Microsoft gør Skydrive til Dropbox-konkurrent - men skærer i lagerplads

Med integration til Windows, Mac og iOS har Microsoft gjort weblageret Skydrive til et direkte alternativ til Dropbox. Til gengæld har Skydrive-kunderne fået skåret pladsen ned fra 25 gigabyte til 7.

Dropbox har med tæt integration med alverdens styresystemer gjort det uhyre nemt at dele filer på tværs af flere computere, ved hjælp af tjenestens gratis lagerplads i skyen.

Men succesen er ikke gået ubemærket hen, og nu kommer Microsofts modsvar.

Skydrive, Microsofts weblager-tjeneste siden 2007, bliver nu udvidet med lokale applikationer til både Windows og Mac, mens der i forvejen findes integration til Windows Phone og iOS. Det skriver Microsoft i et blogindlæg.

Integrationen med styresystemet gør det muligt at gemme til Skydrive, som var det en lokal mappe, ganske som med Dropbox.

Funktionen kommer dog ikke til Windows XP, som Microsoft uden meget held forsøger at pensionere, eller Mac OS X-versioner ældre end Lion.

For pladshungrende brugere blev nyheden fulgt af beskeden om, at Microsoft nu skærer kapaciteten på hver brugers Skydrive ned fra 25 gigabyte til 7 gigabyte. Har man allerede en Skydrive-konto, kan man dog blive opgraderet gratis til 25 gigabyte igen, i en begrænset periode.

Begrundelsen er, at kun 0,06 procent af brugerne brugte mere end 7 gigabyte, skriver Microsoft.

Sammenlignet med Dropbox, som køber lagerplads fra Amazon, sælger Microsoft også ekstra plads væsentligt billigere. 100 gigabyte oven i koster 50 dollars om året, knap 300 kroner, mens Dropbox tager 199 dollars for samme tilkøb.

Google barsler også med en direkte konkurrent til Dropbox, men firmaet har ikke selv endnu offentliggjort detaljer om tjenesten, der angiveligt får navnet Google Drive.

Læs også: Rygte: Google snart klar med Dropbox-konkurrent

Da Apples afdøde direktør Steve Jobs i 2008 mødtes med de to unge iværksættere bag Dropbox, kunne han ikke overtale dem til at slutte sig til Apple. Derefter affejede han dem og sagde, at de alligevel snart ville blive overflødige. Tre år senere lancerede Apple iCloud, og nu er både Google og Microsoft også på kollisionskurs med Dropbox.

Læs også: Dropbox sagde nej til Steve Jobs: Nu er firmaet 22 milliarder værd

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Jens Holm

Skydrive failer på manglende Android klient, til gengæld er 25Gb pænt med plads. Filstørrelsesbegrænsningen er træls

Dropbox er klart dyrest, og fejler på manglende adgangskontrol, til gengæld kan man få pænt meget plads gratis 20+Gb med en smule test, og flest platforme.

Google drive's stærke kort er pladsdeling med Picasa, men hvordan den virker med deling, det må tiden vise, noget tyder på at Google har tænkt rettigheder med.

Spændende at se hvem der vinder, Google står stærkest, som jeg ser det, især med integrationen med andre Google tjenester

  • 2
  • 0
#8 Rasmus Rask

https://www.dropbox.com/plans Den ekstra gratis plads du har optjent, lægges til betalings kapaciteten.

Det er jeg med på, men jeg er stadigvæk ikke helt klar over hvad Jens Holm mente.

Synes ikke der er så meget "en smule" noget, at få referrals - det går noget sløvt.

Har dog brugt min Android-mobil til at få lagt 3 GB oveni referrals og gratis plads. Jeg har beskrevet processen her: http://goo.gl/vO4qp hvis det skulle have interesse.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere