Microsoft giver Windows 7 Professional et år ekstra

Illustration:
Hvis du gerne vil købe en computer med Windows 7 Professional installeret, så skal du gøre det inden den 31. oktober 2016.

Sædvanligvis har OEM-producenter mulighed for at sælge computere med en tidligere version af Windows i to år efter, at en ny version er blevet lanceret. Windows 7 Professional skulle således have været pillet af markedet for længst.

Microsoft har imidlertid valgt at forlænge salgsperioden for OEM-versionen af Windows 7 Professional frem til den 31. oktober 2016. Det fremgår på den seneste opdatering af Microsofts Windows lifecycle fact sheet.

En beslutning, der synes at understrege, at Windows 8 aldrig rigtig har fundet ordentligt indpas. I hvert fald har Windows 8 kun en markedsandel på 2,5 procent ifølge websiden Netmarketshare.com, mens Windows 7 har en andel på 55,7 procent.

Forlængelsen af salgsperioden på Windows 7 Professional betyder samtidig, at det får lov at blive lige så længe på markedet som Windows 8.1, mens salgsperioden for Windows 8 allerede ophører til juni.

Supportperioden for Windows 7 løber frem til den 14. januar 2020.

Læs også: Microsoft accepterer ikke, at du gerne vil beholde Windows 7

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Brian Hansen

Tænkte jeg nok, og praktisk talt alle der har Windows 8 er på 8.1 i dag, da den mere eller mindre automatisk bliver påduttet. At drage konklusioner baseret på de tal er vist ikke at bruge til noget :)

  • 0
  • 0
Deleted User

Microsoft lister selv Windows 8 og Windows 8.1 som separate OS i forhold til udfasning, det er derfor jeg skriver at windows 7 får lov at blive længere end Windows 8. Hvis du kigger på den statistik jeg refererer til, vil du se, at Windows 8.1 har en markedsandel på 10,6 procent - så de to Win 8-systemer har tilsammen stadig en meget lille del af markedet.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere