Microsoft: Ingen efterspørgsel efter Windows på Linux

Optimering af Windows til at kunne køre virtuelt på Linux-maskiner står ikke højt på kundernes dagsorden ifølge Microsoft.

Selvom Linux-miljøet gerne så, at Microsoft arbejdede mere på at gøre Windows bedre i stand til at køre virtuelt på et underliggende Linux-værtssystem til desktopmiljøer, så er det ikke en opgave, Microsoft har travlt med.

Det skyldes ifølge softwaregiganten, at kunderne ikke efterspørger sådan en løsning, og derfor er det ikke noget, selskabet vil bruge store ressourcer på, skriver eWeek.

Microsoft har indgået aftaler med flere Linux-leverandører om at gøre Windows bedre i stand til at køre virtuelt på Linux-værter, når det gælder servere, men uden for datacenteret er der altså ifølge selskabet endnu ingen efterspørgsel efter det.

Når det gælder desktopmiljøet er kunderne ifølge Microsoft mere interesserede i, at Microsoft arbejder for bedre interoperabilitet mellem .Net og Java, skriver eWeek.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Hans Schou

VMware ved nok mere om kunderne er interesseret i at køre Windows i VM på Linux, end Microsoft gør.

Mit gæt er dog at flere køre Linux i VM på Windows, men nok endnu flere der køre Windows i VM på Windows.

 • 0
 • 0
#6 Thomas Hansen

"Hvad skulle man dog med lin på win?? Ville man så ikke bruge lin på lin?."

I betragtning af at vi snakker om inden for desktop miljøet, så vil jeg tro at det er folk der kører Windows men måske gerne vil prøve at lege lidt med Linux.

Windows på Linux er nok folk der f.eks. har behov for at køre noget Windows baseret på en Linux maskine.

Linux på Linux giver ikke megen mening, det er vel mest folk der vil teste en anden dist, eller har brug for specielle build evironments hvor det nemmeste er en VM (selvom man kan komme langt med en chroot).

Windows på Windows er også mest interessant for udvilkere (det er f.eks. den eneste måde at man kan teste sit site imod både IE6 og IE7 på samme maskine).

Selvfølgelig er der ikke megen efterspørgelse, hvem er det lige der kører virtualisering på desktoppen? Udviklere og superbrugere, og de er oftest i en position hvor det ikke er noget problem at have en sekundær maskine eller test server stående. Hvis datacenteret allere har virtualiseret over hele linien, så kan de jo også lige kaste en virtuel test server op.

 • 0
 • 0
#7 Anders Olsen

"så vil jeg tro at det er folk der kører Windows men måske gerne vil prøve at lege lidt med Linux"

Hmm... I artiklen står: "...Linux-miljøet..så.. Microsoft arbejdede.. på windows i stand til at køre på Linux til desktop.."

Altså det omvendte. Et eks; Jeg sidder selv med VMware og de kræver Windows dot net for at administrere deres infrastruktur klient.

Deraf også min pointe; Win på Lin giver mening da linux kan barberes ret hårdt som host os.

"Linux på Linux giver ikke megen mening" Det giver vel lige så meget mening for udviklere eller produktioner som du mener Win på Win gør?

"hvem er det lige der kører virtualisering på desktoppen" Alle dem, der er udsat for at et eller andet desktop program bare kræver windows. Se mit eksempel. I privaten bruger min kone et regnskabsprogram i en Win98 på sin Lin osv. Anekdotisk, men alligevel.

Faktisk synes jeg at det, der giver mindst mening er Lin på Win. LiveCD'er dækker meget af din usecase, og i mange situationer er lin nok det "letteste" OS.

 • 0
 • 0
#8 Thomas Hansen

"Hmm... I artiklen står: "...Linux-miljøet..så.. Microsoft arbejdede.. på windows i stand til at køre på Linux til desktop..""

Den var møntet på Andy O, jeg kom mest bare med forslag.

"Deraf også min pointe; Win på Lin giver mening da linux kan barberes ret hårdt som host os."

Jamen, jeg er da fuldstændig enig, jeg foretrækker også Linux som host.

 • 0
 • 0
#10 Thomas Hansen

...Man skal ikke ramme 'submit'.. Anyway:

"Det giver vel lige så meget mening for udviklere eller produktioner som du mener Win på Win gør? "

Næe.. Har du oplevet en Linux maskine hvor du var nødt til at emulere for at køre en browser i en anden version? Du kommer også ret langt med chroot. Mener bare ikke der er samme behov.

"Alle dem, der er udsat for at et eller andet desktop program bare kræver windows. Se mit eksempel. I privaten bruger min kone et regnskabsprogram i en Win98 på sin Lin osv. Anekdotisk, men alligevel." Jo, der er folk der kan bruge det, men tror bare ikke der er den store efterspørgelse som MS kan/vil høre.

Ikke at jeg ikke ville mistro MS for bevidst ikke at ville tilbyde det, vi kan jo ikke have at folk begynder at købe Linux Dell maskiner fordi de jo bare kan køre Windows virtuelt hvis de får brug for det.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere