Microsoft glad for sløv Windows Phone 7-start

Trods en reklamekampagne til milliarder er der solgt under halvanden million Windows Phone 7-telefoner på verdensplan siden lanceringen. Det lever op til forventningerne, siger Microsoft.

Siden lanceringen af Windows Phone 7 i oktober, har Microsoft holdt salgstallene tæt ind til kroppen, hvilket gav anledning til gisninger om meget skuffende tal. Men nu melder Microsoft selv ud, hvor mange telefoner der bliver langet over disken.

Ifølge en nyhedshistorie på Microsofts webside er der i de seks uger siden lancering i USA solgt sammenlagt 1,5 millioner WP7-telefoner. Men tallet kommer fra grossistleddet og fortæller altså ikke, hvor mange forbrugere, der faktisk har en af Microsofts telefoner i hånden.

Til sammenligning bliver der solgt 300.000 Android-telefoner hver dag, mens Apple har solgt 14 millioner iPhones i tredje kvartal af 2010.

Microsofts leder af mobil-divisionen, Achim Berg, forklarer, at enhver helt ny platform lige skal have tid til at blive løbet i gang. Salget af halvanden million telefoner er derfor inden for det forventede, siger han og lægger i stedet vægt på, at dem, der har købt telefonen, har været tilfredse.

Windows Phone 7 er Microsofts afløser for Windows Mobile, der aldrig rigtigt blev elsket af brugerne. Mange analytikere anser Phone 7 for firmaets sidste chance for at gøre sig gældende på smartphone-markedet, og derfor bliver alle sejl da også sat til for at gøre platformen til en succes.

Budgettet for reklamer for de nye telefoner er anslået til 2,4 milliarder kroner, et tal som Microsoft dog ikke har bekræftet. Og med alle lanceringsomkostninger lagt sammen, inklusiv charmeoffensiv for udviklerne, blev der brændt knap seks milliarder kroner af, har analytikere anslået.

Microsofts bestræbesler for at få skabt interesse for Windows Phone 7 hos udviklerne har indtil videre ført til 4.000 applikationer til platformen.

Med Windows Phone 7 har Microsoft udviklet en brugergrænseflade, der ikke bare kopierer iPhone, men går i nye retninger. Satsningen har generelt fået ros hos anmelderne, som dog også efterlyser, at telefonens applikationer i højere grad udnytter mulighederne.

Ifølge Microsoft Danmark er der en opdatering på vej til Windows Phone 7, der bliver så omfattende, at mobilplatformen tager et stort spring fremad. Opdateringen forventes at være klar engang i foråret.

Har du prøvet eller købt en Windows Phone 7? Del dine erfaringer i debatten.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Venligst Slet Min Bruger

Jeg har læst flere analyser rundt omkring, og de fleste er enige om, at der er solgt (til forbrugerne) mellem 800.000 og 1 million telefoner. Hvorvidt det er en "sløv" start eller ej, kan man jo altid diskutere.

Til sammenligning tog det den første iPhone 10 uger at ramme 1 million solgte telefoner.. Det kan selvfølgelig ikke sammenlignes helt, da der kun var én telefon på ét netværk i ét land. Til gengæld var konkurrencen ikke-eksisterende dengang.

 • 0
 • 0
#2 Svend Eriksen

Jeg købte en HTC med Windows Phone 7 for en måneds tid siden, og jeg har været ret glad for den. Det er et originalt OS, der ikke ligner hverken Android eller iOS, og jeg er ret overbevist om, at det nok skal blive en seriøs udfordrer til de to andre indenfor et år eller to.

Det med at sammenligne solgte enheder eller antal apps i markedspladsen, det synes jeg ikke giver mening. Som Thomas skriver, så var iPhone i en helt anden situation da den blev lanceret, så at sammenligne salget mellem Windows Phone 7 og iPhone giver ikke så meget mening.

Lige sådan er mængden af applikationer heller ikke så sigende som medierne ofte gør det til. Det er selvfølgelig rart at der er mange applikationer til rådighed, men om der er 50.000 eller 100.000 siger ikke rigtig noget om, hvor brugbare de er. Windows Phone 7 mangler stadigvæk nogle apps, men personligt mangler jeg faktisk kun Skype og så lokale apps til biografer, bustider o.l. Der er rigtig mange andre rigtig fede apps til nyheder, GPS, musik, video, spil mm.

 • 0
 • 0
#3 Nicholas Colding

Ifølge Engadget, er der kun tale om telefoner, som er leveret til forhandlere og der er altså intet lighedstegn mellem “sendt til butikken” og “i kundens lomme”.

Helt ligesom 200.000 flæskestege i KødfuskerBrugsens kølediske, ikke er det samme som totalt udsolgt.

VH Nicholas

 • 0
 • 0
#6 Anders Johansen

Jeg købte en WP7 da den kom frem, og jeg er rigtig tilfreds med den... Har også prøvet både Android og iOs, men jeg synes brugergrænsefladen i WP7 er langt bedre... Den mangler endnu at der kommer et dansk marketplace så man kan købe apps (det amerikanske kræver et US kreditkort), men det er også imo det eneste grelle mangel som platformen har...

 • 0
 • 0
#7 s_ mejlhede

Har ikke købt en WP7 telefon, har prøvet deres gamle og det var nok for mig.

Hvis man har fået maveforgiftning et sted, så køber man aldrig mad det sted igen.
Og typisk MS, en gang i fremtiden,(Opdateringen forventes at være klar engang i foråret), kommer alt det i mangler nu. Humm, burde det ikke have været klar, med den HELT nye lancering, af det helt nye OS, der bare kan og har alt. Det er jo ikke et nyt OS, det er vel version 7 !
Ud over det, mener jeg ikke MS har 1-2 år, WP7 burde være modent nu, 1-2 år er alderen på Android.
Har til gengæld købt en ny HTC med android, min gamle magic, kunne ikke opdateres til en nyere version af android, eller HTC ville ikke forsøge, her skuffer HTC mig. Men det som jeg synes bedst om ved Android, er "market" med alle de gratis programmer, og det får mig til at vælge det samme styresystem igen.
Ville gerne have købt en iPhone, men jeg synes den er lidt for dyr, og jeg bryder mig ikke om Appels Vendor lock-in, ellers er det en fin telefon, med et godt modent OS, på mange måder stadig det bedste.

Som der står i artiklen, det er MS sidste chance og jeg tror ikke de har taget den. Se test i

So ein Ding » Windows phone 7 http://www.dr.dk/dr2/soeinding/?p=509

MS skulle have brugt de 2,4 milliarder kroner på udvikling af styrkesystemet, så det var klar ved lancering, og ikke et halv år senere.

Og hov, hvor er Nokia i alt dette,

Ja det var MIN mening, og ja det var for at "feed the trolls"

Lad os få en god, og forhåbentligt rimelig sober diskussion.

mvh Søren

 • 0
 • 0
#8 Venligst Slet Min Bruger

Hej Søren

Har ikke købt en WP7 telefon, har prøvet deres gamle og det var nok for mig. Hvis man har fået maveforgiftning et sted, så køber man aldrig mad det sted igen.

Det svarer vel lidt til, at man har prøvet RedHat 5.2 for mange år siden, og pga. den oplevelse kategorisk nægter at prøve Linux igen. Ting udvikler sig :)

Den første 'store' opdatering med copy/paste og flere andre tilføjelser kommer her i januar/februar, har de sagt. Derudover er der endnu en update på vej, der kommer til sommer. Man ved ikke meget om den, udover at den har kodenavnet Mango.

So Ein Dings anmeldelse har flere valide pointer. Men så vidt jeg husker, så er hans primære kritikpunkt vist, at der ikke er åbent for Marketplace, Zune Pass og Xbox Live herhjemme. Det er også ringe, men det betyder vel ikke, at styresystemet er ringe. Meget afhænger af om man kan lide det grafiske interface eller ej.

MS skulle have brugt de 2,4 milliarder kroner på udvikling af styrkesystemet, så det var klar ved lancering, og ikke et halv år senere

Uanset hvor mange penge man poster i udvikling, er der vel en naturlig grænse for hvor meget man kan nå at få udviklet inden for en given tidsperiode. WP7 er/var klar til brug ved lancering, i de lande hvor alle services er klar fra start.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere