Microsoft gør Skydrive til Dropbox-konkurrent - men skærer i lagerplads

9 kommentarer.  Hop til debatten
Med integration til Windows, Mac og iOS har Microsoft gjort weblageret Skydrive til et direkte alternativ til Dropbox. Til gengæld har Skydrive-kunderne fået skåret pladsen ned fra 25 gigabyte til 7.
25. april 2012 kl. 08:01
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Dropbox har med tæt integration med alverdens styresystemer gjort det uhyre nemt at dele filer på tværs af flere computere, ved hjælp af tjenestens gratis lagerplads i skyen.

Men succesen er ikke gået ubemærket hen, og nu kommer Microsofts modsvar.

Skydrive, Microsofts weblager-tjeneste siden 2007, bliver nu udvidet med lokale applikationer til både Windows og Mac, mens der i forvejen findes integration til Windows Phone og iOS. Det skriver Microsoft i et blogindlæg.

Integrationen med styresystemet gør det muligt at gemme til Skydrive, som var det en lokal mappe, ganske som med Dropbox.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Funktionen kommer dog ikke til Windows XP, som Microsoft uden meget held forsøger at pensionere, eller Mac OS X-versioner ældre end Lion.

For pladshungrende brugere blev nyheden fulgt af beskeden om, at Microsoft nu skærer kapaciteten på hver brugers Skydrive ned fra 25 gigabyte til 7 gigabyte. Har man allerede en Skydrive-konto, kan man dog blive opgraderet gratis til 25 gigabyte igen, i en begrænset periode.

Begrundelsen er, at kun 0,06 procent af brugerne brugte mere end 7 gigabyte, skriver Microsoft.

Sammenlignet med Dropbox, som køber lagerplads fra Amazon, sælger Microsoft også ekstra plads væsentligt billigere. 100 gigabyte oven i koster 50 dollars om året, knap 300 kroner, mens Dropbox tager 199 dollars for samme tilkøb.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Google barsler også med en direkte konkurrent til Dropbox, men firmaet har ikke selv endnu offentliggjort detaljer om tjenesten, der angiveligt får navnet Google Drive.

Da Apples afdøde direktør Steve Jobs i 2008 mødtes med de to unge iværksættere bag Dropbox, kunne han ikke overtale dem til at slutte sig til Apple. Derefter affejede han dem og sagde, at de alligevel snart ville blive overflødige. Tre år senere lancerede Apple iCloud, og nu er både Google og Microsoft også på kollisionskurs med Dropbox.

9 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
25. april 2012 kl. 08:45

Skydrive failer på manglende Android klient, til gengæld er 25Gb pænt med plads. Filstørrelsesbegrænsningen er træls

Dropbox er klart dyrest, og fejler på manglende adgangskontrol, til gengæld kan man få pænt meget plads gratis 20+Gb med en smule test, og flest platforme.

Google drive's stærke kort er pladsdeling med Picasa, men hvordan den virker med deling, det må tiden vise, noget tyder på at Google har tænkt rettigheder med.

Spændende at se hvem der vinder, Google står stærkest, som jeg ser det, især med integrationen med andre Google tjenester

8
26. april 2012 kl. 12:38

<a href="https://www.dropbox.com/plans">https://www.dropbox.com/plans</a&gt;
Den ekstra gratis plads du har optjent, lægges til betalings kapaciteten.

Det er jeg med på, men jeg er stadigvæk ikke helt klar over hvad Jens Holm mente.

Synes ikke der er så meget "en smule" noget, at få referrals - det går noget sløvt.

Har dog brugt min Android-mobil til at få lagt 3 GB oveni referrals og gratis plads. Jeg har beskrevet processen her: http://goo.gl/vO4qp hvis det skulle have interesse.

9
26. april 2012 kl. 13:00

Jep. Var man lidt tidligere ud og testede beta-klienter (kig i forummet) var der en overgang 5GB at hente på billede/video import funktionen - men så får man ikke de 3GB desværre :)

5
Indsendt af Peter Binderup (ikke efterprøvet) den ons, 04/25/2012 - 14:18

http://lifehacker.com/5854955/how-to-max-out-your-dropbox-referrals-with-google-adwords-for-free

jeg brugte denne metode til at få maks plads på Dropbox. Jeg havde en voucher til at teste google adwords og oprettede en lille reklame for Dropbox. For mig at se skader det hverken Dropbox eller Google. Dropbox vinder nye kunder/brugere og Google får nogle til at teste deres reklamesystem.

3
25. april 2012 kl. 11:03

Der findes nu Android apps der kan samarbejde med SkyDrive, dog ikke fra Microsoft selv endnu.https://apps.live.com/skydrive/allapps

Google Drive har ganske rigtigt integration med Google's andre tjenester, men SkyDrive ligeledes integration med Microsoft's tjenester. Et ekstra plus til SkyDrive bliver den tætte integration der kommer med Windows 8.