Microsoft gør Minecraft til legeplads for AI-udviklere

It-giganten frigiver open source-platform, der lader udviklere teste AI-software i det virtuelle Minecraft-landskab.

Fra juli skal professionelle programmører og AI-amatører kunne bruge spillet Minecraft til at teste, om deres kunstige intelligens er gangbar.

Det beretter it-mastodonten på selskabets blog.

Læs også: Microsoft omskriver Minecraft fra Java til C++ til skolebrug

Microsoft - der købte Minecraft i 2014 - open sourcer den såkaldte AIX-platform, som virksomhedens udviklingsafdeling selv har brugt i deres arbejde. Platformen gør det muligt at udnytte Minecrafts frie spilverden som en legeplads for AI-udvikling.

AIX-platformen har indtil nu kun været tilgængelig i en beta-udgave for en lille gruppe forskere.

Læs også: Minecraft ramt af bitter copyright-strid

»Det her er state-of-the-art. I øjeblikket er der ikke noget, der kan sammenlignes med det, og dette er blot begyndelsen, så jeg ser mange muligheder i det,« fortæller professor Jose Hernandez-Orallo, der som en af de få har prøvet systemet, til BBC.

Den virtuelle spilverden skal gøre det nemmere at teste sine AI-ideer. Hvis man for eksempel bygger en robot, der skal lære at bestige en bakke, undgår man i Minecraft at skulle reparere robotten, hver gang den falder ned i en flod, skriver Allison Linn på selskabets blog.

Læs også: Microsoft køber Swiftkey for at score AI-ekspertise

I første omgang skal AI-eksperimenterne foregå i lukket land lokalt på brugernes egne computere, fortæller Katja Hofmann, der leder holdet bag AIX-projektet.

»Men på sigt vil vi være i stand til at opskalere systemet til at inkludere opgaver, som lader AI-agenter lære at samarbejde med mennesker og understøtte dem på en kreativ måde,« siger hun ifølge det britiske medie.

AIX-platformen består blandt andet i en mod til java-versionen af Minecraft, som kan køre på Windows, Mac OS og Linux. Udviklere kan programmere AI-softwaren i det sprog, de helst vil bruge, lyder det i bloggen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 13:45

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017