Microsoft giver danske udviklere point for overspringshandlinger

Brug et par minutter på at strikke en algoritme sammen til at generere Fibonacci-tal og tjen flere point end dine kolleger. Det er muligt med et kodespil udviklet af Microsofts danske afdeling.

Microsofts Code Challenge implementerer uden tvivl interfacet 'overspringshandlinger', men det danskudviklede projekt gør det muligt at konkurrere med sine kolleger i noget, der trods alt er mere fagligt relevant end Pet Rescue Saga.

Code Challenge, som Microsoft Danmark har udviklet, er foreløbig en udvidelse til Visual Studio, hvor man kan bede om en udfordring, som man så skal løse for at få point. Man kan så konkurrere mod sine kolleger eller blot andre udviklere.

»Vi synes selv, det er sjovt at skrive kode, så vi fik den idé, at man skulle kunne hente en lille udfordring, hvor man skulle skrive noget kode for at løse den,« siger direktør for platform og udviklere, Jasper Hedegaard Bojsen, fra Microsoft Danmark til Version2.

Udfordringerne består af en lille opgave, som eksempelvis skal løses ved at skrive en metode, der kan hente et vilkårligt tal i Fibonacci-sekvensen.

»For en erfaren programmør tager det måske kun et par minutter. Når man uploader sin løsning, så laver vores backend unit tests på løsningen, og hvis man har løst den rigtigt, får man point,« forklarer Jasper Hedegaard Bojsen.

Lige nu er projektet i en testfase, hvor Visual Studio-udviklere i Danmark og på Island kan deltage, men hvis det bliver populært, kan det blive udbredt til flere lande. Jasper Hedegaard Bojsen oplyser også, at udviklerne undersøger muligheden for at distribuere kodeudfordringer via eksempelvis Mono til Linux. Lige nu kræver det Visual Studio Professional eller større, men Express-udgaverne er også noget, Microsoft vil se på.

Hos eBays danske udviklingsafdeling dyster en snes af udviklerne om point i Code Challenge.

»Man holder selvfølgelig øje med, hvem der ligger hvor i stillingen. Niveauet er sådan, at man ikke bruger flere timer på det, men det er da en form for overspringshandling,« siger seniorudvikler Michael Skarum fra eBay til Version2.

Udviklerne arbejder i forvejen med Visual Studio og C# til de bagvedliggende systemer til eksempelvis Bilbasen.dk.

»Vi sidder alle med forskellige store systemer. Her er der et simpelt problem, som man kan lave en elegant løsning til, som ikke ville være realistisk i et stort produktionssystem. Og så er det sjovt at se nogle af de andre muligheder, der ligger i det sprog, vi arbejder med til daglig,« fortæller Michael Skarum.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Gustav Brock

Skæg idé, men hvorfor skal Code Challenge vide alt (ALT) om dig - endda sende meddelelser på dine vegne via Linked-In?

"Udviklet af Microsoft Danmark". Hvad har man sin Microsoft-konto til, hvis den ikke skulle kunne bruges netop her?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere