Microsoft og Intel vil øge brugen af blockchain i virksomheder

Illustration: arrow/123rf.com
Samarbejdsparterne lancerer en ny struktur og nye samarbejdsmuligheder.

Microsoft annoncerede for nylig en ny struktur, der skal gøre det lettere for virksomheder at benytte sig af blockchain-teknologi til øget sikkerhed og personbeskyttelse. Softwaregiganten har fået Intel med som partner.

Sidstnævnte skal levere hardwaren og desuden være partner på softwareudviklingen.

Som en del af samarbejdet vil Microsoft, Intel og andre blockchain-selskaber bygge en ny blockchain-struktur rettet mod virksomheder. Strukturen har fået navnet Coco Framework og er baseret på open source-kildekode.

Ifølge en pressemeddelelse er planen at publicere koden på GitHub i 2018.

Vil løse blockchains mange udfordringer

Microsoft oplyser i en pressemeddelelse, at blockchain-teknologi i dag kan være kompliceret at bruge, hvis man skal tage sikkerhedskravene i store virksomheder i betragtning. Den nye Coco-struktur skal reducere kompleksiteten og samtidig løse en del andre problemer med blockchain – såsom lav transaktionshastighet og dårlig skalerbarhed.

Genenem samarbejdet med Intel kan Coco-strukturen bruge Intel Software Guard Extensions (Intel SGX), en hardwarebaseret løsning til app-udviklere, som ønsker at beskytte softwarekode og data mod uautoriseret adgang og ændringer – et såkaldt 'Trusted Execution Environment' (TEE).

Kort fortalt betyder det, at du har en ‘sort boks’, som du lagrer dele af din blockchain-kode i. Intel SGX består af et sæt CPU-instruktioner, som kan beskytte kode og data under eksekvering, og teknologien kan skabe private områder i CPU’en og i systemhukommelsen, hvor kode og data er beskyttet. Coco understøtter i øvrigt også en anden TEE; Microsoft Virtual Secure Mode (VSM).

I Coco-løsningen vil transaktionsdata lagres i krypteret form i modsætning til i traditionelle blockchains, hvor data lagres i klartekst (således at hvem som helst kan se historiske data).

Sensitive blockchain-data vil være beskyttet, indtil de åbnes i en Intel SGX-’enklave’ af et program, der har tilladelse til at åbne. Du kan læse mere om, hvordan dette fungerer i dette blogindlæg hos Intel.

1.600 transaktioner i sekundet

I en traditionel blockchain-løsning er der en del ‘overhead’ på grund af ‘proof of work’ – en CPU-intensiv konsensusmekanisme, som skal sikre, at ingen har ændret ved indholdet i blockchainen.

I Microsoft og Intels løsning er behovet for proof of work helt fjernet - hvilket betyder, at Coco skal klare mere end 1.600 transaktioner i sekundet.

I en traditionel blockchain-løsning er der én leder, som laver og verificerer nye blockchain-transaktioner, og så må andre nodes verificere block’en på ny, før den bliver lagt ind i blockchainen. Med Intel SGX hopper man helt og holdent over denne re-verificering, hvilket giver øget transaktionshastighed. Illustration: Intel

Ifølge Microsoft vil Coco-strukturen være kompatibel med en hvilken som helst blockchain ledger protocol og kan fungere både som en cloud-løsning eller hostes lokalt. De første implementeringer af Coco-strukturen vil inkludere R3 Corda, Intel Hyperledger Sawtooth, J.P. Morgan Quorum og Ethereum.

Du kan finde mere information om Coco og link til et teknisk whitepaper her.

Denne artikel stammer fra norske digi.no

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere