Microsoft frigiver forsmag på Windows 10 til Raspberry Pi 3

En særlig udgave af Windows 10 til IoT-enheder er på vej til Raspberry Pi 3.

Microsoft er ifølge The Register på vej med en neddroslet udgave af Windows 10 til Raspberry Pi 3.

Det drejer sig om Windows 10 IoT Core. Styresystemet er i forvejen udgivet til Raspberry Pi 2. Og nu kan en preview til Pi 3 hentes af medlemmer af Microsofts Windows Insider-program.

The Register bemærker om softwareproduktet, at der er langt op til den fulde udgave af Windows 10, og at IoT Core snarere skal sammenlignes med Windows Embedded.

Microsoft har desuden oplyst, at virksomheden indgår i Raspberry Pi customisation-programmet.

Læs også: Ny Raspberry Pi kommer med indbygget Bluetooth, Wifi og 64-bit processor

Microsoft vil ikke kobles af Raspberry Pi-bølgen

Ifølge det britiske teknologimedie, så vil Microsoft gerne associeres med PI-visionen om at lære børn om computere. Men, bemærker mediet, så har Microsoft også direkte interesse i, at få udbredt Windows 10 IoT Core på den populære populære computer med den lille formfaktor.

IoT Core indeholder nemlig adskillige grænseflader op mod Microsofts cloud-miljø Azure, hvor forskellige as-a-service-løsninger kan bruges af IoT-udviklere til dataindsamling og -behandling.

Så beslutningen om at understøtte Raspberry Pi 3 understøtter også Microsofts ambitioner om at være en del af IoT. Og om at gøre Windows 10 til at styresystem, som folk vil overveje at kode næsten hvad som helst til.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bent Jensen

Selv i om MS OS er en neddroslet version til den 3 generation af Raspberry Pi, så køre det ikke særligt godt.

Måske 2 til 3 generationer af PI mere, men for håbenligt ikke 2-3 nye versioner af W10.
Den extra RAM og CPU bliver jo hurtigt spis op af MS vokseværk, og der skal også skrives nye driver igen og alt andet, når MS skifter hele sin kerne gang på gang. på gang.
Hvad med alle dem som har en 2 generation, hvornår kommer opdateringen til dem, eller er de også ladt i stikken igen, det er jo ikke noget nyt for MS, det nummer har de lavet med omkring 1 til 2 års gentagelse.

Dette eksempel viser måske meget godt hvorfor det aldrig lykkes for MS med WinCe og Mobil. Men det er måske også bare MS som ikke kan se dette. De sidste 20 år har de igen og igen prøvet at få et Desktop OS ned i noget mindre, selv om deres desktop OS næsten ikke kune afvikles på en desktop. Og med en levetid på OS på 2-3 år, så bliver det også svært for udviklerne, for mange bruger og jo stadig det gamle hardware.. Som de små Raspberry Pi Zero, som sider og skal fungere mange steder de næste 10-15 år.

  • 1
  • 5
Henrik Hansen
  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere