Microsoft gør det så nemt at lave apps, at din mor kan finde ud af det

3. november 2015 kl. 06:2842
Med seneste udgave af webværktøjet Windows App Studio har Microsoft gjort det så nemt at lave og udgive apps til Windows 10, at alle kan være med.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det skal være nemt at lave apps til Windows 10, mener Microsoft. Faktisk skal det med den seneste version af Windows App Studio være så nemt, at du hverken behøver at installere Visual Studio eller kunne skrive en linje kode for at få en app udgivet i Microsoft Store.

»Formålet er jo at give nybegyndere uden teknisk indsigt mulighed for at lave en app til Windows 10. Hvis du blot er velbevandret i Office-pakken, så kan du komme rigtig langt i Windows App Studio. Det er egentlig først, når du vil integrere for eksempel Facebook, og du skal have fat i den rette app-key, at det bliver lidt komplekst,« fortæller Anders Lybecker, Technical Evangelist hos Microsoft.

Den oprindelige udgave af Windows App Studio blev lanceret i 2013, mens den seneste version med understøttelse for Windows 10, der har været i beta siden juli, officielt blev frigivet i fredags. Det webbaserede værktøj gør det med skabeloner nemt at sammensætte en app, der for eksempel trækker data fra rss, html, Youtube, Flickr, Facebook, Instagram, Twitter med flere.

Den færdige app er ikke nødvendigvis hverken visuelt imponerende eller regulært banebrydende, men den er klar til installation enten på egne enheder eller til udgivelse via Microsoft Store. Hvor apps kreeret i tidligere versioner af Windows App Studio krævede nogle sidste finjusteringer i Visual Studio før udgivelse, leverer den nye udgave af webværktøjet en udgivelsesklar pakke.

Syndflod af ’se min kat’-apps under opsejling

Den hjemmegjorte app skal dog stadig, som Anders Lybecker understreger, igennem den samme certificeringsproces som alle andre apps, der skal udgives på Microsoft Store. Dels skal app-udvikleren oprette en udviklerkonto, dels skal selve appen leve op til Microsofts sikkerheds- og tekniske krav samt overholde en række krav til selve indholdet i forhold til blandt andet copyright, anstødeligt materiale med videre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Certificering vil sortere nogle apps fra - hvis nogen forsøger at lave en Facebook 2-app, skulle den gerne blive afvist. Men derudover gør vi ikke umiddelbart noget for at afvise apps. Folk skal have lov at prøve det af, og det gør ikke noget, at de laver en ’Se min kat’-app – så håber vi blot, at deres næste app bliver mere brugbar,« siger Anders Lybecker.

Han sætter i stedet sin lid til, at søgealgoritmerne i Microsoft Store formår at holde de knap så brugbare apps ude af søgeresultaterne, hvilket igen vil holde antallet af downloads nede og placere de mest uinteressante apps i bunden af butikkens udvalg.

42 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
42
5. november 2015 kl. 20:47

Men uagtet hvad vi kalder det, så fordrer det logisk tænkning, og hvis et program skal kunne bare lige lidt mere end det helt banale, så kan det ikke klares med at kaste et par grafiske byggeklodser på et canvas af en art.

Frontpage 98

The web creation and management tool that requires no programming knowledge but is robust enough for experienced Web site developers. FrontPage 98 has everything you need to design and build a great-looking, easy to navigate World Wide Web site.

...best viewed in internet explorer

http://spaceflight.nasa.gov/history/shuttle-mir/welcome/best-use.htm

Frontpage is so easy, even NASA can find out how to use it

Sorry... kunne ikke lade være.

41
5. november 2015 kl. 20:00

Tine- der ikke kunne finde på en app, verden ikke kan leve uden. Men med værktøjerne kommer idéerne gerne... Hvem ved? Måske finder jeg på: "Vis mig, din kat!" appen? ;-)

Jeg tror, at du ser forkert på det. Se i stedet på, hvad der kunne skabe værdi for dig.

Jeg har en enkelt App i Windows Phone Store, og der var naturligvis en smule glæde ved at se sin egen app derinde, men selve app'en er udelukkende lavet for at hjælpe mig med en bestemt ting jeg gør meget herhjemme.

Se evt http://www.version2.dk/blog/hvor-sker-vaerdiskabelsen-447080 .

40
4. november 2015 kl. 18:20

Som i det skal være ultra-småt, ellers kommer der underlige delestreger midt i ordene? Jeg har da ikke skiftet system eller opsætning siden sidst? Er det rettelsen i det brev til Erhvervsstyrelsen, der spøger?

Mvh Tine- editknappen er også væk?!

39
4. november 2015 kl. 18:12

Og nogen, er helt sikkert enig! ;-)

Bevares jeg lærte at håndkode- i Notepad (HTML).. Og jeg var da meget glad for "Stones Webwriter", så slap man da for rigtig meget besvær, og kunne koncentrere sig om indhold (tekst og grafik) fremfor form- koden, der interesserede mig en del, men ikke meget. (Selvom resultatet blev tæsket gennem 3-4 browsere, der aldrig virkede ens- og skærmopløsninger- det var noget af et mareridt (også dengang). For ikke at tale om, hvordan hexadecimal farver vistes, om folks skærme var kalibrerede? Eller oldgamle og i lav opløsning. UFF) Eller om, der nu kunne linkes korrekt ifht til frames. Vorherre bevares.

Jeg kan da godt forstå, at folk der sidder og mokker med at lave "sourcecode" (jeg hørte det som sortkode- aha- det er en "Black Box"! :-D ha ha! ), ikke er begejstrede, nu har de selv lagt et stort arbejde i det - og meget stor interesse- ikke at forglemme!

Men derfor behøver alle andre ikke, at starte med at opfinde pottemageriet, lerbrændingsovnen og glasuren for, at genopfinde den dybe tallerken. Det er blevet meget bedre- heldigvis!

Som min nye videnskabshelteperson udtrykkeligt siger: "Vi skal se udad, og lære af andre!" (Eske Willerslev).

Mvh Tine- der ikke kunne finde på en app, verden ikke kan leve uden. Men med værktøjerne kommer idéerne gerne... Hvem ved? Måske finder jeg på: "Vis mig, din kat!" appen? ;-)

38
3. november 2015 kl. 23:05

Unitys styrke er at gøre noget kompliceret, let tilgængeligt, men uden at begrænse dig (særlig meget), Jeg vil mener at MS ikke laver en Unity, men mere en GameMaker løsning, hvilket begrænser dig ret meget.

37
3. november 2015 kl. 21:18

Ja, der har da lige været en reklame for en symaskine som selv en mand kan betjene. Sandt nok, men sexistisk.

36
3. november 2015 kl. 16:23

Jeg vil dog gerne skrive under på at min fantastiske mor (>70 år) hverken kan lave et spil i Unity, eller en app til Windows 10, hun har lige brokket sig over at hendes computer er i stykker, bla. kommer der et "udråbstegn i hendes email" klient, eller som hun kalder det; "du ved der hvor jeg normalt ser mail".

Men jeg skal nok lave de apps hun måtte ønske sig, hvis blot hun lover aldrig at købe en Windows 10 maskine! ;) (det er jo mig der skal fikse den i dens levetid)

35
3. november 2015 kl. 15:32

Off-topic: Ligestillingsdebatten er legitim nok. Jeg så engang en reklame for en symaskine der 'var så nem at selv en mand kunne bruge den'. Jeg kunne grine af den, men hvis jeg fik sådan noget tyret i nakken dagligt, kunne det nok godt ende med at jeg blev lidt træt af det...

On-topic: Jeg går udfra at Unity er populær fordi den er meget nem at bruge - og kraftfuld. To funktionaliteter der tilsammen giver amatører meget magt. Det er godt, fordi vi får en rigere spil-kultur-arv med flere niche-trends der tilgodeser at gaming-skaren er bred og differentieret. Det er skidt fordi det er nemt at kreere og udgive spil, også selvom kvaliteten er elendig - men dog har Unity's stempel. I yderste instans kan man nok også snakke om strømligning af processer der i virkeligheden er med til at ensrette app-udviklingen, og det faktisk bevirker at vi får et ringere udvalg - men den påstand er nok lidt mere langhåret...

34
3. november 2015 kl. 15:23

Jeg får den fornemmelse at der findes mange selvpinere og flagellanter rundt omkring, nok til at starte en klub måske?

De fleste mennesker kan ikke programmere, hverken grafisk eller på tekst-basis - Men de få som kan, de programmerer naturligvis bedre med bedre värktöjer. Der er så vidt jeg ved ingen som bliver dygtigere eller mere produktive af afsavn og lidelse.

Hvorfor er det slemt med "Legoklodser"?

Mathwork's "MatLab and Simulink" og National Instruments "LabWIEW" er grafiske värktöjer som leverer noget seriös kode hurtigt og effektivt uden at man skal fläkke neglene på lige at forme noget silicium til et par chips som man kan loade med logik via boundary scan og et ringetryk fra hukommelsen - för man overhovedet kan tänke på at levere det man egentligt bliver bedt om at göre.

Det er da totalt spild af tid at sidde og fedte med Board Support Packages og Linkere når man kan köbe hardware hvor värktöjerne kan skyde koden direkte ind så man kan komme i gang med Problemet!?

Hvis MS hjälper nogen med at komme forbi Syntaks og Procedure og direkte i gang med Problemet så er det da helt fint, synes jeg. Man kan jo altid forbedre på en lösning som man ved fungerer, når der er en interesse for den.

33
3. november 2015 kl. 15:10

Hvis I gerne vil have diskussionerne til a handle om artiklernes indhold skulle I - du - måske gøre en større indsats for undgå sexistisk indhold eller holdninger.
Det er meget nemt at affeje diskrimination når man ikke selv er offer for det - og decideret pinligt at et medie som Version2 ikke har mere selverkendelse end at I lader den slags ubehageligheder igennem.

Helt ærligt, er du ikke for langt ude?

Som jeg skrev tidligere, havde der stået "så nemt at lave apps, at en kvinde...", så havde det være berettiget, men mor er et begreb, og 99% af alle mennesker har en holdning om at et morbegreb sjældent er noget man forbinder med programmering.

Der er intet sexistisk i at benytte begrebet mor, og man skal da vist være en gammel sur rødstrømpe for at begynde at hidse sig op over det.

De fleste børn anser deres forældre for fossiler, så uagtet om man er mand eller kvinde, så har man en holdning til ens mor (og far), som er baseret i en almindelig sociologisk tankegang, uden specielle sexistiske motiver.

Hvis alting skal indklamres i politisk korrekthed, fordi det ene køn forventer en positiv særbehandling, så bliver livet da bare for alvor rigtig kedeligt.

Og kan vi så ikke stoppe rødstrømpediskussionen her, eller I kan føre den over på en feministisk blog blandt ligesindede - du gavner intet med din fornærmede skyttegravskrig.

32
3. november 2015 kl. 14:58

...at udbrede udviklingskoncepter til et bredere publikum?

Det svarer lidt til fancy espressomaskiner; man bliver ikke en kickass barista af den grund, men det skader vel ikke, at man udbreder koncepterne bag til et bredere publikum?

Generelt tror jeg, at det bredere publikum sagtens kunne trænge til en lidt bedre forståelse af hvordan en computer virker; eftersom abstraktionsniveauet i grænsefladerne er blevet højere, kræver det således mindre og mindre grundlæggende forståelse at interagere med en computer. Dette skaber, ultimativt, et kæmpe brugersegment som egentlig ingen idé har hvad der sker, men blot kan konstatere at det sker.

Og jovist—selvfølgelig giver det ingen dyb forståelse, når en god del af kompleksiteten er pakket væk i shrink-wrapped byggeklodser. Men det vil alligevel muliggøre at flere mennesker prøver sig frem, og på den måde "snubler" ind i en større forståelse for programmer: kontrol-flow, adskillelse af logik i "funktioner", osv.

At der kommer en syndflod af halvfabrikata-apps i Microsoft's app-store, er hvad det er. Forhåbentlig er deres distributionsplatform kurateret på en måde, så det alligevel bliver muligt at skille skæg fra snot.

Så alt i alt, godt initiativ!

31
3. november 2015 kl. 14:46

Jeg må indrømme jeg er meget tvedelt på emnet.

På den ene side synes jeg lidt MS er i gang med at lave en "Geocities" på deres app-univers. Som med Geocities på web i 00'erne, hvor alle kunne lave en gratis hjemmeside, kan alle nu så lave en app i Microsofts app-univers. Nu er det jo lang tid siden, men lige meget hvor meget jeg forsøger at huske bare én eneste god geocities hjemmeside, så rinder ingen mig hu. De var allesammen ret kalorielette og ligegyldige for alle andre end en meget snæver skare.

På samme måde tror jeg det vil blive med de apps der kommer ud vil blive ret kalorielette og ligegyldige. Så skal brugerne bare spilde tid på at frasortere dem, når de kigger i MS-appstore (hvad end den så hedder). Personligt tror jeg ikke de vil få ret meget ud af det.

Til det er der så at sige at jeg mente heller ikke at blogs om ligegyldige teenageres lidt bumsede liv var noget som kunne interessere nogen mennesker overhovedet, ligesom Facebook da jeg først hørte om det også - af mig - blev dømt ude som en døgnflue. Jeg kan tage fejl.

Jeg synes demokratisering er godt, og ind i mellem de tusindevis af dårlige/ligegyldige apps, vil der måske opstå noget virkelig godt og nyt. Det håber jeg. Så håber jeg bare vi andre kan finde dem i myriaderne af "se-min-kat"-apps.

30
3. november 2015 kl. 14:36

Hvis I gerne vil have diskussionerne til a handle om artiklernes indhold skulle I - du - måske gøre en større indsats for undgå sexistisk indhold eller holdninger. Det er meget nemt at affeje diskrimination når man ikke selv er offer for det - og decideret pinligt at et medie som Version2 ikke har mere selverkendelse end at I lader den slags ubehageligheder igennem.

29
3. november 2015 kl. 14:32

Jeg må indrømme, at jeg morer mig kosteligt over spil-reklamerne med fokus på, at "der er så meget, kvinder ikke forstår" - selv om disse er mange gange grovere end overskriften her - men måske også med lidt mere glimt i øjet, så måske er det derfor.

Og så vil jeg da rose de mange skribenter herinde, som, på trods af mit køn, uden kny har hjulpet mig igennem til en ny status som Linux-ejer - de har nok i en del af deres Linux-forklaringer været tættere på snarere at overvurdere mine evner end at undervurdere dem - igen på trods af mit køn :-) Men de har tålmodigt forklaret om igen, når jeg har spurgt dumt.

Så jeg tror ikke, at overskriften er så ondt eller kønsdiskriminerende ment - men det er nok også det, du er landet på, Lise.

Og i virkeligheden er der vel ikke noget galt i ikke at kunne finde ud af at programmere? Er man nødvendigvis lidt dum af den grund, hvis det nu ikke lige har ens interesse?

Mænd bliver heller ikke altid fremstillet som udpræget "kloge" (der er jeg uenig med dig, Lise), og så længe det ikke er værre eksempler end dette, så lad os dog more os i fællesskab i stedet for i hver vores "kønsbås".

28
3. november 2015 kl. 14:11

Men at tro at det er vejen frem fsva. noget mere professionelt, så bliver man nok skuffet.

Det jeg blev mest forbavset over med App Inventor 2, var hvor let jeg kunne bruge alle mulige og umulige api'er og sensorer og dataser og få noget rigtigt fornuftigt ud af det. Fx. brugte jeg et api på en stregkode/QR scanner fra en anden Apps i min App. Jeg inkluderede javascript osv. Jeg kan udveksle data med mange apps og gemme i mange formater.. xml, JSON, lokal DB ekstern DB mm.

Jeg kan jo ikke udtale mig om mulighederne i webværktøjet Windows App Studio.

Det er helt sikkert man kan mere i et fuldblown programmeringssprog, men jeg mener at man komme et godt stykke hen af vejen med disse små hjælpe værktøjer.

26
3. november 2015 kl. 13:18

Undskyld min sammenligning men jeg tror vi kan gøre det bedre end at
sugar coate vore værktøjer i en grad der fjerner fokus fra den virkelighed
man som programmør / udvikler arbejder i.

Jeg tror du tager helt fejl, fordi disse værktøjer er ikke lavet til rigtige programmører. Og de har masser af begrænsninger. De er lavet til folk som vil automatisere/samle almindeligheder og ikke har tid eller evner til at holde deres kundskaber til et rigtigt programmeringssprog vedlige.

Jeg laver programmer for sjældent til at jeg lige sætter mig ned og hamre en hel masse kode ned i en editor. Du kan nedgøre disse værktøjer, men jeg mener virkelig de har en funktion.

25
3. november 2015 kl. 13:13

Har I nogensinde set reklamer for "den nye børnebog, der kan få børn til at sove hurtigt, så selv en far kan finde ud af at lægge sine børn i seng?" Eller "det nye minutur, der gør en mand i stand til at koge et æg"? Nej, vel?

Maaske ikke et minut ur, men her https://youtu.be/2Pk4dh-s3nA faar vi da at vide at hvis ikke vi faar en opgradeing, kan vi hverken lave mad, goere rent eller tage os af vores boern. Det er budskabet! At det saa er lavkomisk, og plat er en anden sag, men beskeden er klar:

Hvis din mand skal andet end vaere hulemand, skal han have en opgradering!

Har jeg set det? Ja. Er det nedgoerende? Ja. Bliver jeg sur over det? Nej.

24
3. november 2015 kl. 13:04

Gustav, jeg giver dig ikke ret i at vi bør hilse alt velkommen der kan øge interessen for programmering ligesom vi ikke bør hilse alt velkommen der kan øge interessen for Vild Med Dans og så forvente OL style materiale.

Undskyld min sammenligning men jeg tror vi kan gøre det bedre end at sugar coate vore værktøjer i en grad der fjerner fokus fra den virkelighed man som programmør / udvikler arbejder i.

Trenden med at gøre alt let og tilgængeligt, fordi man tror man kan, er et skridt i den forkerte retning efter min mening.

Der er ingen der siger at det er branchens opgave at tiltrække flere programmører og at sige at et så tyndt grundlag som det microsoft ligger for dagen er noget vi bør hilse velkommen, hilser jeg det kun velkommen, hvis jeg med det samme må sige farvel igen!!

23
3. november 2015 kl. 12:51

Jeg tror egentlig bare at det her vil ende med en syndflod af inderligt overflødige apps i et nok også ret så ligegyldigt univers.

Det er jeg helt sikker på at du har ret i.

Jeg gik over på MS side for at se hvad det egentlig gik ud op og så eksemplet op at lave en rejse om til en by i Italien. Jeg tror det var Venedig. Det er måske mig der syntes anderledes som nok ville lave et dokument måske i html med Links og så bruge bestående apps og hjemmesider som hjælpemidler.

Nu er jeg ikke MS menneske og er Android bruger, jeg har leget lidt med MIT app inventor 2 og de apps jeg har lavet. Er en jeg kalder "Find min Bil" Når jeg går fra det jeg gerne vil finde tilbage til, trykker jeg på en knap og den gemmer mine kordinater og så har jeg en knap der bruge google maps til at finde tilbage til "Min Bil". Så har jeg lavet en Internet Radio, som kun har de stationer som jeg har fundet som er af interesse for mig (ca. 35) og den er enkel med 2 knapper afspil som viser en liste med stationer jeg har i DB og når jeg vælger en sættet afspilning igang. Sidste apps benytter jeg hver eneste dag. Så har jeg lavet en indkøbsliste. Jeg er klar over at der findes hundreder af dem. Men det jeg nyder mest er at ingen bruger min båndbredde til reklamer. Jeg har også lavet en lille diktafon.

Hvorfor jeg egentlig begyndte på at lave apps, var fordi jeg gerne ville styre Harald Nyborg tænd/sluk enheder fra min mobiltelefon som jeg for det meste har på mig, eller den står i en stander på mit bord. Så har jeg en vejrstation hvor data fra den kan vises på min mobiltelefon.

Men der er nogen ting jeg aldrig ville bruge tid på at lave fordi der findes rigtigt gode apps og til meget lave priser. Som fx. BubbleUPnP som jeg benytter mod min multimedie server.

Der hvor jeg vil lave apps er til ting som ikke findes, uden jeg skal sovses ind i noget ude i Skyen. Eller noget jeg kan for simple til netop mit brug og gøre reklamefri.

De ting jeg har lavet er praktiske ting som jeg bruger meget.

Fremtidige projekter er noget med dørlås med NFC, og noget varmestyring i mit hus.

22
3. november 2015 kl. 12:50

Jeg er ikke helt klar over hvor du vil hen, men lige præcis programmering af noget som Voyager kræver at man ser helt kritisk på hver eneste bit - og i det spil drejer det sig om analytisk og struktureret tilgang.

MS's projekt, som fordrer Megabyte af data for overhovedet at kunne fungere, er baseret på at disse Megabyte af MS fordeles på en række Lego klodser som folk så kan sætte samme på mere eller mindre tilsigtet vis.

Bevares, James May kunne også opføre et helt hus i Lego klodser, men det var ikke specielt brugbart på længere sigt.

19
3. november 2015 kl. 11:58

Jeg tror det medvirker utroligt dårlige apps med en utrolig smal funktionalitet. Det bringer "udvikling" ned på et niveau så alle kan være med, men det er kun de "klodser" som microsoft har præ-bygget (eller communitiet, når/hvis der kommer eet) man kan opbygge appen med.

For mig er det endnu en stræben for den laveste fællesnævner, ment for folk der ikke gider / ikke har tid (den dårlige undskyldning) til at sætte sig ind de forskellige teknologier der driver nettet og ikke har fokus nok til at dedikere mere end en eftermiddag til læring.

Teknologi er oftest ikke trivielt ved første øjekast og kan tage mange år at lære, der er firmaer der ønsker at gøre det trivielt ved at skjule alt det tekniske for udvikleren. Men så snart han vil udbygge med andet end de basale byggeklodser og ikke kan finde nogle der har lavet byggeklodsen for ham, er han på herrens mark og ville ønske at han var startet fra bunden i stedet for fra toppen.

Det her bringer os mange nye "udviklere" og det bringer os endnu flere af de samme apps, pakket ind i lige så mange forskellige user interface indpakninger. Er det vejen frem?

Personligt trækker jeg lidt på skuldrene for jeg kan jo godt se at MS i disse tider prøver at gøre det samme som arduino gjorde for hobby elektronik folket, dog med væsentlig mere dumbing down eller abstrahering som man så fint kalder det.

18
3. november 2015 kl. 10:50

Det jeg i forbindelse med Windows App Studio er interesseret i at debatere, er om det er sundt at demokratisere udviklingen af apps. Om det giver mulighed for bedre apps fordi nye udviklere takket være en meget lavere indlæringskurve kommer til, eller om det resulterer i en syndflod af virkelig ringe apps?

Hvis vi lige skal løfte barren lidt, og abstrahere fra det popsmarte ord apps, så drejer det sig i bund og grund om programmering.

Og programmering er at iscenesætte en række hændelser, så de senere kan gentages mere eller mindre automatisk, eventuelt med bruger interaktion.

Programmering kan foregå på mange måder, det kan være makroer i et kontorprogram, programmering af funktioner på en videobåndoptager eller styringen til et fyr, eller det kan være mere sofistikerede programmer til en computer.

Men uagtet hvad vi kalder det, så fordrer det logisk tænkning, og hvis et program skal kunne bare lige lidt mere end det helt banale, så kan det ikke klares med at kaste et par grafiske byggeklodser på et canvas af en art.

Jeg tror egentlig bare at det her vil ende med en syndflod af inderligt overflødige apps i et nok også ret så ligegyldigt univers.

16
3. november 2015 kl. 10:43

For lige at komme ned på jorden - jeg er ret sikker på at min gamle mor heller ikke ville være i stand til at lave apps på den måde (hun ville så heller ikke kunne se det fjerneste formål med det!).

