Microsoft har tabt mere end 300 millioner browserbrugere i 2016

Antal brugere af browseren Internet Explorer er raslet ned i 2016. Mange af brugerne har i stedet søgt hen mod Googles browser Chrome.

Microsofts browsere blev hårdt ramt af brugerflugt i 2016. Indtil videre har Microsoft mistet 331 millioner browserbrugere i 2016 alene, det skriver Computerworld.

Internet Explorer trækker brugerantallet kraftigt ned, da browseren i starten af 2016 stod for 44 pct. af markedsandelen imens den i oktober kun havde 23 pct. af markedsandelen.

Microsofts anden og langt nyere browser ved navn Edge har derimod oplevet en fremgang fra at stå for 3 pct. af markedsandelen i begyndelsen af 2016 til i oktober at stå for 5 pct.

De mange millioner browserbrugerne, som Microsoft har mistet, har i høj grad søgt hen mod Googles browser Chrome. I 2016 stod Chrome for 35 pct. af markedet, og det tal var steget til 55 pct. i slutningen af oktober.

Fortsætter Microsofts nedtur, forudser Computerworlds Gregg Keizer, at Internet Explorer og Edge vil stå for mindre end 25 pct. af markedet i december 2016 og mindre end 20 pct. af markedet til marts.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bent Jensen

"Fortsætter Microsofts nedtur, forudser ..."

Altså fremskrive et fald, ved helt normalt interpolation. Det tror jeg man får evner til allerede i 7-8 klasse, men langt tidlige kan de fleste fremskrive, at hvis jeg gemmer mine lommepenge i 2 uger, så har jeg råd til dobbelt så mange is.

Men utrolig at analyseinstitutter kan få en historie ud af det, samt leve af det. Men det er nok mange bestyrelsesmedlemmer og direktører, der ikke fik 8 klasse med.

  • 0
  • 0
Niklas Larsen

Jeg undrer mig over denne artikels vinkel - Som om Microsoft selv er overrasket over at folk bruger mindre IE? Microsoft selv har været med til at lægge denne browser i graven, ligesom de med Silverlight - Det er fint at man erkender det. Det er mere underligt at der stadig findes folk der bruger IE.

Men så kan de jo glæde sig over at der er flere der bruger Edge!

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere