Microsoft imødekommer britiske myndigheder med ODF til Office 365

Efter pres fra den britiske regering har Microsoft valgt at forbedre understøttelsen af ODF i Office 365. Ændringerne træder i kraft i næste måned.

Fra maj måned bliver det muligt for brugere af Office 365 at eksportere dokumenter i formatet ODF, ligegyldigt hvilket format de oprindeligt havde. Det skriver V3.

De britiske myndigheder besluttede sidste år, at ODF skal være standard for dokumenter, der skal udveksles og skrives videre på mellem flere offentlige institutioner.

Siden har briterne presset på for, at Microsoft skulle forbedre understøttelsen af formatet, og det bliver altså tilfældet fra maj.

Læs også: Kampen om dokumentformater spøger igen: Storbritannien vælger ODF

Ifølge Microsofts community manager, Jesse Stanchak, er opdateringen blevet til i samarbejde med den britiske pendant til digitaliseringsstyrelsen – GDS (Government Digital Service).

»Ændringerne vil sikre, at Office 365 er i overensstemmelse med de krav, der er til deling af og samarbejde om offentlige dokumenter,« skriver han i et blogindlæg.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Per Erik Rønne

Da Microsoft har valgt at køre forskellige programmer for hvert sprog kan man jo så spørge, om omtalte feature også vil blive en del af Office DK?

Ja, på Mac er man jo vant til at applikationerne er sprog-neutrale, og fra den enkelte brugers opsætning læser hvilket sprog der skal anvendes.

Så briter kan få UK English menuer, danskere danske og romere latinske, når de bruger Word :-).

  • 0
  • 0
#3 Jesper Lund Stocholm Blogger

Alle MS's tidligere argumenter om at det ikke kan lade sig gøre er hermed gjort til skamme.

Hvis man læser de refererede artikler, så lyder det da ikke til, at understøttelse af ODFs feature-sæt bliver forbedret. Det lyder mere som om, at man i Office 365 nu kan indlæse dokumenter af flere formater - og så gemme dem i ODF.

Men vil det sige, at man nu vil kunne indlæse alle slags dokumenter i hele verden til al tid - og konvertere disse til ODF, eller?

Hvilke dokument-typer har man ikke kunnet gemme som ODF i Office tidligere? PDF? XPS? RTF?

  • 0
  • 0
#5 Finn Christensen

Forstår ikke hvorfor de ikke bare bruger Libreoffice og dumper Microsoft og får Linux fremfor Windows..

.. eller forstår hvorfor de andre ikke vælger din kone, men foretrækker en helt anden.

En god håndværker har mange stykke værktøj, og den mindre gode bruger stemmejernet som skruetrækker, samt slår alle skruerne i med en mukkert ;)

[Har selv valgt først OOo ~2002 og senere LibreOffice samt bruger VM'er.. både med Win2000, Mint, Kubuntu og andet godt]

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere