Microsoft frigiver fire kritiske opdateringer

10. oktober 2007 kl. 07:20
Softwaregiganten lukker flere sikkerhedshuller i Windows og Office.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft frigav tirsdag i alt seks opdateringer, hvoraf selskabet selv betegner de fire som kritiske. Microsoft havde oprindeligt annonceret en syvende opdatering, men valgte i sidste øjeblik at udsætte den.

Den udskudte opdateringer var dog ikke kategoriseret som kritisk af Microsoft.

Den mest kritiske opdatering, som Microsoft udsender i denne omgang, er til Internet Explorer. Ifølge Microsoft findes de kritiske sårbarheder i versioner fra Internet Explorer 5 til Windows 2000 og frem til Internet Explorer 7 til Windows Vista.

Opdateringen lukker tre sårbarheder i Internet Explorer. De to af dem omhandler spoofing af adresselinjen i webbrowseren, mens den tredje opstår i forbindelse med køen til download af filer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Oktober måneds opdateringer lukker også et sikkerhedshul i Kodak Image Viewer i Windows 2000, der er den ældste version af Windows, som Microsoft frigiver sikkerhedsopdateringer til.

Det kritiske sikkerhedshul kan imidlertid også findes i installationer af Windows XP og Windows Server 2003, hvis de er installeret som opgraderinger til Windows 2000, oplyser Microsoft.

Derudover lukker Microsoft et kritisk sikkerhedshul i Outlook Express' håndtering af NNTP-protokollen, som vil kunne udnyttes fra et ondsindet websted. Microsoft har også lukket den samme sårbarhed i Windows Mail, der afløser Outlook Express på Windows Vista, men her kategoriseres sårbarheden blot som vigtig af Microsoft.

Oktobers enlige kritiske opdatering til Office-pakken lukker en sårbarhed i ældre versioner af tekstbehandlingsprogrammet Word. Ifølge Microsoft er sårbarheden dog kun kritisk i Word 2000, selvom også Office XP og Office 2004 til Mac er påvirket.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger