Microsoft giver brugeren mere kontrol over privatliv i Windows 10

De oplysninger, der indsamles via Microsoft-kontoen og i Windows 10, kan nu begrænses og slettes.

Windows-brugere får nu lidt bedre mulighed for at styre, hvilke oplysninger Microsoft gemmer om dem. Microsoft er på vej med en opdatering til Windows 10 og har nu åbnet for en ny portal til administration af Microsoft-kontoens indsamlede oplysninger.

Det skriver Microsofts Windows-chef, Terry Myerson, i et blogindlæg.

Det nye webbaserede værktøj giver mulighed for at se, hvilke enheder man har været logget ind på med sin Microsoft-konto. Man kan også se sin browserhistorik, hvis man har været logget ind i Edge-browseren, og man kan slette de gemte oplysninger. Microsoft gemmer dog kun browseroplysningerne, hvis man har slået browserdata til i Cortana, som endnu kun har begrænset funktionalitet på dansk.

For den typiske danske Windows 10-bruger er det derfor begrænset, hvilke oplysninger der er tilknyttet Microsoft-kontoen, men hvis man bruger en engelsksproget version med Cortana aktiveret, så vil der være flere data.

Væsentligt flere vil få fornøjelsen af den opdatering af privatlivsindstillingerne, som er på vej sammen med den kommende større opdatering af Windows 10, som Microsoft har døbt Creators Update.

Hidtil har Microsoft mest talt om, at den åbner for eksempelvis den nye Dial-controller og understøtter Windows Holographics, men den inkluderer også ændringer i måden, hvorpå brugeren vælger sine privatlivsindstillinger.

Microsoft har eksempelvis ændret præsentationen af indstillingerne, når man opgraderer til Windows 10 fra en tidligere udgave af Windows. Microsoft er blevet kritiseret for, at hvis man valgte ekspresindstillingerne, så åbnede man for, at systemet ville sende de fleste måledata om systemets ydelse samt eksempelvis talegenkendelse i Cortana til Microsoft.

Læs også: Microsoft: Vi har været for dårlige til at forklare om privacy i Windows 10

Nu vil brugerne få præsenteret de vigtigste valgmuligheder direkte, uden de behøver at vælge den avancerede opsætningsmulighed.

Eksisterende Windows 10-brugere vil også få en ny dialogboks, hvor de kan se, om indstillingerne er sat til de værdier, de ønsker.

Endelig bliver der fremover blot to niveauer for indsamling af data om systemet. Den tidligere Enhanced-mulighed, der gav Microsoft udvidet telemetri, fjernes, så der nu blot bliver en Basic og en Full-indstilling.

De indsamlede oplysninger bruges blandt andet til at diagnosticere problemer med Windows 10, og dermed argumenterer Microsoft for, at indsamlingen hjælper brugerne, og den sker anonymt. Kritikernes modargument er, at det ikke er fuldt gennemsigtigt, hvordan oplysningerne gemmes og eventuelt kan bruges til at identificere brugeren.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017