Microsoft: Hackere har forsøgt at angribe USA’s præsidentvalg

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Adskillige organisationer med forbindelse til præsidentvalget i USA er blevet forsøgt hacket af angribere fra Rusland, Kina og Iran, lyder det fra Microsoft.

Hackere fra Rusland, Kina og Iran har forsøgt at angribe massevis af organisationer med forbindelse til præsidentvalget i USA.

Det skriver Microsoft i en pressemeddelelse.

Det amerikanske it-selskab oplyser, at hackerne både er gået efter Demokraterne og Republikanerne samt flere konsulenter, der arbejder for partierne.

»De aktiviteter, vi offentliggør i dag, gør det klart, at udenlandske grupper har intensiveret deres indsats rettet mod 2020-valget,« oplyser Microsoft.

Ifølge Microsoft har russiske hackere fra gruppen Fancy Bear angrebet 200 organisationer, der har forbindelse til det amerikanske valg. Det er den samme gruppe, som stod bag et omfattende angreb mod Demokraterne under præsidentvalgkampen i 2016.

Udover russiske cyberangreb påpeger Microsoft, at bagmænd fra Iran og Kina også har stået bag angreb.

Microsoft oplyser ikke, hvor mange angreb der er tale om i den sammenhæng, men ifølge virksomheden er kinesiske hackere gået efter Joe Bidens valgkampagne og derudover mindst én person, som tidligere har været en del af administrationen under Donald Trump.

Derudover har iranske hackere ifølge Microsoft forsøgt at trænge ind på konti, der tilhører ansatte ved kampagnestaben hos Donald Trump.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere