Microsoft runder 100 millioner solgte Windows 8-licenser

Illustration:
Microsoft har på tre måneder solgt 40 millioner Windows 8-licenser. Nu er der solgt mere end 100 millioner licenser til Windows 8 til computere og tablets. Det er 40 millioner flere licenser end i januar.

Mere end 100 millioner licenser til Windows 8 er nu blevet solgt, lyder det fra Windows i et blogindlæg. I tallene indgår licenser, der kommer sammen med en ny tablet eller computer og opgraderinger til Windows 8.

I januar var tallet 60 millioner, så på få måneder er udbredelsen steget med 40 millioner licenser. De mange Windows 8 licenser kan bruges på mere end 2.400 enheder, Windows har certificeret til at kunne køre Windows 8 og Windows RT.

Samtidig kan det nævnes, at antallet af downloads i Microsoft Store er steget fra 100 millioner i januar til 250 millioner og gælder både gratis og betalte programmer.

Sidst bemærkes det, at Windows Blue-opdateringen nu er officiel og lover en opgradering inden årets udgang.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (26)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#10 Finn Christensen

Microsoft vil nu lave deres Windows 8 produkt om så brugeren kan finde ud...

Utroligt hvad et firma spilder tid + $ på, når andre forlængst har fundet en løsning.

Smed Win8 pre ud af vinduet efter 2½ måned og trillede Win 7 Pro ind på maskinen, og nu kan både maskinen og jeg leve lykkeligt de næste 3-5 år.

Til den tid har jeg også lykkeligt glemt alt om hvornår, hvordan og hvorfor Microsoft igen fejlede, men jeg er sikker på det kære firma da er klar til næste dumhed - se det er værkstedshumor ;)

 • 2
 • 1
#11 Cristian Ambæk

Kender flere firmaer der køber bærbare pc,er med licens på, og ikke får refunderet disse licenser. Disse firmaer kører f.eks. En Linux variant.

Eller de har en licens skive med 50 licenser der så ikke bliver benyttet.

Eller personer der i forvejen har en licens fra en ældre maskine, men glædeligt tager imod den "nye" Windows 8 licens. Bare fordi den følger med.

1 Det er ikke særlig svært at få refunderet en Windows licens.
2 Det kan sagtens betale sig.

Jeg skal købe en bærbar til kæresten, og her får jeg refunderet licensen til en værdi af omkring 850 kr. Og ligger så den licens på hun i forvejen har fra hendes gamle bærbar på. Samtidig med jeg i forvejen har fået slået omkring 400 af prisen fra maskinen. Så en total besparelse på cirka 1.250 kr.

 • 0
 • 0
#14 Kristian Klausen

Hvad / hvem skulle forhindre mig i det?

Det er der næppe nogen der gør..

Et eller andet sted synes jeg det du laver jo næsten svarer til at få pengene tilbage for din Windows-licens på din nye bærbar, og så hente Windows fra TPB..

Hvorfor skulle jeg købe en licens bare fordi den følger med maskinen uden at jeg har bedt om det?

Ved jeg ikke, men hvis du får refunderet licensen for at kunne spare penge ved at bruge en OEM version fra en ældre bærbar (som man ikke må), så synes jeg du snyder en anelse..

 • 3
 • 1
#17 Christian Nobel

Hvorfor dog ikke bare tage skridtet, og skifte over til noget hvor man ikke behøver at have uren samvittighed, og hvor opdateringer foretages løbende og automatisk?

Bare befrielsen for ikke at skulle rode med licensnøgler, eller skulle bevæge sig ud i gråzoner er det hele værd. Og når man så også medtager pålideligheden, hastigheden, muligheden for selv at være herre, mulighed for at vælge det skrivebord man kan lide, osv, så er der da ingen betænkeligheder.

 • 6
 • 2
#18 Cristian Ambæk

@Kristian Klausen

bruge en OEM version fra en ældre bærbar (som man ikke må), så synes jeg du snyder en anelse..

Som Microsoft selv skriver, så tillader de ikke (ifølge deres EULA) at overføre en OEM licens, fra en maskine til en anden, [b]fordi[/b] så mister man muligheden for teknisk support. Hvor det er det firma der har solgt dig maskinen der skal tilbyde dette eller den privat person der har installeret OEM versionen der skal.

@Thomas bundgaard

Vel det samme som (forhåbentlig) forhindrer dig I at bruge piratkopier af spil og programmer.

Så Microsoft forbyder det ikke direkte, og kan derfor ikke sammenlignes med TPB. Samtidig så (hvis jeg husker rigtigt) er dette lovligt ifølge Dansk og EU lovgivning.

@Jens Rasmussen Syntes det er en god artikel du linker til. Dette omhandler dog salg af brugte licenser hvor jeg snakker om genbrug i eget hjem. Men der er tale om overførelse af hele aftaler, og det er jo i princippet det jeg har tænkt mig at gøre.

Og det syntes jeg da klart at flere burde gøre, i stedet for blindt at købe licens efter licens, fordi den er præ-installeret.

@Christian Nobel

Hvorfor dog ikke bare tage skridtet, og skifte over til noget hvor man ikke behøver at have uren samvittighed, og hvor opdateringer foretages løbende og automatisk?

Jeg har en 100% ren samvittighed. Samtidig er det en gyldig licens så opdateringer sker som de plejer. Det er der ingen forskel i.

 • 0
 • 3
#20 Thomas Andersen
 • 1
 • 1
#21 Christian Nobel

Jeg har en 100% ren samvittighed. Samtidig er det en gyldig licens så opdateringer sker som de plejer. Det er der ingen forskel i.

Du må ikke misforstå mig, jeg anklager dig ikke, faktisk synes jeg selv det er fuldt ud rimeligt at man kan genbruge den licens man nu engang tidligere har erhvervet sig.

Jeg vil bare pointere at det er en lettelse i dagligdagen ikke at skulle bøvle med licensstyring mv.

@Thomas - ja selvfølgelig skal du sige det, du kan jo ikke andet, men omvendt, hvor der er en vilje er der en vej - og hvis vi taler om anstændige programmer der ikke er sovset ind i .NET, så fungerer hovedparten udmærket under Wine, ligesom der er mange andre muligheder, hvis man vil. Men klart, hvis ens hoved er fyldt med beton, og man ikke er villig til forandring, så må det være som det er, fred være med det.

 • 5
 • 3
#22 Christian Nobel

Utroligt du spilder tid på at fortælle os du ikke bruger produktet i artiklen. Kommentere du osse på artikler om Audi at du bedre kan li' Mercedes? Eller lade du bare være at læse/kommentere??

Kommentaren er da relevant nok, da det er et eksempel på endnu en bruger, der har fået en maskine med W8, som dermed er talt med i statistikken, men hvor han efterfølgende har valgt ikke at at bruge den W8, der stadig figurerer i statistikken.

 • 4
 • 1
#24 Thomas Andersen

Kommentaren er da relevant nok, da det er et eksempel på endnu en bruger, der har fået en maskine med W8, som dermed er talt med i statistikken, men hvor han efterfølgende har valgt ikke at at bruge den W8, der stadig figurerer i statistikken

Ja selvfølgelig tæller det med. Jeg har købt en Android tablet, men bruger den ikke mere (faktisk er den nærmest ubrugelig nu med alle de popup meddelelser der hele tiden kommer). Men det er da et salg for Acer (og Google) alligevel.

 • 1
 • 2
#25 Jesper Lund Stocholm Blogger

Men klart, hvis ens hoved er fyldt med beton, og man ikke er villig til forandring, så må det være som det er, fred være med det.

Christian, det er kommentarer som disse, der får dine andre udsagn, om at du har det fint med at andre vælger noget andet end du har gjort og respekterer deres valg, til at fremstå som ... øehm ... "uigennemtænkte".

 • 2
 • 1
#29 Finn Christensen

Utroligt du spilder tid på at fortælle os du ikke bruger produktet i artiklen.

Med lidt fantasi kunne du også læse, at jeg ikke er spændt for PR-vognen, og selv godt kan finde anvendelige løsninger. Vi er til for at hjælper hinanden, det er almindeligt kendt i IT verdenen. Måske skal du prøve det Thomas... det gør ikke spor ondt :)

 • 3
 • 0
#30 Thomas Andersen
 • 1
 • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere