Microsoft-fyringer kan ramme kodetestere

Microsofts udviklerteams skal moderniseres, og det betyder, at mange af de annoncerede fyringer kan ramme dem, der hidtil har arbejdet med softwaretest.

Langt hovedparten af de cirka 18.000 fyringer, som Microsoft annoncerede torsdag, kommer til at ramme de afdelinger, selskabet har overtaget fra Nokia. Men selskabet vil angiveligt også skære i antallet af udviklere, som arbejder med softwaretest, skriver Recode.

Udmeldingen fra Microsofts administrerende direktør Satya Nadella og flere kilder i Microsoft er, at udviklingsarbejdet skal moderniseres og forenkles.

Microsofts traditionelle udviklingsmodel har været teams bestående af tre enheder, som tager sig af design, programmering og test. De skal slås sammen i mindre grupper, hvor en større del af testarbejdet med at finde fejl i koden lægges i hænderne på programmørerne.

For at det kan lade sig gøre, uden flere fejl eller sikkerhedshuller slipper ud i de endelige produkter, så skal processen omkring programmeringen også moderniseres med nye værktøjer.

Microsoft har også en overordnet strategi for udviklingsarbejdet, som lyder, at der skal være kortere mellem hver ny lancering, og der skal være færre ’big bang’ lanceringer. Det skal give mulighed for at ændre produkterne hurtigere på baggrund af feedback fra kunderne.

Selskabet vil også gøre kommandovejene kortere fra top til bund og mellem de enkelte enheder ved at indføre en mere flad organisationsstruktur med færre mellemledere.

Microsofts fyringsrunde er den største i selskabets historie, men selskabet er også vokset fra cirka 57.000 ansatte for godt 10 år siden til nu 127.000 ansatte. Den kraftige vækst i medarbejderstaben har været et kritikpunkt, som flere gange blev rettet mod Satya Nadellas forgænger, Steve Ballmer, skriver New York Times.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Rolf Kristensen

Aner intet om hvordan Nokia kører sine tests, men hvis de har mange test-folk ansat, så må man regne med at de gennemfører skrevne test-procedurer og vedligeholder test-environments.

Skifte fra den model til automatiserede unit-tests og integrations-tests som dækker godt er ikke noget man bare gør på et par måneder. Samtidig kunne man tænke at de folk som gennemførte tests også stod for acceptance-test, som sjældent er programmørens opgave.

Men selvfølgelig alle dem står for hardware-test af Symbian-OS og Android-OS bliver nok bare hældt ud. Derudover har Microsoft helt sikkert opbygget eksisterende test-systemer for Windows Phone OS. Derfor er implementering af test begrænset til specifikke Nokia hardware-emuleringer og Nokia-Apps.

  • 0
  • 0
#2 Jesper Udby

...en større del af testarbejdet med at finde fejl i koden lægges i hænderne på programmørerne.

Isoleret lyder det som en rigtig dårlig idé. Hvis programmørerne ikke i forvejen laver unit-tests er det da på tide de lærer det. Men unit-tests kan ALDRIG afløse rigtige end-user tests af uddannede testere!

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere