Microsoft har trukket stikket: Men Windows 7 lever i bedste velgående

15. januar 2020 kl. 12:402
Microsoft har trukket stikket: Men Windows 7 lever i bedste velgående
Illustration: Screenshot.
Selvom Microsoft længe har advaret om, at opdateringer til Windows 7 ville stoppe i starten af 2020, er der mange virksomheder, der ikke har fået migreret til Windows 10. Også i det offentlige er der mange maskiner, der ikke er blevet opdateret.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Selvom support til Windows 7 officielt sluttede i går, er der stadig 40 procent amerikanske og 66 procent britiske virksomheder, der har enheder, der bliver opereret af Windows 7.

Det viser en undersøgelse foretaget af Kollective.

Ifølge Netmarketshare bliver Windows 7 stadig brugt på mere end hver fjerde computer, 26 procent.

Så selvom Microsoft har forsøgt at få brugere til at skifte til Windows 10, kan man konkludere, at der stadig er et stykke vej, før Windows 7 er helt død.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er særligt store virksomheder, der har haft svært ved at migrere væk fra Windows 7. Det er fordelingen af indhold, filer og opdateringer på tværs af netværk, der skaber problemer.

34 procent af de adspurgte virksomheder, der i undersøgelsen er blevet betegnet som ’store virksomheder’, har haft problemer med omstillingen. For virksomheder, der har over 100.000 'endpoints', stiger tallet til 45 procent.

Også i den offentlige sektor melder Arstechnica om fortsat brug af det nu forældede styresystem, idet mange computere på biblioteker og andre statslige organisationer stadig ikke er opdateret.

Kollective skriver i undersøgelsen, at enheder, der stadig bruger Windows 7, nu udgør en trussel mod sikkerheden, da de bliver potentielle mål for ’hackere, ransomware og cyberangreb’.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og selvom det skal bemærkes, at de lever af at hjælpe virksomheder med eksempelvis at migrere til nye styresystemer, så er enheder, der ikke bliver sikkerhedsopdateret, ganske enkelt et oplagt mål for folk, der gerne vil ind i andres systemer.

Mulighed for forlængelse

Microsoft har dog kastet en livline ud til virksomheder, der stadig ikke er klar til at migrere. Man kan nemlig betale for en udvidet supportpakke.

Det koster 25 dollars per enhed, der kører på Windows 7 Enterprise, og 50 dollars per enhed, der kører på Windows 7 Pro.

Prisen vil blive fordoblet hvert år og sikrer, at Windows 7 kan overleve helt frem til januar 2023 – her vil supportomkostningerne været steget til henholdsvis 100 dollars per Windows 7 Enterprise-enhed og 200 dollars per Windows 7 Pro-enhed.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
16. januar 2020 kl. 09:10

er der stadig 40 procent amerikanske og 66 procent britiske virksomheder, der har enheder, der bliver opereret af Windows 7.

Uha, jeg vil helst ikke opereres, men skal det være, så lad det ikke være af Windows 7...

1
15. januar 2020 kl. 22:13

Det er ikke alt der "bare" kører en officepakke++. Hvis man står med et produktionssystem der ikke kører under Win 10, ja så skifter man ikke. Hvis de ydre enheder man bruger ikke længere har drivere så skifter man ikke. Hvis der er tale om udstyr der er godkendt rent sikkerhedsmæssigt (for eksempel PCI, FDA) så skifter man ikke styresystem. Det koster formodentligt en fuld ny godkendelse.