Microsoft frigiver 3 web-teknologier som open source

Illustration:
Udviklere fra hele verden vil fremover kunne bidrage med kode til Microsoft-teknologierne Web API, Web Pages og ASP.NET MVC.

To af Microsofts teknologier til udvikling af webapplikationer, Web API og Web Pages, bliver nu forvandlet til open source-projekter og lagt frem, så udviklere fra hele verden kan bidrage med kode og fejlrettelser til dem.

Det skriver underdirektør i Microsofts udviklerafdeling, Scott Guthrie, i et blogindlæg.

Web API og Web Pages - også kaldet Razor - hører begge til under Microsofts ASP.NET-paraply, og kildekoden til dem lægges nu frem til offentligt skue under open source-licensen Apache 2.0.

Samtidig bliver kildekoden lagt ud på CodePlex, som er Microsofts hjemmeside til open source webhosting af softwareprojekter.

»For første gang får udviklere uden for Microsoft lov til at udgive patches og bidrag til koden, som Microsofts udviklingsteam ser igennem med henblik på potentiel inkludering i produkterne,« skriver Scott Guthrie i blogindlægget.

Web API og Web Pages får selskab af Microsofts webframework ASP.NET MVC, som hidtil har været open source, men ikke tidligere har været lagt ud på CodePlex.

Scott Guthrie understreger, at alle tre teknologier fortsat vil være fuldt supporteret af Microsoft.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Jesper S. Møller

Det er lidt misvisende at vise et Apache logo, da Microsoft jo ikke ligefrem har tænkt sig at bruger Apaches projekthosting eller deres styringsmodel, men blot Apache Public License.

Jeg tror ikke Apaches projektmodel, herunder diversitetskrav, ville passe Microsoft særlig godt...

  • 1
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere