Microsoft frigiver 'Blue' testudgaven af Windows Server

Microsoft lægger op til betatest i sommerferien med testudgaver af de nye versioner af Windows Server 2012, System Center 2012 og SQL Server 2014.

Systemadministratorer behøver ikke frygte at blive solskoldede denne sommer. De kan i stedet bruge sommeren på at afprøve de kommende opdateringer af Microsofts datacentersoftware, der er en del af Microsofts store 'Blue' udrulning.

Microsoft har nemlig frigivet testudgaver af Windows Server 2012 R2, System Center 2012 R2 og SQL Server 2014.

Testudgaverne er lige nu tilgængelige for kunder, der har adgang til eksempelvis Microsofts udviklernetværk MSDN, og lanceringen af testversionerne kommer da også samtidig med, at Microsoft afholder udviklerkonferencen BUILD i San Francisco i denne uge.

Microsoft ventes også at frigive en testudgave af en opdatering til desktop-udgaven af Windows 8, som vil indeholde en række større og mindre ændringer af styresystemet, hvor den genopståede Start-knap har fået mest opmærksomhed.

Læs også: Testudgave af Windows "Blue" lækket med ny startmenu

De mange opdateringer af selskabets software, som er på programmet det næste halve års tid, går under det fælles kodenavn Blue. Flere Microsoft-observatører vurderer også, at der i samme omgang kan være en større organisationsændring på vej i Microsoft, så eksempelvis alle Windows-produkter bliver samlet under samme ledelse.

Den fælles overskrift på serversiden for Blue er hybridskyer, altså hvor man kan blande en privat infrastruktur, der er opbygget som en sky, med ressourcer fra eksterne cloud-udbydere som eksempelvis Microsofts Azure.

Det er også en del af SQL Server 2014, som derudover også får indbygget understøttelse af in-memory computing, altså at køre hele systemet i RAM, hvilket især kan være en fordel til realtidsanalyse af forretningsdata.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere