Microsoft gør Minecraft til legeplads for AI-udviklere

It-giganten frigiver open source-platform, der lader udviklere teste AI-software i det virtuelle Minecraft-landskab.

Fra juli skal professionelle programmører og AI-amatører kunne bruge spillet Minecraft til at teste, om deres kunstige intelligens er gangbar.

Det beretter it-mastodonten på selskabets blog.

Læs også: Microsoft omskriver Minecraft fra Java til C++ til skolebrug

Microsoft - der købte Minecraft i 2014 - open sourcer den såkaldte AIX-platform, som virksomhedens udviklingsafdeling selv har brugt i deres arbejde. Platformen gør det muligt at udnytte Minecrafts frie spilverden som en legeplads for AI-udvikling.

AIX-platformen har indtil nu kun været tilgængelig i en beta-udgave for en lille gruppe forskere.

Læs også: Minecraft ramt af bitter copyright-strid

»Det her er state-of-the-art. I øjeblikket er der ikke noget, der kan sammenlignes med det, og dette er blot begyndelsen, så jeg ser mange muligheder i det,« fortæller professor Jose Hernandez-Orallo, der som en af de få har prøvet systemet, til BBC.

Den virtuelle spilverden skal gøre det nemmere at teste sine AI-ideer. Hvis man for eksempel bygger en robot, der skal lære at bestige en bakke, undgår man i Minecraft at skulle reparere robotten, hver gang den falder ned i en flod, skriver Allison Linn på selskabets blog.

Læs også: Microsoft køber Swiftkey for at score AI-ekspertise

I første omgang skal AI-eksperimenterne foregå i lukket land lokalt på brugernes egne computere, fortæller Katja Hofmann, der leder holdet bag AIX-projektet.

»Men på sigt vil vi være i stand til at opskalere systemet til at inkludere opgaver, som lader AI-agenter lære at samarbejde med mennesker og understøtte dem på en kreativ måde,« siger hun ifølge det britiske medie.

AIX-platformen består blandt andet i en mod til java-versionen af Minecraft, som kan køre på Windows, Mac OS og Linux. Udviklere kan programmere AI-softwaren i det sprog, de helst vil bruge, lyder det i bloggen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017