Microsoft: Hurra, nu er der 150 danske apps i vores Windows Store

Illustration:
Der er nu 150 danske applikationer til Windows 8, fortæller Microsoft, der er godt tilfreds med antallet. Globalt rummer Windows Store nu over 9.000 apps.

Skal Microsofts to nye styresystemer - Windows 8 og lillebroren Windows RT - blive populært, skal der apps til. Faktisk kan Windows RT, som bliver brugt på tablets med ARM-processor, ikke køre andet end de såkaldte Windows 8-apps fra Windows Store.

Derfor har Microsoft arbejdet hårdt i årevis på at få lokket udviklere til platformen, og landsresultatet for Danmark kan nu gøres op, her i dagene efter lanceringen af Windows 8.

»Der er nu 150 danske apps i Windows Store, en lille uge efter lancering,« forklarede Ole Kjeldsen, direktør for platform og udviklere hos Microsoft Danmark, til en pressefrokost, da Microsoft tirsdag præsenterede de nye produkter for kunderne i Tivoli Hotel.

Og selvom det måske ikke lyder overvældende, sammenlignet med Apples App Store og Google Play, er han godt tilfreds med det antal og forventer at se en solid stigning fremover.

»I Danmark er der mellem 40.000 og 45.000 udviklere, som udvikler til .Net-platformen og som nemt kan lave Windows 8-apps. Microsofts første produkt nogensinde var Basic, så vi har altid tænkt udviklingsværktøjer ind i vores produkter,« sagde han.

Hvor mange applikationer, der er udviklet til Windows Store globalt bliver ikke officielt meldt ud af Microsoft, men den amerikanske analytiker - og tidligere Microsoft-ansatte - Wes Miller har selv talt op og lavet statistik fra Windows Store den 26. oktober, hvor de nye styresystemer kom på gaden.

I alt var der globalt over 9.000 Windows 8-applikationer, men da mange er lokale, var der højst omkring 5.000 til rådighed på det største marked, USA, skriver han.

I app-butikken til Windows Phone-platformen er der nu 120.000 apps, men det kræver nogle timers arbejde at lave dem om til Windows 8-apps til desktop og tablets. Både på grund af den større skærm og andre måder at bruge enheden på, men også fordi alle applikationer til Windows Phone 7 og 7.5 er udviklet i Silverlight. Med Windows Phone 8 og Windows 8 har Microsoft i stedet valgt at apps skal udvikles i .Net eller HTML5.

Lidt teknisk hokus-pokus, som Microsoft ikke ønsker at uddybe, gør det dog muligt at køre de fleste Windows Phone 7 og 7.5-apps på Windows Phone 8 - men altså ikke Windows 8 og Windows RT.

Fik FCK-fans til at kode FCK-app

I over et år har Microsoft været aktive blandt de danske .Net-udviklere for at stimulere et Windows 8-udviklermiljø. Men Microsoft har ikke betalt sig til at få applikationer i butikken, understregede Ole Kjeldsen.

»Vi har været fødselshjælpere og har hjulpet user groups og dem, vi kalder most valuable professionals, MVP, med at arrangere aftener, hvor man kunne få inspiration og træning. Så vi betaler ikke for apps, men vi nurser og assisterer firstmovers og partnere,« forklarede han.

Det er på samme måde, at Microsoft har sparket gang i udviklingen af apps til Windows Phone-platformen, kombineret med opsøgende arbejde. For eksempel spurgte Microsoft, om ikke fodboldklubben FCK skulle have en Windows Phone-app. Her endte det med, at FCK spurgte blandt klubbens fans, om nogle ville kaste sig over opgaven.

»Så var der lynhurtigt en række dygtige udviklere blandt FCK’s fans, der meldte sig, og FCK sponsorerede så en weekend, hvor der blev bygget en app, af fans og for fans, på under 72 timer,« sagde Ole Kjeldsen.

Også Berlingske Media var med til udviklerweekend, med to teams, der begge fik en Windows Phone-app klar til henholdsvis BT og Berlingske i løbet af weekenden.

Opdatering: Det var ikke Windows 8-apps, men Windows Phone-apps, som FCK og Berlingske Media har udviklet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Benni Bennetsen

Hvis alle de 150 apps er udviklet over en weekend bliver jeg om muligt endnu mere bekymret for MS's arbejde med windows 8 :=)

Nogen, der har prøvet nogen danske apps og kan give feedback.. Nu har jeg vovet pelsen og købt en win8 maskine så må vi se, kan da heldigvis gratis opgraderes til win7..

  • 3
  • 6
#2 Johannes Aagaard

Som (en i øvrigt ganske tilfreds) iOS bruger må man rimeligvis påpege, at der ved Gud er meget bras blandt de tusinder af apps (angiveligt i alt ca. 700.000), som tilbydes gennem Apples App butik. Vigtigere end antallet af apps er derfor det indhold, som de leverer eller formidler, herunder musik, tv, film og bøger m.v. (Noget andet er så, at alene den sene involvering på tabletmarkedet fra MS's side i sig selv er en meget væsentlig hæmsko i forhold konkurrenterne.) Problemet for MS og i lige så høj grad Google er så tillige, at de også på indholdssiden står svagt i forhold til Apple.

Mit gæt er, at markedsandelen for MS Windows inden for ét år svækkes med op mod 50 procent i segmentet for private kunder.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere