Microsoft fyrer yderligere 1.850 smartphone-udviklere

3 kommentarer.  Hop til debatten
Microsoft fyrer yderligere 1.850 smartphone-udviklere
Illustration: Microsoft.
Størstedelen af fyringerne rammer det tidligere Nokia i et skridt, der for alvor ser ud til at slå Microsofts smartphone-forretning tilbage til start.
25. maj 2016 kl. 11:48
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft skruer nu helt ned for blusset på selskabets i store træk fejlslagne smartphone-forretning. Kort efter salget af feature-phone-afdelingen for nylig fyrer Microsoft nu yderligere 1.850 medarbejdere i smartphone-afdelingen. Det skriver The Verge.

I et memo til Microsoft-medarbejderne skriver afdelingsdirektør Terry Myerson, at 1.350 af fyringerne vil ramme det udviklingscenter i Finland, der var baseret på dele af den mobiludviklingsafdeling, Microsoft købte fra Nokia.

Dermed er Microsoft ved at have afhændet eller lukket det meste af det, selskabet fik med i købet af Nokia.

Microsoft har siden lanceringen af Windows 10 sidste år kun lanceret tre nye modeller i Lumia-serien, og selskabet har ikke annonceret nogen kommende modeller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Terry Myerson fastholder dog, at Microsoft fortsat vil supportere de eksisterende Lumia-modeller og arbejde på at udvikle nye enheder. Der har længe lydt rygter om, at Microsoft ville omstrukturere og måske lancere en telefon i 2017 under selskabets mere succesfulde Surface-navn.

Hvis det holder stik, så vil det også indikere en mere forsigtig tilgang, hvor Microsoft i første omgang vil koncentrere sig om at udvikle telefoner, der kan skille sig ud fra resten af feltet af smartphones. De Windows-baserede telefoner har indtil videre ikke formået at leve op til de høje forventninger til trods for en positiv modtagelse.

Især har Microsoft kæmpet med at få andre hardwareproducenter med på de forskellige udgaver af Windows til smartphones, ligesom der hele tiden har manglet visse populære applikationer. Windows 10 Mobile, som er den nyeste udgave, har også vist sig at være en noget sværere fødsel for Microsoft end lovet.

Salget af Windows-baserede telefoner lå i det seneste kvartal på mindre end én procent af markedet.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
26. maj 2016 kl. 23:48

Nej bortset fra der ikke er nogen udviklere, ingen apps, ingen hardware og ingen kunder, ja så sprudler det jo af liv.

1
25. maj 2016 kl. 15:27

Der har længe lydt rygter om, at Microsoft ville omstrukturere og måske lancere en telefon i 2017 under selskabets mere succesfulde Surface-navn.</p>
<p>Hvis det holder stik, så vil det også indikere en mere forsigtig tilgang, hvor Microsoft i første omgang vil koncentrere sig om at udvikle telefoner, der kan skille sig ud fra resten af feltet af smartphones.

Er Microsofts største problem ikke, at de i dag "udvikler telefoner, der kan skille sig ud fra resten af feltet af smartphones."