Hvad min far ville være i stand til er usagt, al den stund han har være død i mange år.

Det her skal ikke tages for mere end hvad det er, og jeg kunne forestille mig at hovedparten af Version2's læsere har en alder hvor deres mødre nok næppe er en oplagt målgruppe for at lave programmering.

Jeg har fuld respekt for ligestilling, men man gøre sig selv en bjørnetjeneste (i ordets oprindelige betydning, for Dansk Sprogødelæggernævns nye fortolkning) ved at hive det fornærmede kønskort hver gang man ser noget så harmløst som en mor (som er mere et begreb end et køn).

Hvis der havde stået "så nemt at lave apps, at en kvinde...", så ville din harme til gengæld have været 200% berettiget.

15
3. november 2015 kl. 10:30

Vi ser gerne at debatten på Version2 handler om artiklernes indhold, og at indsigelser af mere redaktionel karakter sendes direkte til redaktionen/skribenten.

Det jeg i forbindelse med Windows App Studio er interesseret i at debatere, er om det er sundt at demokratisere udviklingen af apps. Om det giver mulighed for bedre apps fordi nye udviklere takket være en meget lavere indlæringskurve kommer til, eller om det resulterer i en syndflod af virkelig ringe apps?

Thomas Berger Social Media Journalist Version2

14
3. november 2015 kl. 10:27

Synes nu den passer meget godt på min mor. Men det lykkes ikke for MS :-) Aldrig.

13
3. november 2015 kl. 10:15

Hvis der kom de forslag du nævner, med hvad mænd kan finde ud af, ville de nok blive taget imod med et smil. Det er jo statistisk sikkert korrekt nok, og ganske tilforladeligt humoristisk.

12
3. november 2015 kl. 10:13

(Slettet.)

11
3. november 2015 kl. 10:09

@Dan og @Morten: Bare en talemåde eller ordsprog? Ja, måske, men jo flere gange man bruger talemåder ukritisk (jeg ved da godt, at det ikke er ond vilje), jo mere vedligeholder man desværre stereotype opfattelser ... og dem kan man godt blive træt af at skulle høre på i længden. Derfor satte jeg lys på. Har I nogensinde set reklamer for "den nye børnebog, der kan få børn til at sove hurtigt, så selv en far kan finde ud af at lægge sine børn i seng?" Eller "det nye minutur, der gør en mand i stand til at koge et æg"? Nej, vel?

Jeg beklager, hvis min spontane morgenkommentar fjernede fokus fra artiklens indhold.

8
3. november 2015 kl. 09:09

Du må selvfølgelige gerne lave en konkurrerende tjeneste til Facebook fra bunden op og med alt hvad det indebærer... Men du må ikke lave en app, der trækker fx al data fra Facebook over i en ny app - eller lave en app kaldet "Facebook 2".

Thomas Berger Social Media Journalist Version2

6
3. november 2015 kl. 08:31

Certificering vil sortere nogle apps fra, hvis nogen forsøger at lave en Facebook 2-app, skulle den gerne blive afvist.

Hvorfor må man ikke prøve at lave en facebook 2? Er det en aftale med Facebook at man ikke må prøve at lave konkurrerende sociale medier?

5
3. november 2015 kl. 08:03

Nu er det lige så nemt at lave en app som at bestille en burger (selv hvis man beder om at få den uden ost).

4
3. november 2015 kl. 07:39

Det er jo bare en talemåde, der tilkendegiver at den ældre generation måske ikke altid er lige it-kyndige - der er ingen grund til starte en debat om sexisme, feminisme eller kønsroller.

3
3. november 2015 kl. 07:29

Smart måde at få Microsoft Store til at indeholde rigtig mange fantastiske apps

2
3. november 2015 kl. 07:28

Du forstår ikke overskriften, men alligevel konkluderer du ud fra den, at det er et nedladende kvindesyn. Kan vi ikke lade køns fnidder ligger, der er jo ikke noget ondt ment med den overskrift, der er jo bare et ordsprog.

1
3. november 2015 kl. 07:05

Menes der med den, at hvis mødre kan, så kan alle? Hvad er det dog for et nedladende kvindesyn, der ligger bag?