Microsoft gør Minecraft til legeplads for AI-udviklere

It-giganten frigiver open source-platform, der lader udviklere teste AI-software i det virtuelle Minecraft-landskab.

Fra juli skal professionelle programmører og AI-amatører kunne bruge spillet Minecraft til at teste, om deres kunstige intelligens er gangbar.

Det beretter it-mastodonten på selskabets blog.

Læs også: Microsoft omskriver Minecraft fra Java til C++ til skolebrug

Microsoft - der købte Minecraft i 2014 - open sourcer den såkaldte AIX-platform, som virksomhedens udviklingsafdeling selv har brugt i deres arbejde. Platformen gør det muligt at udnytte Minecrafts frie spilverden som en legeplads for AI-udvikling.

AIX-platformen har indtil nu kun været tilgængelig i en beta-udgave for en lille gruppe forskere.

Læs også: Minecraft ramt af bitter copyright-strid

»Det her er state-of-the-art. I øjeblikket er der ikke noget, der kan sammenlignes med det, og dette er blot begyndelsen, så jeg ser mange muligheder i det,« fortæller professor Jose Hernandez-Orallo, der som en af de få har prøvet systemet, til BBC.

Den virtuelle spilverden skal gøre det nemmere at teste sine AI-ideer. Hvis man for eksempel bygger en robot, der skal lære at bestige en bakke, undgår man i Minecraft at skulle reparere robotten, hver gang den falder ned i en flod, skriver Allison Linn på selskabets blog.

Læs også: Microsoft køber Swiftkey for at score AI-ekspertise

I første omgang skal AI-eksperimenterne foregå i lukket land lokalt på brugernes egne computere, fortæller Katja Hofmann, der leder holdet bag AIX-projektet.

»Men på sigt vil vi være i stand til at opskalere systemet til at inkludere opgaver, som lader AI-agenter lære at samarbejde med mennesker og understøtte dem på en kreativ måde,« siger hun ifølge det britiske medie.

AIX-platformen består blandt andet i en mod til java-versionen af Minecraft, som kan køre på Windows, Mac OS og Linux. Udviklere kan programmere AI-softwaren i det sprog, de helst vil bruge, lyder det i bloggen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 15:06

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 2017

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017