste 2-3 år, uden nogen tilpasninger (ud over de individuelle tilpasninger) og en helt simpel desktop. Jeg bruger stadig en Win10 på min bærbare, og de gange jeg bruger den til arbejde slår det mig hver gang, hvor meget mere effektiv jeg er på Ubuntu platformen, og hvor ualmindelig kluntet og overdesignet pompøst Windows er blevet. Det er blevet til legetøj.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere