Microsoft frigiver 'Blue' testudgaven af Windows Server

Microsoft lægger op til betatest i sommerferien med testudgaver af de nye versioner af Windows Server 2012, System Center 2012 og SQL Server 2014.

Systemadministratorer behøver ikke frygte at blive solskoldede denne sommer. De kan i stedet bruge sommeren på at afprøve de kommende opdateringer af Microsofts datacentersoftware, der er en del af Microsofts store 'Blue' udrulning.

Microsoft har nemlig frigivet testudgaver af Windows Server 2012 R2, System Center 2012 R2 og SQL Server 2014.

Testudgaverne er lige nu tilgængelige for kunder, der har adgang til eksempelvis Microsofts udviklernetværk MSDN, og lanceringen af testversionerne kommer da også samtidig med, at Microsoft afholder udviklerkonferencen BUILD i San Francisco i denne uge.

Microsoft ventes også at frigive en testudgave af en opdatering til desktop-udgaven af Windows 8, som vil indeholde en række større og mindre ændringer af styresystemet, hvor den genopståede Start-knap har fået mest opmærksomhed.

Læs også: Testudgave af Windows "Blue" lækket med ny startmenu

De mange opdateringer af selskabets software, som er på programmet det næste halve års tid, går under det fælles kodenavn Blue. Flere Microsoft-observatører vurderer også, at der i samme omgang kan være en større organisationsændring på vej i Microsoft, så eksempelvis alle Windows-produkter bliver samlet under samme ledelse.

Den fælles overskrift på serversiden for Blue er hybridskyer, altså hvor man kan blande en privat infrastruktur, der er opbygget som en sky, med ressourcer fra eksterne cloud-udbydere som eksempelvis Microsofts Azure.

Det er også en del af SQL Server 2014, som derudover også får indbygget understøttelse af in-memory computing, altså at køre hele systemet i RAM, hvilket især kan være en fordel til realtidsanalyse af forretningsdata.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)
Michael N. Jensen

Windows Blue, SQL 2014, System Center er nok mere TechEd relateret, og blev da også announced her i tirsdags.

Build konferencen er nok mere med Visual Studio 2013 :)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 10:29

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017

Affecto has the solution and the tools you need

According to GDPR, you are required to be in control of all of your personally identifiable and sensitive data. There are only a few software tools on the market to support this requirement today.
13. sep 2017