Microsoft giver OpenStreetMap adgang til Bings luftfotos

Det brugerdrevne kortlægningsprojekt OpenStreetMap får nu adgang til at bruge Microsofts luftfotos til at lave mere præcise kort. I spidsen for samarbejdet står stifteren af OpenStreetMap.

Det bliver nu lettere for amatører at tegne præcise kort over små villaveje eller cykelstier i Danmark og resten af verden, som kan bruges til for eksempel open source-navigationstjenester eller GIS. Microsoft har nemlig indgået et samarbejde med OpenStreetMap, som tillader brugerne at benytte Microsofts luftfotos.

I dag har brugerne af OpenStreetMap som regel kun adgang til satellitfotos eller luftfotos i relativt lav opløsning, som kun giver et tydeligt billede af større veje. Med det nye samarbejde får brugerne adgang til alle de luftfotos, som Microsoft benytter til dets korttjeneste på søgemaskinen Bing.

I første omgang får brugerne adgang til kortene som baggrund for de værktøjer, der bruges til at optegne vejkort. På den måde kan man gå ind i OpenStreetMap-projektet og eksempelvis sørge for, at alle veje og stier i sit nabolag er indtegnet præcist.

OpenStreetMap er et wiki-lignende projekt, hvor mere end 320.000 brugere fra hele verden har bidraget til en global korttjeneste ved at indsamle vejdata via GPS og indtegne dem på de fælles kort.

Kortene er tilgængelige under en Creative Commons-licens, som gør det muligt at bygge applikationer, som bruger OpenStreetMap-kortene. Eksempelvis stiller Google ganske vist dets kort til rådighed, men da Googles data stammer fra en række kommercielle tjenester, er adgangen ganske vist gratis, men udviklere kan ikke benytte den fuldstændig frit.

I spidsen for samarbejdet mellem Microsoft Bing og OpenStreetMap har Microsoft udpeget Steve Coast, som er stifteren af OpenStreetMap.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Niels Elgaard Larsen

Det bliver spændende at se, hvor store områder især i Danmark som er i brugbar kvalitet i Bing med ikke Yahoo.

Jeg lavede et par stikprøver. Det sidste jeg lavede på OpenStreetmaps med GPS-spor var Underød Huse og Bøssebjerg. Og det havde jeg i alt fald ikke kunnet gøre med Microsofts satellitkort.

Til gengæld er der fx et område omkring Horsens med rigtig fine billeder i Bing og håbløse i Yahoo. Men Horsens er forholdsvis godt dækket i OSM, så spørgsmålet er hvor stor en hjælp Bing vil være. Det er nemmere at vurdere når Bing bliver integreret med OSM værktøjerner.

Men problemet er nok stadig at det er de mest befolkede områder, der har de bedste satellitbilleder og det er de mindst befolkede områder, der er dårligst dækket i OSM.

  • 0
  • 0
#4 Peter Brodersen

Jeg lavede et par stikprøver. Det sidste jeg lavede på OpenStreetmaps med GPS-spor var Underød Huse og Bøssebjerg. Og det havde jeg i alt fald ikke kunnet gøre med Microsofts satellitkort.

Der er derudover uafhængige initiativer for at få gode, højkvalitets-luftfotos for hele Danmark (inklusive Underød Huse :) ).

Der er intet officielt vedtaget endnu, men det går i den rigtige retning. Jeg var forbi Fugro Aerial Mapping (der købte ScanKort, som bl.a. var de første, som solgte et komplet sæt af luftfotos til Google) og snakke med dem for noget tid siden:

http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Da:Fugro

Det bliver godt.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere