Microsoft giver 5 års ekstra support til Windows 7 og Vista

Illustration:
Microsoft fordobler den almindelige supportperiode fra fem til ti år for Windows 7 og Vista til privatkunder.

Windows-udgaverne Vista og 7 til almindelige privatkunder får nu udvidet deres support-periode med fem år hver, skriver amerikanske Computerworld.com.

Det betyder, at Windows 7 får udvidet sin supportperiode fra januar 2015 til januar 2020, mens forgængeren Vista forlænges fra januar 2012 frem til januar 2017.

Der er tale om den såkaldte periode for mainstream-support, som hidtil har varet fem år for almindelige kunder, men nu i praksis udvides til 10 år ligesom for virksomhedskunderne.

Mainstream-support betyder, at Microsoft løbende udsender sikkerhedsopdateringer og retter softwarefejl.

Tidligere er mainstream-supportperioden på fem år for privatkunder blevet efterfulgt af en såkaldt extended supportperiode på fem år år mere, hvor Microsoft udsender sikkerhedsopdateringer, men kun leverer deciderede fejlrettelser til virksomhedskunder, der betaler ekstra for det.

Microsofts næste styresystem, Windows 8, ventes lanceret til efteråret.

Mainstream-supporten for den første version af Windows Vista var sat til at udløbe til april i år, men nu får alle privatkunderne fri adgang til extended support, så længe de har installeret den seneste service pack til styresystemet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere