Microsoft frigiver Silverlight 2

Microsoft frigiver i dag den nye version af selskabets alternativ til Adobes Flash og Flex. Et fransk firma skal stå for et Eclipse-værktøj til Silverlight.

Microsoft frigiver i dag det nye browser-plugin til Silverlight 2, som kan installeres på flere platforme. Samtidig sætter Microsoft gang i et projekt, som skal skabe et Eclipse-baseret udviklingsværktøj til Silverlight.

Silverlight er Microsofts platform til blandt andet streaming og avancerede browserbaserede applikationer.

Dermed er Silverlight en direkte konkurrent til især Adobes AIR, Flash og Flex.

Microsoft har forsøgt at køre Silverlight i stilling som et alternativ til Flash ved blandt andet at samarbejde med den amerikanske tv-station NBC om streaming af video fra de Olympiske Lege i Beijing i august.

Mulighederne for videostreaming i Flash bliver blandt andet udnyttet af websteder som YouTube.

Med Silverlight 2 vil Microsoft forsøge at slå mere på de bredere anvendelsesområder for platformen. Derfor frigiver selskabet en pakke med udviklingskomponenter og en ny specifikation for kommunikation med Silverlight-applikationer.

Silverlight Control Pack frigives under Microsoft Permissive License, som er én af Microsofts open source-licenser.

Microsoft vil også række yderligere ud efter open source-udviklerne ved at sponsorere udviklingen af et Eclipse-værktøj til Silverlight. Det skal udvikles af det franske firma Soyatec.

Selve det nye browser-plugin bliver frigivet i dag tirsdag til Firefox, Safari og Internet Explorer på Linux, Mac og Windows, oplyser Microsoft ifølge en pressemeddelelse.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Flemming Riis

Selve det nye browser-plugin bliver frigivet i dag tirsdag til Firefox, Safari og Internet Explorer på Linux, Mac og Windows, oplyser Microsoft ifølge en pressemeddelelse.

fra artiklen så hvis det er rigtigt går det da den rigtige vej

 • 0
 • 0
#3 Jonas Finnemann Jensen

JA! Mono er ved at lave en implementering der vist nok forventes klar til beta release i starten af næste år... Men den er ikke, så vidt jeg ved, shipped med nogle af de store distros endnu...

Selve det nye browser-plugin bliver frigivet i dag tirsdag til Firefox, Safari og Internet Explorer på Linux, Mac og Windows, oplyser Microsoft ifølge en pressemeddelelse.

Sorry, men der der nogen der gider linke til den pressemeddelelse hvor Microsoft siger de vil frigiver et browser plugin til Linux? Der har aftalt med Novell at Microsoft vil levere patent licenserede codec implementeringer til at alle der vil køre Moonlight under Linux, om dette er godt kan man så diskutere. Men der er mig bekendt ikke tale om en browser plugin fra til Microsoft til Linux platformen.

Hvis ikke der kommer kilde på den slags udtalelser kan vi vist roligt gå udfra at det er en fejl i artiklen! - Alt andet ville da også være ubehageligt... :)

 • 0
 • 0
#4 Andreas Bach Aaen

Det vil være godt med et link til pressemeddelsen fra Microsoft. Hvis der er et plugin til Linux, så vil det igen være interessant om de fortolker Linux som værende i386 Linux. Microsoft vil have mulighed for at komme foran her hvis de kan lave noget der også fungerer til x86_64, powerpc og armel. Både Suns Java og Adobes flash plugins glimrer ved deres fravær her.

 • 0
 • 0
#6 Jonas Finnemann Jensen

Det eneste andet jeg kan finde er at en Microsoft udvikler der siger at det vil blive supportet gennem Moonlight: http://weblogs.asp.net/scottgu/archive/2008/06/06/silverlight-2-beta2-re... (Linket er gammelt og omtaler Beta2)

Så de mener sikkert gennem Moonlight...

Personligt synes jeg det er dejligt at vi ikke får endnu et closed source plugin til Linux... Så det går ikke mig noget at Microsoft ikke frigiver et plugin til Linux... Moonlight har IMO et langt større potentiale... Hvis altså Novell for taget sig sammen og lavet det ordenligt.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere