Microsoft gør det nemmere at anmelde racisme

29. august 2016 kl. 09:005
Microsoft gør det nemmere at anmelde racisme
Illustration: Jesper Stein Sandal.
Ny Microsoft-hjemmeside skal gøre det nemmere at indmelde hadefuld tale i Microsofts-forbrugertjenester.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Beskeder, dokumenter eller mails på forbrugerservices fra Microsoft, der opfordrer til vold eller promoverer had, skal kunne anmeldes uden besvær.

Det er formålet med Microsofts nye hjemmeside, hvor internetbrugere kan rapportere om eksempelvis racistisk indhold i en række programmer eller systemer.

I flæng nævner it-giganten Docs.com, OneDrive, Outlook, Skype, Sway og Microsofts konsolverden Xbox Live.

Krænkelsernes karakter kan omhandle alt fra alder, køn, nationalitet eller etnisk afstamning til race, religion og seksuel orientering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi vil fortsætte vores 'varsel-og-takedown'-tilgang til at fjerne forbudt indhold på Microsoft-hostede forbrugertjenester, og den nye form har til formål at forbedre kvaliteten og hastigheden af vores anmeldelser. Når hadefuld tale rapporteres til os, vil vi evaluere hver klage, overveje kontekst og andre faktorer og bestemme passende foranstaltninger med hensyn til indhold og brugerens konto,« skriver Microsofts chef for onlinesikkerhed, Jacqueline Beauchere, på en blog på hjemmesiden.

Den specielt udviklede hjemmeside til klager kan modtage anmeldelser fra folk i hele verden.

Med da servicen kan misbruges og føre til sletning legitimt indhold, har Microsoft også udviklet en hjemmeside, hvor brugere på anmodning kan få genoprettet deres indhold.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
29. august 2016 kl. 20:49

" We also aim to foster safety and civility on our services; therefore, we’ve never — nor will we ever — permit content that promotes hatred based on:

  • Age
  • Disability
  • Gender
  • National or ethnic origin
  • Race
  • Religion
  • Sexual orientation/gender identity

"

Så... HVIS en person i en hvilkensomhelst religion gerne vil ud af den religion, så er det ikke lovligt at tale om det. Ikke på Microsofts services heller.

Lad os sige, der rent faktisk i en given religion er reelle vers, som angiver dødsstraf for apostacy det at forlade religionen.

Lad os sige, der rent faktisk i en given religion er relle vers, som angiver straffrihed for forældre, som dræber deres afkom - netop hvis de for eksempel vil forlade religionen.

Mit spørgsmål her:

Vil det blive cencureret væk, hvis man direkte citerer fra disse vers? Som copy/paste?

Både i en for og imod-debat om religion og dens konsekvenser er man NØDT til at have de reelle tekster.

Og det er helt klart, at sådan citation af visse folk vil blive anset for racisme (fordi religion er en race) eller islamophobi (et made up word til at daske folk i hovedet med, som man er uenig med - og der er iøvrigt absolut ingen grund til at være nervøs for islam, eftersom islam intet har at gøre med terror, ja rent faktisk har islam intet at gøre med islam).

Faktisk er langt den meste censur på sociale medier allerede pga at folk ikke kan lide at få sådanne henvisninger til fakta.

Og hvad der sker på sociale medier, har effekt helt op i det højeste af det politiske hieraki. Selv Obama er bange for at sige hvad alle allerede godt ved. Og herhjemme er Sherif Pind sprunget op som en løve og faldet pladask tilbage som et inderligt fromt lam. En mundlam kryster uden lige.

4
29. august 2016 kl. 18:50

Hvad vil Microsoft gøre, når muslimer selv kalder deres religion ren ondskab?

JEG kan ikke gøre det. Men hvis en person beviseligt er i et muslimsk land, lever i en muslimsk familie, men ikke selv har lyst til at være muslim og også mener de eneste rigtige muslimer er ISIS... og er bange for at komme ud som atheist pga hvad familien vil gøre... Hvordan vil Microsoft reagere på dette? Hvad hvis en sådan person direkte udtrykker afsky for religionen?

Ganske mange muslimer vil gerne ud af den religion, men de er bundet enten af det samfund de lever i eller, deres familie. De er simpelthen bange for at blives lået ihjel af deres forældre eller andre familiemedlemmer eller at der - i mildere tilfælde -kommer hårde restirktioner på deres liv fra samme forældre.

HVEM vil Microsoft hjælpe her?

Vil de censurere en sådan person, som er bange for sit liv fordi han ikke tror på det samme som sine forældre?

Og ER islam en race?

Hvis man studerer det nøje, så er de muslimer, som lever i det her fangeskab ganske meget hårdere imod muslimer selv end folk udefra. Jeg synes det giver mening, de er det. De er tvunget til at tro på noget, som de ikke tror på. Jeg ville sgu også blive sur, hvis jeg levede i sådan et fangenskab. Og jeg ville dakæmpe imoddet med næb og klør.

Vil Microsoft tage sådanne personer i betragtning før de udøver deres censur?

Jeg tror det her bliver en større skandale end EU Blasfemilovene og EU NewSpeak.

Der er vel i millioner som klikker på en kommentar, klikker på "anmeld kommetar som misbrug".

Der vil kun være lidt færre af dem, som ikke har lyst til at bruge lidt ekstra tid på at lukke munden på deres modstander med en misbrugsklage.

Uanset hvad, det vil kræve en hær af medarbejdere, hvis eneste job er at kigge på en kommentar, kigge på kontekst og så dømme censur eller ej.

Det vil ALDRIG komme til at gå.

I stedet vil det blive en fuldautomatisk funktion,. som lynhurtigt kan censurere en kommentar. Og vi ved jo godt, at fuldautomatiske fuinktioner aldrig har nogen fejl. Bare se på antivrus, right. Det virker HVER GANG. Og INTET slipper igennem som ikke skal slippe igennem, men der er heller aldrig nogen falske positiver.

Og selv HVIS det bliver manuelt gennemlæsning af hver eneste kommentar, HVAD er kriterierne for at censurere?

HVEM fortolker dem? Er det en person, som grundlæggende er enig med kommentaren, derfor ikke censurerer? Eller eń som er dyb modstander af argumentet i okmmentaren og DERFOR censurerer?

Det her er bare endnu et step imod fascisitsk dictatur. Ikke et stort step, men ét step i en lang lang række, og som er med til atvælte læsset.

Hvilke af stepsne vil blive "the final step"? Før der er reelt dictatur?

3
29. august 2016 kl. 18:25

klart nok. Og det samme må google og twitter og facebook.

Det er bare et problem, når langt de fleste mennesker i dag får deres viden og har deres kommunikation netop fra sociale medier. De sociale medier har i dag monopol på kommunikation. Censurlovgivning her også selvom den er i privat regi, vil heftigt indskrænke mange menneskers konstitutionsgivne rettigheder. De har retten til at tale, ja, men ikke hvor det virkelig gælder.

Lad os bare være ærlige her. Feminisme ville aldrig have klaret sig så godt, havde det ikke været for deres naturgivne ret til at udøve censur på sociale medier, dvs. en ret til at anklage, dømme og udøve straffen for den givne anlkage, OG, en særlig ret også til at tale deres egen sag - som IKKE behøver følge den standard i kommunikation de forventer fra andre.

Eksemplerne er mange. Men Yanolopis er én af dem, som for nyligt fik smagt feministernes fascistiske censur:

https://www.youtube.com/watch?v=4DJfC4WQ01g

2
29. august 2016 kl. 11:22

Microsoft er et privat foretagende, så de må indskrænke lige så meget som de lyster.

1
29. august 2016 kl. 09:28

Krænkelsernes karakter kan være helt fra alder, køn, nationalitet eller etnisk afstamning, race, religion og til seksuel orientering</p>
<p>...</p>
<p>Den specielt udviklede hjemmeside til klager kan modtage anmeldelser fra folk i hele verden.

Hvilket lands lovgivning vil man mon anvende til at indskrænke Microsoft-brugernes ytringsfrihed? Der er jo ganske stor forskel på hvad der er tilladt at sige i diverse lande - eller vil man mon se bort fra nationale lovgivninger og lave egne regler?

Som en morsom sidebemærkning kan det nævnes at Microsoft også vil gribe ind overfor hate speech baseret på 'alder'. Dette afholder dog ikke Microsoft bloggen fra at hæv de:"To help young people recognize misinformation and hate speech online".. alder??