Microsoft går på direkte strandhugst hos Oracles databasekunder med gratis-tilbud

Slagtilbud fra Microsoft: Alle der er kunder til en betalt, kommercielle relationel database fra andre end Microsoft, kan nu flytte deres eksisterende applikationer til SQL Server. Gratis.

Microsoft går nu på direkte strandhugst blandt Oracles kunder for at få dem over på databasesystemet SQL Server 2016, en ny version af SQL, som man allerede nu kan smugkigge på.

Version2 omtalte tirsdag, at man har åbnet for betatest af SQL Server på Linux, hvilket kan blive en alvorlig konkurrent for Oracle og IBM, når deres kunder ikke behøver skifte til en Windows Server-platform for at bruge SQL Server.

Læs også: Microsofts SQL Server kommer til Linux

I et Microsoft-blogindlæg, udgivet af Joseph Sirosh, som er Corporate Vice President, proklameres det, at virksomheder, der allerede benytter sig af en betalt, kommercielle relationel database fra andre end Microsoft, nu kan flytte eksisterende applikationer til SQL Server uden at betale for licenser.

Judson Althoff, president i Microsoft Nordamerika, har ifølge bloggen annonceret et nyt program, som skal hjælpe flere kunder til at flytte over på SQL Server 2016 'for at spare penge.'

»Helt konkret kan kunder, der i dag kører applikationer eller workloads på ikke-Microsoft Relational database management system-platform, skifte deres applikationer til en gratis SQL Server licens,« lyder det i bloggen.

Der er angiveligt noget at komme efter. Efter alt at dømme er der kunder, som for tiden bliver så pressede af Oracle, at der er en utilfredshed. Version2 har omtalt at Oracle er gået til databasekunder, som også anvender VMwares virtualiseringssoftware, med krav om flercifrede millionbeløb for brud på brugsreglerne.

Læs også: Oracle udsteder millionkrav til kunder, der bruger VMware

Helt gratis bliver de tilbudte SQL Server-licenser dog ikke.

Ifølge ZDNet skal kunderne nemlig købe en ny eller eller opdateret Server Cloud Enrollment-licens med et krav om minimum 50 kerner minimum.

Desuden kræver installationen også et Software Assurance-abonnement for hele SQL Server installationen.

Microsoft lokker også med gratis uddannelse og subsidieret implementering til kunder, der signerer en aftale senest i ​​juni.

Microsoft mener i øvrigt, at SQL 2016 er verdens eneste relationelle database, der er født til en cloud-first anvendelse med de fleste funktioner primært implementeret og testet på Microsofts cloudplatform, Azure. På tværs 22 globale datacentre med milliarder af forespørgsler om dagen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
Jesper Hansen

Fra artiklen:
"Helt gratis bliver de tilbudte SQL Server-licenser dog ikke.

Ifølge ZDNet skal kunderne nemlig købe en ny eller eller opdateret Server Cloud Enrollment-licens med et krav om minimum 50 kerner minimum.

Desuden kræver installationen også et Software Assurance-abonnement for hele SQL Server installationen."

;-)

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017