Microsoft intensiverer jagt på Office-pirater

Microsoft udvider nu jagten på brugere af piratkopier af selskabets Office-pakke.

Microsoft udvider virksomhedens Office Genuine Advantage (OGA), som nu gør brugere opmærksom på, hvis de kører en piratudgave af Microsofts Office-pakke, skriver amerikanske Computerworld.

I første omgang er løsningen et forsøgsprojekt i Chile, Italien, Spanien og Tyrkiet. Her vil det ifølge Microsoft være frivilligt, om brugerne installerer OGA, der bliver distribueret som en opdatering. Det er dog uvist, om brugere, der har automatiske opdateringer slået til via Microsoft Update - en opdateringsfunktion der både omfatter Windows og Office-pakken - får en mulighed for at takke nej til OGA.

Tidligere har OGA forhindret potentielle Office-pirater i at downloade skabeloner og opdatere deres Office-pakke. Men nu bliver komponenten i de fire lande mere pågående.

Når først OGA er aktiveret, vil komponenten, ligesom anti-piratsoftwaren til Windows (WGA), poppe op med beskeder om, at Office-pakken er 'uægte', hver dag brugeren åbner et Office-program. Det fortsætter i 30 dage, hvorefter OGA bliver mere aggressiv og selve Office-applikationerne bliver markeret med en visuel påmindelse om, at softwaren er uægte.

Beskederne om pirateri forsvinder først, når brugeren enten afinstallerer Office-pakken eller installerer en original udgave af programmet.

Selv om OGA-udvidelsen starter i få lande, så har andre af Microsofts antipirat-tiltag, som også er startet i begrænset omfang, senere bredt sig til at omfatte brugere på verdensplan.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Svend Lyngsø

Det er måske også nødvendig, for os det arbejder med at få folk til at forstå. At når de har pirat udgaver, kan det give mange sikkerhedshuller. Så er det bedre at de bruger Open Office, som er gratis og rigtig opsat er der næsten ingen forskel.

  • 0
  • 0
#4 Martin Kofoed

Piratkopier gjorde Windows populær. Det ville passe mig aldeles glimrende, hvis det teknisk set blev SÅ svært at skaffe en Windows/Office, at folk enten betalte ved kasse 1, eller kiggede efter alternativer.

Det er helt vildt som folk (i betydningen privatpersoner) stadig anser al Microsoft-software som freeware. "Men kan du ikke bare låne mig en CD", er et typisk spørgsmål, som jeg oftest besvarer med en opfordring til at betale ..og så et link til OpenOffice.org eller lignende.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere