Microsoft har fået 337.000 danskere til at bruge gratis antivirus

20. oktober 2010 kl. 15:254
Et år efter lanceringen af Microsofts gratis antivirus til private forbrugere er selskabet oppe på, at 337.000 danskere anvender Security Essentials.
Artiklen er ældre end 30 dage

Microsofts Security Essentials kan i denne måned fejre sin 1-års fødselsdag, og på det første år har Microsofts gratis antivirus fået 337.000 danske brugere, oplyser Microsoft i en pressemeddelelse.

Spydige tunger ville sige, at gratis antivirus slet ikke var nødvendigt, hvis Microsoft havde været bedre til at udvikle sikker software. Men det havde næppe været muligt at udvikle et fuldstændigt virussikkert styresystem, og derfor var Windows-brugerne næppe sluppet for firewalls og antivirus alligevel.

Antivirus skal beskytte brugerens egne data og beskytte alle andre på internettet mod, at brugerens pc bliver kapret af kriminelle og brugt til at udspy spam.

Siden 2004 er der sket et voldsomt skift blandt virusprogrammørerne, som i dag er kriminelle, der skaber virus for at tjene penge på spam og afluring af kreditkortnumre. Samtidig er antallet af varianter vokset eksponentielt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det har fået antivirusprogrammerne til at fylde mere, hvilket kan mærkes på brugerens pc. Det skyldes, at programmerne ikke blot skal holde øje med nogle få hundrede eller få tusinde signaturer, men også skal kunne genkende forsøg på at udnytte hidtil ukendte sårbarheder i software.

Microsofts Security Essentials er som navnet antyder temmelig basal i sin teknologi, men generelt har programmet klaret sig hæderligt i test. Den største styrke er imidlertid, at det stort set ikke har indflydelse på brugeroplevelsen på pc'en i modsætning til mange konkurrerende produkter.

Samtidig er programmet gratis, og den kombination er formentligt grunden til, at der ifølge Microsoft er 31 millioner brugere af Security Essentials på verdensplan.

Set i forhold til de kommercielle antivirusleverandører er 337.000 brugere i Danmark en lille, men ikke ubetydelig markedsandel, hvis man som IDC antager, at der findes cirka tre millioner private pc'er i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Konkurrenterne har kig på cloud-understøttede klienter, hvor alle filer og mistænkelige pakker bliver vendt med et verdensomspændende netværk, som skal kunne fange nye trusler i samme øjeblik, de dukker op.

**LÆS OGSÅ **Ny test: Antivirus-software taber kampen mod hackerne

Den seneste tendens er, at genkendelsen af nye trusler er faldende hos mange antivirusleverandører, og det er derfor interessant, hvorvidt Microsoft Security Essentials i det lange løb kan følge med i våbenkapløbet mellem de it-kriminelle og antivirusfirmaerne.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
21. oktober 2010 kl. 09:01

At antivirus programmer overhovedet er nødvendige, skyldes mangler i operativsystemet. Især (men ikke udelukkende) operativsystemer fra en bestemt producent.

4
21. oktober 2010 kl. 13:54

Enig! Jeg har aldrig brugt antivirus på mine Windows bokse.

En konto med begrænsede rettigheder til det daglige, NTFS og alle opdateringer er nok.

Var, fordi jeg nu har installeret MSE på min stationære med XP Pro og min Macbook med Vista.

Det gør jeg ud fra den betragtning, at når MS udsender et anti-virus suite til Windows, så bliver der sikkert brug for det - så sløser de nok på de andre områder.

Det var selvfølgelig spændende om MSE "fandt noget" på den stationære. Den havde kørt i 6 år, forbundet til internettet via router. Men der var ikke noget - iflg MSE.

Og joh, en computer havde engang haft virus, Form.A :-)

3
21. oktober 2010 kl. 09:51

Snakker du om mac? Det er da en start at de er begyndt at råde folk til at ha' antivirus programmer... ;) FLAME ON

2
21. oktober 2010 kl. 09:30

Hvis det ikke er - at vi har set det før.

Mange store firmaer har i tidens løb lanceret fine farvestrålende produkter der skal tilfredsstille deres image i offentligheden, samt deres aktionærer, men hvor det har knebet gevaldigt at opretholde de nødvendige ressourcer til at sikre at produktet forbliver det, som det var tiltænkt fra starten.

Sikkerheden på nettet er en alt for alvorlig sag til at overlade til marketingsafdelingen, hvis der ikke er de nødvendige ressourcer til en langsigtet vedligeholdelse af produktet.

Og det er der jeg kan have min tvivl